Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


că această propunere, pe care intenţionează să o facă Franţa şi Germania, nu este utilă. Potrivit unor relatări din presa germană, Franţa şi Germania intenţionează să prezinte un plan alternativ de rezolvare a crizei irakiene, care ar include trimitrea unor trupe ONU în Irak, forte care să garanteze că Bagdadul a renunţat la armele de distrugere în masă.

O misiune ce ar putea dura mai multi ani şi la care Germania, sustin celeasi surse, ar putea participa cu trupe.

Ministrul german al apărării Peter Struck a declarat numai că nu tot ce se publică este şi corect. Pe de altă parte el a sustinut că la Naţiunile Unite se discută deja mărirea numărului de inspectori internaţionali.

Ministrul francez al apărării Michele Alliot-Marie a declarat: “Franţa nu a exclus nici odata posibilitatea unei intervenţii militare iîn Irak. Franţa a spus însă că în eventualitatea unei intervenţii militare, aceasta trebuie să fie legitimată de comunitatea internaţională. Oricare altă evoluţie ar indica eşecul inspectiilor ONU”.

Ministrul rus al apărării Sergei Ivanov a declarat că Rusia va sprijini initiativa franco-germană, dacă este prezentată în Consiliul de securitate ONU.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG