Linkuri accesibilitate

Convorbirile intercoreene la nivel guvernamental


Înalti functionari sud-coreeni, care au început trei zile de convorbiri la nivel guvernamental la Seul, cu omologii lor din Coreea de Nord, au făcut publice asigurările primite că regimul de la Pjongjang nu ar intenţiona să producă arme nucleare.

Purtătorul de cuvînt sud-coreean a declarat că afirmaţia a fost făcută după apelul sud-coreean pentru o resigilare a facilităţilor nucleare şi pentru o reevaluare a deciziei nord-coreenilor de retragere din tratatul de neproliferare nucleară.

Coreea de Nord a solicitat pînă acum negocieri directe cu Statele Unite pentru rezolvarea crizei, în timp ce Washinghtonul şi-a anunţat intenţia fermă de a aduce deciziile Fenianului în discuţia Consiliului de Securitate ONU.

Şi tot de la Seul se anunţă că la convorbirile bilaterale koreene, la nivel guvernamental, s-a decis o continuare a procesului de reunificare a familiilor din cele două state, separate de o jumătate de secol. Oficialităţile Crucii Roşii din cele două ţări au hotărît să conlucreze, începînd din aprilie, pentru constituirea unui centru permanent de reunificare.
XS
SM
MD
LG