Linkuri accesibilitate

Delegaţia sud-coreeană se întoarce la Seul fără să fi conferit cu liderul comunist Kim Jong Il


Delegaţia condusă de un emisar special al preşedintelui sud-coreean a revenit la Seul de la Fenian fără să se fi întîlnit aşa cum îşi propusese cu liderul comunist Kim Jong IL.

Motivele pentru care întîlnirea nu a avut loc nu sînt deocamdată cunoscute. Oficialii sud-coreeni au plecat la Fenian în încercarea de găsi o soluţie pentru detensionarea situaţiei create de reactivarea programelor nucleare cu implicaţii militare decisă de liderii din Nordul comunist.

Emisarii sud-coreeni au transmis totuşi prin intermediul oficialilor cu care s-au întîlnit la Fenian mesajul privind necesitatea ca nord-coreeni să renuţe la ambiţiile lor nucleare.

Fenianul s-a retras recent din tratatul de neproliferare a armelor atomice şi a expulzat experţii internaţionali care supravegheau dotările nucleare nord-coreene. Liderii comunişti din nord doresc să poate consultări directe pe această temă cu Statele Unite.

În discursul despre Starea Uniunii, şeful Casei Albe George Bush a declarat că nici Statele Unite şi nici restul lumii nu se vor lăsa şantajate de ambiţiile nucleare ale comuniştilor de la Fenian. Armele atomice, a subliniat preşedintele Bush, nu vor reuşi decît să izoleze mai mult şi să facă şi mai complicată situaţia în care se află în acest moment Coreea de Nord.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG