Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Agenţia spaţială a Statelor Unite – NASA a confimat că membrii echipajului navetei spaţiale Columbia au încetat din viaţă. Potrivit declaţiei administratorului NASA Sean O’Keefe nu există nici un indiciu că acest accident tragic a fost cauzat de ceva sau de cineva de la sol.

El a adăugat că preşedintele Statelor Unite George Bush a stat de vorbă cu familiile celor şapte membri ai echipajului. Bill Readdy, administrator asociat pentru zborurile spaţiale de la NASA a spus la rîndul său că e prea devreme pentru a se face speculaţii cu privire la cauza exactă a acestui accident.

Iată de a declarat un alt purtător de cuvînt de la NASA James Hartsfield: “Ultimele comunicări au fost primite la orele 8, cînd naveta se afla la aproximativ 65 de mii de metri altitudine, în drumul său spre centrul spaţial Kennedy, unde trebuia să aterizeze la 8 şi 16 minute. Echipele de căutare şi salvare din regiunea Dallas-Fort Worth au fost alertate. Orice rămăşiţe care vor fi găsite în această zonă nu trebuie atinse, ele sînt periculoase datorită naturii toxice a substanţelor propulsoare folosite la bordul navetei.”

Imaginile transmise de reţelelele internaţionale de televiziune au arătat cîteva urme albe pe cerul albastru, un indiciu că naveta s-ar fi putut dezintegra la reintrarea în atmosfera terestă, asta pentru că în mod normal doar o singură urmă este vizibilă în coada navetei la revenirea pe pămînt. La centrul spaţial Kennedy, drapelul Statelor Unite a fost coborît în bernă.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG