Linkuri accesibilitate

Conflict Cozmîncă Funar


Ministrul Administraţiei Publice Locale, Octav Cozmîncă a declarat la o conferinţă de presă că este pentru ultima dată cînd îi atrage atenţia în mod public primarului Clujului Gheorghe Funar să respecte legea, după care va trece la aplicarea unor măsuri mai drastice, fără a preciza însă care vor fi acestea, relatează. “Funar trebuie să înţeleagă că nu este un stat în stat, nu este un ţar local şi să nu se mai creadă un mic Ceauşescu al anilor 2002” a spus Cozmîncă potrivit agenţiei Mediafax.

Referindu-se la lipsa unor măsuri concrete de deblocare a crizei din administraţia clujeană, ministrul a declarat că pînă în prezent s-a manifestat “înţelepciune şi respect faţă de autonomia locală”, dar că primarul Funar “a greşit flagrant faţă de Consiliul Local, faţă de Prefectură, dar mai ales faţă de cetăţeni”.

Gheorghe Funar s-a arătat surprins de declaraţiile ministrului Administraţiei Publice Locale, spunînd că atenţia ministrului ar trebui să se îndrepte mai degrabă spre prefectul şi spre subprefectul Clujului. Funar a mai spus că Octav Cozmîncă ar trebui să îşi prezinte demisia pentru că nu a reuşit, timp de o jumătate de an, să rezolve criza din administraţia locală clujeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG