Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


îşi rezervă opiniile şi va formula concluziile după parcurgerea celor circa 12.000 de pagini ale raportului irakian. Şeful diplomaţiei de la Washington a precizat că analizează datele respective împreună cu experţii ONU şi ai Agenţiei pentru energie atomica, precum şi cu reprezentanţii membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Arie Fleisher, s-a referit la raportul irakian afirmînd: “Această declaraţie pe care Irakul a înaintat-o poate avea greutatea de a decide pacea sau războiul. În aceste condiţii preşedintele George Bush consideră esenţială parcurgerea documentelor în întregime şi cu toată atenţia, urmînd ca după aceea concluziile să fie împărtăşite celorlalte ţări din Consiliul de securitate.

La Londra premierul britanic Tony Blair a declarat că Irakului nu i se va mai permite să îşi ameninţe vecinii şi să sfideze Naţiunile Unite. Tony Blair: “Există un mandat pentru inspectorii ONU în Irak, iar inspectorii trebuie lăsaţi să îşi desfăşoare activitatea. Şi noi am precizat cît se poate de clar că dacă va fi încălcată rezoluţia Consiliului de Securitate ONU, se vor lua măsuri".

În zona de excludere aeriană din sudul Irakului, avioane de luptă americane şi britanice au bombardat un centru de comunicaţii militare situat la aproximativ 160 de km sud-est de Bagdad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG