Linkuri accesibilitate

Lucrările congresului UDMR; premierii român şi maghiar prezenţi


La Congresul UDMR de la Satu Mare, reprezentanţii Platformei Iniţiativa Maghiară din Ardeal, condusă de Katona Adam au împărţit un manifest în care critică conducerea UDMR afirmînd că unii lideri “au acaparat averi fabuloase” în timp ce “se accentuează pauperizarea “oraşelor şi satelor maghiare”.

Liderii UDMR sînt acuzaţi totodată că au renunţat la programul de autonomie. La rîndul său, preşedintele Blocului Reformist din UDMR, Toto T.Tibor a distribuit presei un comunicat în care arată că se delimitează de intenţia conducerii centrale a Uniunii de a transforma UDMR-ul “într-un partid unic, omogen şi centralizat”.

Preşedintele UDMR Marko Bela a pledat pentru unitate şi a apreciat că persoanele din Uniune care critică politica actuală a UDMR se tem de responsabilitate, fiindu-le mai uşor să stea deoparte. Marko Bela a mai spus că autonomia locală “este încă ambiguă”, chiar dacă s-au făcut progrese în acest domeniu.

La congresul UDMR au vorbit şi premierii României şi Ungariei, Adrian Năstase şi Peter Medgyessy. Năstase a spus că PSD şi UDMR au învăţat “lecţia cooperării”. Medgyessy a făcut un apel la unitatea UDMR, pentru că acest lucru, a spus el, este în interesul comunităţii maghiare.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG