Linkuri accesibilitate

Şedinţa Parlamentului cu ocazia zilei naţionale


Parlamentul s-a reunit într-o sedinta specială, dedicta zilei nationale a României. Cu această ocazie, liderul senatorilor PSD, Ion Solcanu a cerut să fie recunoscute rolul jucat de Casa Regală de-a lungul istoriei şi implicarea salutară a membrilor actuali ai Casei Regale în demersul de integrare a României în NATO. De asemenea, Solcanu a precizat că parlamentarii PSD consideră că trebuie continuat procesul de reconciliere naţională prin reconstituirea dreptului de proprietate.

Deputatul UDMR Ervin Szekely a apreciat că România trebuie să respingă naţionalismul, extremismul şi orice formă de intoleranţă, în condiţiile procesului de aderare la NATO şi UE.

In numele partidului democrat, deputatul Mihai Baciu a declarat că în acest moment, "tema obsesivă" a clasei politice nu trebuie să fie lupta pentru meritul de a fi introdus România în NATO sau confiscarea acestui merit de către o forţă politică sau alta, ci lupta pentru o economie de piaţă funcţională şi ameliorarea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG