Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană a propus fonduri sporite pentru România şi Bulgaria


Comisia Europeană a propus fonduri sporite şi “foi de parcurs” detaliate pentru România şi Bulgaria, stabilind măsurile pe care cele două ţări trebuie să le adopte pentru a-şi realiza cităm “propriul obiectiv”, de a adera la Uniunea Europeană în anul 2007.

Dacă propunerile Comisiei Europene vor fi aprobate luna viitoare la summitul de la Copenhaga al Uniunii Europene, România şi Bulgaria vor beneficia de o creştere cu 20 la sută a fondurilor de pre-aderare în anul 2004. În anul 2005 creşterea va fi de 30 la sută şi în anul 2006 de 40 la sută. Într-un comunicat de presă al Comisiei Europene se spune că aşa numitele “foi de parcurs” vor pune un accent special pe dezvoltarea capacităţii judiciare şi administrative necesare pentru aplicarea legislaţiei Uniunii Europene, precum şi pe reforma economică.

Comisia Europeană consideră de asemeni că Bulgariei şi României ar trebui să li se acorde “acelaşi tratament” ca şi candidaţilor din primul val şi să li se acorde statut de observator în organismele Uniunii, “în toate cazurile în care acest lucru este posibil din punct de vedere legal.”
XS
SM
MD
LG