Linkuri accesibilitate

Disponibilizare masivă a forţei de muncă de la Uzina mecanică din Zărneşti


1789 de angajati ai Uzinei Mecanice Tohan din Zărnesti îşi vor pierde locurile de munca, dupa cum ne-a declarat Gheorghe Sora, liderul Federatiei Sindicale Solidaritatea. Aceasta cifra a fost convenită cu Ministerul Industriei şi începînd cu aceasta saptamîna 600 de oameni de la întreprinderea de armament de la Zărnesti au primit deja preavize.

Gheorghe Sora, liderul federatiei sindicale din industria de apărare la care este afiliat sindicatul uzinei din Zărnesti susţine că prin concedierea personalului supercalificat de aici nu se face adevărata restructurare a acestui sector.

Sindicalistii din industria de armament spun că au existat în ultimii ani o serie de oferte din partea unor investitori serioşi, care ar fi fost interesaţi să preia diferite componente ale intreprinderilor de armament, dar că Ministerul Industriei nu este dispus să vînda pe bucăţi aceste societăţi.

Pe de alta parte nici Ministerul Apărării nu este dispus să investeasca în aceste întreprinderi, deşi după cum spun sindicatele din apărare, ele ar avea capacitatea să producă unele componente folosite de armatele NATO.
XS
SM
MD
LG