Linkuri accesibilitate

Preşedintele Putin şi ministrul de externe britanic Straw despre raportul inspectorilor ONU din Irak


Preşedintele Vladimir Putin a declarat că poziţia Moscovei în chestiunea irakiană s-ar putea înăspri dacă inspectorii Onu întîmpină obstacole în investigaţiile privind armele de distrugere în masă.

Putin a reacţionat astfel la raportul prezentat ieri Consiliului de Securitate de şefii inspectorilor ONU. În declaraţiile făcute astăzi la Kiev, Putin a spus totodată că orice acţiune militară contra Irakului trebuie întîi aprobată de Consiliul de Securitate.

La Londra, ministrul britanic de externe Jack Straw a declarat că se apropie de sfîrşit timpul acordat Irakului pentru a se conforma cererilor ONU. Straw a adăugat că situaţia devine foarte gravă pentru Bagdad.

Jack Straw a afirmat textual: „Nici o ţară nu poate fi dezarmată paşnic cu supoziţii şi tertipuri. Dezarmarea se poate face numai prin cooperarea activă a Irakului. Regimul nu mai are mult timp pentru a-şi schimba fundamental comportamentul. Nu putem lăsa ca Saddam Hussein şi regimul irakian să practice la nesfîrşit înşelăciunea şi amînările”.
XS
SM
MD
LG