Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


un ajutor financiar sporit pentru perioda de preaderare (de aproximativ un miliard de euro pîna in 2006 – după cum a precizat ministrul integrarii europene Hildegard Puwak) şi un plan detaliat al procesului de aderare.

Potrivit corespondentului nostru la Copenhaga, referindu-se la eventuala organizare de alegeri anticipate în România, anul viitor, preşedintele şi-a afirmat din nou opozitia, spre deosebire de premierul Nastase, faţă de un astfel de scrutin.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă a delegaţiei române la Copenhaga, ministrul de externe Mircea Geoana a ţinut să precizeze că România are acum trei viitoare preşedinţii ale Uniunii, favorabile aderării sale la Uniunea Europeana: este vorba despre Grecia, Italia şi Irlanda.

Nici unul din cei trei lideri nu s-a referit la conditiile puse în declaraţiile finale, la faptul că în mai multe rînduri se subliniaza că aderarea depinde de progresele facute de România în direcţia îndeplinirii axcestui obiectiv.

De asemenea nu s-a comentat faptul că în declaratiile Uniunii, în aşa numitele concluzii finale, se pune accent pe diferentierea cadidatilor, pe faptul că fiecare, România sau Bulgaria, vor fi judecate după rezultatele proprii.
XS
SM
MD
LG