Linkuri accesibilitate

Preşedintele Voronin primeşte asigurări de sprijin din partea Casei Albe


Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin a declarat la Washington că Statele Unite sprijină solutionarea pe cale paşnica a diferendului transnistrean pentru ca Republica Moldova să devina un factor de stabilitate.

Dupa întrevederea de la Casa Albă cu preşedintele american George W. Bush, Vladimir Voronin a susţinut o videoconferinţă pentru jurnaliştii de la Chişinău, la care a declarat: Preşedintele Statelor Unite, domnul Bush, sustine întrutotul, în principiu, solţtionarea problemei transnistrene.

Vladimir Voronin a mai spus că nu a abordat în detaliu cu George W. Bush căile de soluţionare a conflictului transnistrean, dar a precizat că în urma acestei întrevederi, experţi americani urmează să participe la elaborarea unor proiecte concrete. Şeful statului moldovean a afirmat totdată că în curînd procesul de retragere a muniţiilor ruse din regiunea transnistreana va lua amploare.

Voronin a spus că va propune introducerea unor restrictii autoproclamatei republici nistrene în cazul în care autorităţile secesioniste de la Tiraspol vor refuza reluarea dialogului cu Chişinăul în vederea reglementării politice a conflictului transnistrean.
XS
SM
MD
LG