Linkuri accesibilitate

Liderul majorităţii parlamentare comuniste în favoarea oficializării limbii ruse


Liderul majorităţii parlamentare comuniste de la Chişinău, Victor Stepaniuc susţine proiectul de rezolvare a problemei transnistrene propus de şeful statului, Vladimir Voronin, care prevede oficializarea limbii ruse în Republica Moldova.

Stepaniuc a declarat Europei Libere că pledeaza pentru utilizarea limbii ruse în calitate de a doua limbă de stat pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în pofida rezoluţiilor Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a recomandat anul trecut autorităţilor moldovene să nu modifice legislaţia lingvistică.

Victor Stepaniuc a spus că aceste recomandari ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “nu sunt veşnice”, ele vizînd doar o situaţie concretă din anul trecut, cînd opoziţia creştin-democrată a desfăşurat proteste de stradă împotriva intenţiilor guvernării comuniste de a acorda limbii ruse un statut de limbă oficială.

Liderul majorităţii parlamentare comuniste s-a pronuntat pentru desfăşurarea unor dezbateri publice asupra proiectului de reglementara definitivă a conflictului transnistrean pe calea federalizării Republicii Moldova, astfel încat să se ajunga la un consens civic în aceasta problemă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG