Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit lui Ioan Rus, reforma în acest domeniu are în vedere unificarea portofoliului internelor cu cel al administraţiei publice. Obiectivul acestor măsuri ar fi întărirea autorităţii statului şi accelerarea descentralizării resurselor şi resposabilităţilor la nivel local, în contextul procesului de aderarea României la UE.

La Cluj, premeirul Adrian Năstase a spus între altele că integrarea europeană devine din ce în ce mai mult o problemă internă şi locală şi a pledat pentru implicarea sporită în acest proces a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor.

În acelaşi context, preşedintele Ion Iliescu a reluat criticile la ideea regionalizării, ideea lansată la sfîrşitul săptămînii trecute de ministrul administratiei publice, Octav Cozmîncă. În opinia lui Iliescu “statele naţionale, nu regiunile, vor sta la baza construirii unei Europe unite”.

Sîmbătă, Octav Cosmîncă declara că în conformitate cu o practică europeana, cele 8 regiuni economice din Romania create pentru atragerea fondurilor europene, ar putea fi administrate în viitor de guvernatori, numiti de executiv.
XS
SM
MD
LG