Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Hossam Mohammed Amin, reprezentantul guvernului irakian în relaţia cu inspectorii internaţionali, care a făcut acest anunţ, a spus că vizita lui Blix este un pas pozitiv care ar putea conduce la o îmbunătăţire a relaţiilor dintre ţara sa şi ONU.

Însă preşedintele Statelor Unite, Geoerge Bush a temperat optimismul Bagdadului declarînd: “Saddam trebuie să înţeleagă că ziua decisivă se apropie şi că trebuie să se dezarmeze de bunăvoie”.

La rîndul său vicepremierul de la Bagdad Tareq Aziz a acuzat Statele Unite de tendinţe imperialiste, susţinînd că americanii doresc să invadeze Irakul fără să ţină cont de concluziile inspectorilor ONU.

Pregătirile pentru o posibilă acţiune de forţă continuă. Alţi 1200 de militari americani, 800 dintre ei din rîndul trupelor staţionate în Germania au primit ordinul de a pleca spre Golful Persic în următoarele săptămîni.

Aviaţia americană şi britanică a lansat noi atacuri asupra unor facilităţi de comunicaţii militare şi sisteme radar din zona de excludere aeriană din sudul Irakului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG