Linkuri accesibilitate

7 noi state pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu pot primi azil în Marea Britanie


Marea Britanie a anunţat o înăsprire a regulilor privind azilul, urmînd să introducă vize pentru persoanele cu documente de refugiat aflate în alte ţări şi adăugînd şapte noi state pe lista ţărilor ai căror cetăţeni nu pot primi azil.

Ministerul britanic de interne a anunţat că începînd de marţi 11 februarie va cere vize persoanelor cu documente de refugiat, care vor să călătorească în Marea Britanie. Pînă acum un acord permitea refugiaţilor recunoscuţi oficial să călătorească fără viză în cadrul Uniunii Europene.

Ministrul de interne David Blunkett a afirmat că mulţi refugiaţi acceptaţi de alte ţări încearcă să ajungă în Marea Britanie pentru a beneficia de unele avantaje. De acum înainte, a spus Blunkett, aceste persoane vor trebui să solicite viză de intrare.

Totodată ministrul britanic de interne a adăugat şapte ţări pe lista statelor ai căror cetăţeni nu au nici o şansă să primească azil. Pe lista acestor ţări, considerate sigure, sînt adăugate acum România, Republica Moldova, Bulgaria, Uniunea Serbia-Muntenegru, Macedonia, Albania şi Jamaica.
XS
SM
MD
LG