Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


ca urmare a hotărîrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care s-a bazat pe opţiunea locuitorilor Capitalei privind continuarea a numai două dintre componentele proiectului, respectiv contorizarea energiei termice şi a apei potabile şi reabilitarea drumurilor urbane, a declarat, tot astăzi, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Claudiu Lucaci.

Directorul Băncii Europene de Investiţii pentru operaţiuni în statele candidate, Emanuel Maravic, declarase anterior, agenţiei MEDIAFAX, că Ministerul Finanţelor Publice a solicitat Băncii să anuleze finanţările pentru proiectele care vizează construirea unui pasaj suprateran în zona Gării Basarab, a unei parcări subterane în zona Gării de Nord, precum şi modernizarea tramvaielor.

Maravic a precizat că banca nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea Ministerului Finanţelor - dar a adăugat: "Nu este ceva care se întîmplă foarte des, ba chiar destul de rar, dar este o prerogativă a solicitantului. Este o situaţie neplăcută pentru că pregătirea proiectelor a necesitat eforturi de cîţiva ani atît din partea băncii, cît şi din partea Primăriei şi a Ministerului Finanţelor", a spus Maravic.
XS
SM
MD
LG