Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Cel puţin 12 persoane, incluzîndu-i pe atentatori, au fost ucise în acest atac, care a fost revendicat de o grupare care îşi spune Armata Palestinei. Aceeaşi grupare a revendicat răspunderea şi pentru un atac cu rachete împotriva unui avion de pasageri israelian, tot la Mombasa. În acel atac, două rachete sol-aer au fost trase în direcţia avionului israelian după decolarea acestuia de pe aeroportul din Mombasa, dar nu au nimerit ţinta.

Tot astăzi, în oraşul Beit Shean din nordul Israelului, doi palestinieni înarmaţi au deschis focul omorînd cinci persoane, înainte de a fi împuşcaţi ei înşişi. Potrivit relatărilor, cei doi palestinieni au ales ca ţintă a atacului un sediu local al partidului Likud, unde se vota în alegerile pentru liderul partidului.

Premierul israelian Ariel Sharon a acuzat terorismul arab că încearcă să submineze politica electorală israeliană. Terorismul nu va dicta agenda Israelului , a declarat Sharon, la Ierusalim, la o conferinţă de presă , dupa seria de atacuri de joi.
XS
SM
MD
LG