Linkuri accesibilitate

Oficialităţi ONU confirmă apropiata vizită la Bagdad a şefilor inspectorilor ONU


Inspectorii de armament ai Naţiunilor Unite şi-au continuat misiunea de a căuta arme biologice, chimice şi nucleare în Irak, vizitînd, potrivit autorităţilor irakiene, cel puţin 9 obiective.

Oficialităţi ONU de la New York au anunţat că şefii echipelor de inspecţie, Hans Blix şi Mohamed ElBaradei sînt aştepaţi la Bagdad la sfîrşitul acestei săptămîni, în ciuda unei scrisori a inspectorilor în care aceştia au formulat anumite condiţii pentru această vizită.

În scrisoarea lor, inspectorii au spus că se aşteaptă ca Irakul să pună la dispoziţie datele care lipsesc din declaraţia cu privire la armament de la 7 decembrie, între altele şi informaţii despre locurile de depozitare a agentului VX şi a antraxului.

Hans Blix a spus sîmbătă din nou că doreşte de asemenea ca Bagdadul să permită zborurile fără restricţii ale avioanelor de recunoaştere deasupra Irakului, şi să dea voie oamenilor de ştiinţă irakieni să stea de vorbă cu inspectorii ONU fără ca reprezetanţi au autorităţilor irakiene să fie de faţă.
XS
SM
MD
LG