Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Bush a făcut această declaraţie în discursul asupra stării Uniunii, rostit noaptea trecută în faţa camerelor reunite ale Congresului.

„Dacă vom fi forţaţi să facem război, vom lupta pentru o cauză dreaptă şi cu mijloace corecte, cruţîndu-i pe cei nevinovaţi în toate modurile posibile. Dacă vom fi forţaţi să facem război, vom lupta cu toată puterea forţelor armate americane. Şi vom învinge” a spus preşedintele Bush.

El a precizat că secretarul de stat Colin Powell va prezenta la 5 februarie Consiliului de Securitate ONU noi dovezi despre activităţile ilicite ale Irakului.

Reacţionînd la discursul preşedintelui american, guvernul rus a declarat că va asculta cu atenţie argumentele Statelor Unite în Consiliul de Securitate.

Coordonatorul politicii externe a Uniunii Europene, Javier Solana a declarat, la rîndul său, că “centrul de greutate” în chestiunea irakiană trebuie să fie în continuare Consiliul de Securitate.

Mai multe state din Asia şi din Europa şi-au declarat imediat sprijinul pentru decizia Statelor Unite de a prezenta Naţiunilor Unite noi dovezi, susţinînd acuzaţiile că Irakul nu se conformează cererilor privind dezarmarea.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG