Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care vorbind la Casa Albă a afirmat că administraţia sa este pregătită şi deschisă unui eventual dialog în legătură cu reactivarea programelor nucleare nord-coreene.

Preşedintele american a cerut însă regimului de la Fenian să îşi respecte angajamentele şi să permită revenirea în Coreea de Nord a inspectorilor internaţionali expulzaţi receţi care monitorizau instalaţiile nucleare.

La Viena, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a adoptat o rezoluţie în care este deplînsă încălcarea de către Coreea de Nord a angajamentelor sale în domeniul neprolifeării nucleare. Directorul agenţiei Mohamad EL Baradiei a declarat că acestă chestiune va fi înaintată consiliului de securitate ONU, dacă Fenianul nu-şi modifică poziţia.

Rezoluţia adoptată în capitala Austriei exprimă grava îngrijorare cu privire la decizia autorităţilor nord-coreene de a reactiva un complex nuclear capabil să producă plutoniu utilizat la fabricarea bombelor atomice. Documentul cere Coreii de Nord să-şi îndeplinească prompt şi pe deplin angajamentele asumate în tratate internaţionale, dar nu fixează o dată anume pentru aceasta.
XS
SM
MD
LG