Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Cei peste 2100 de inivitaţi vor analiza timp de şase zile evoluţiile economice la nivel global, iar tema de anul acesta stă - potrivit organizatorilor - sub semnul unei necesare restaurări a încrederii în capitalism.

Între invitaţi se numără secretarul de stat american Colin Powell, regele Abdullah al Iordaniei, premierul malaezian Mahatir Mohamad, fondatoul Microsoft, Bil Gates, precum şi executivii unor companii foarte importante cum sînt Coca Cola sau Sony.

În contrapartidă, la Porto Alegre în Brazilia are loc forumul antiglobaliştilor. Zeci de mii de activişti care se opun globalizării vor fi prezenţi în următoarele şase zile la acest forum în care se vor căuta soluţii de atenuare a dezechilibrelor economice şi inechităţii manifeste la nivelul economiilor lumii. Se aşteaptă ca reprezentanţii la reuniunea de la Porto Alegre să se pronunţe deasemeni împotriva unui război în Irak.

Preşedintele ţării gazdă, fostul lider sindical, Lula da Silva, va participa atît la reuniunea de la Porto Alegre, pe care o va inaugura oficial, cît şi la Forumul mondial de la Davos.
XS
SM
MD
LG