Linkuri accesibilitate

Guvernul slovac cere aprobarea parlamentului pentru a trimite în zona Golfului Persic o unitate de combatere a armelor chimice


Guvernul slovac va cere parlamentului de la Bratislava aprobarea pentru trimiterea unei unităţi de apărare împotriva armelor chimice în regiunea Golfului Persic. Cabinetul Dzruinda a anunţat şi decizia de deschidere a spaţiului aerian al Slovaciei pentru survoluri militare legate de Irak.

Administraţia americană a cerut duminică Slovaciei să ia în considerare posibilitatea de a se alătura unei coaliţii conduse de Statele Unite într-un eventual război contra Irakului. Premierul slovac Mikulas Dzurinda a declarat: "dacă întărim comunitatea internaţională, întărim şi presiunea asupra lui Saddam Hussein”.

Dacă paramentul slovac aprobă cererea guvernului, unitatea de apărare împotriva armelor chimice va rămîne în Golful Persic pînă la sfîşitul anului şi s-ar putea transfoma, la nevoie, în unitate de luptă, dacă o eventuală acţiune militară în Irak este autorizată de Consiliul de Securitate ONU.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG