Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane Ari Fleischer a declarat că aceasta reprezintă o dovadă a faptului că preşedintele irakian Saddam Hussein nu are de gând să se dezarmeze.

Referindu-se la descoperirea celor 11 focoase goale, şeful inspectorilor ONU, Hans Blix a afirmat că ele nu reprezintă mare lucru.

Autorităţile ruse au afirmat că descoperirea unor arme chimice evidenţiază eficienţa procesului de inspecţii, dar nu au cerut examinarea atentă, la nivel de experţi, a celor 11 focoase. În ciuda tensiunilor dintre Irak şi comunitatea internaţională, Moscova a semnat ieri cu Bagdadul trei acorduri în vederea înfiinţării unor exploatări petroliere în sudul Irakului.

Marea Britanie a îndemnat la reţinere în ce priveşte această descoperire şi a afirmat că nu se va lansa în judecăţi preconcepute.

În acelaşi timp, preşedintele francez Jacques Chirac a afirmat la Paris, că numai Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite poate autoriza o acţiune militară împotriva Irakului, pe baza raportului realizat de inspectorii ONU, care au însă nevoie de mai mult timp pentru a-şi încheia munca.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG