miercuri, iulie 30, 2014 Ora Locală 07:59

Internațional

„Stopați-l pe Putin, acum!” - coperta ultimului număr al săptămînalului Der Spiegel

Între populism şi realism politic

Controverse germane privind reducerea drastică a exporturilor de tehnologie militară în contextul crizei ucrainiene. Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei. Mai mult

Noi sancțiuni împotriva Rusiei - înainte de „faza a treia”

Sancțiunile nu sunt retroactive, așa că Franța va putea livra două nave de război Rusiei. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Plonjori în competiția tradițională de pe podul de la Mostari
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
28.07.2014
Plonjori din mai multe țări au participat la cea de-a 448-a competiție anualâ, ce se desfășoară de pe Vechiul Pod de la Mostar, în Bosnia, a cărui înălțime de la nivelul apei este de 24 de metri. Stari Most, datînd din secolul al XVI-lea, este unul din monumentele cheie ale Bosniei. Distrus în răboi, în noiembrie 1993, podul a fost reconstruit zece ani mai tîrziu cînd a fost reluat și concursul de sărituri, anul acesta cîștigat pentru a opta oară de un locanic, Lorens Listo. (Mirsad Behram, RFE/RL's Balkan Service)
Video

Video Plonjori în competiția tradițională de pe podul de la Mostar

Plonjori din mai multe țări au participat la cea de-a 448-a competiție anualâ, ce se desfășoară de pe Vechiul Pod de la Mostar, în Bosnia, a cărui înălțime de la nivelul apei este de 24 de metri.
Galerie foto

Galerie foto Statele Unite spun că imagini din satelit arată bombardarea trupelor ucrainene din Ucraina de pe teritoriul Rusiei

Departamentul de stat de la Washington a dat publicității în 27 iulie imagini din satelit despre care spune că arată cu claritate bombardamente de artilerie asupra unor poziții ale armatei ucrainene din estul Ucrainei lansate peste graniță de pe teritoriul Rusiei. Datele de pe imagini sînt din 21, 25 și 26 iulie. Excplicațiile la poze aparțin Directoratului pentru informații naționale din Statele Unite.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial: Cărți poștale de pe front

În timpul Primului Război Mondial, care a început acum 100 de ani, sistemul poștal al Imperiului Austro-Ungar a permis soldaților să comunice cu cei de acasă. Cărți poștale și scrisori păstrate din acele timpuri arată într-un mod foarte personal cum au trăit acei soldați experiența conflictului. Jaroslav Bis, din orașul Vysoke Myto, estul Boemiei, a trimis familiei lui în timpul războiului aceste mesaje emoționante. Din păcate, soarta lui a fost similară cu aceea a multor bărbați care au luptat în tranșee din 1914 pînă în 1918. După ce a luptat pe frontul italian, a fost trimis acasă în 1916 cu o rană la cap din cauza căreia și-a pierdut vederea la un ochi. În anii 1920 a fost internat într-un azil de boli mintale. A încetat din viață în 1938, rana din timpul războiului fiind declarată oficial cauza morții sale. Aceste cărți poștale din colecția privată a unei familii din Cehia au fost oferite spre publicare Europei Libere, și e pentru prima oară când sîn arătate în public.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial. Scene de viață și de moarte

La 28 iulie 1914, trupele austro-ungare au tras primele focuri în invazia din Serbia, care a marcat începerea Primului Război Mondial. Peste 16 milione de militari și civili au fost uciși într-o conflagrație care nu a pus capăt tuturor războaielor, cum s-a sperat și visat. O sută de ani mai tîrziu, imaginile tulburătorare ale acelui război rămân la fel de puternice și de actuale. În această colecție se află și fotografii descoperite și date recent publicității.
Video

Video Creștini irakieni descriu cum au fost expulzați din Mosul

Mai mulți creștini irakieni forțați să plece din Mosul au stat de vorbă cu RFE/RL, la Dohuk, în regiunea autonomă Kurdistan.
Video

Video Un comandant rebel din Donețk recunoaște că separatiștii au avut rachete Buk

Într-un interviu pentru Reuter, comandantul separatist Aleksandr Hodakovski a recunoscut în 22 iulie că rebelii pro-ruși au avut tipul de rachete antiaeriene despre care se crede că au fost folosite pentru a doborî un avion malaezian în estul Ucrainei în 17 iulie.
Video

Video Marș al tăcerii la Amsterdam în memoria victimelor zborului MH17

Îmbrăcați în alb, zeci de locuitori ai orașului olandez Amsternadm au mărșăluit în tăcere în 23 iulie în memoria oamenilor uciși la doborîrea avionului malaezian în estul Ucrainei, dintre care 193 erau olandezi.
Video

Video Zi de doliu naţional în Olanda

În Olanda, la Eindhoven au sosit de la Harkov, din estul Ucrainei, două avioane cu rămăşiţele a circa 50 de victime ale accidentului aviatic de săptămâna trecută. La ceremonie au participat regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos cu regina Máxima, premierul olandez Mark Rutte, rudele victimelor.
Video

Video Lupte în Parlamentul ucrainean

În Parlamentul ucrainean s-au înregistrat astăzi încăierări atunci cînd deputații din partidul naționalist „Svoboda” au încercat să-l scoată din sală pe Petro Simonenko, liderul Partidului comunist, care a lansat acuzații pe tema numărului mare de civili victime ale forțelor guvernamentale ce combat

Alte articole

Igor Corman: „Federaţia Rusă nu ajută cu nimic, dar ne dă din deget şi ne sancţionează”

Preşedintele Parlamentului, în dialog cu Valentina Ursu, despre relaţia cu Chişinăului cu Moscova.
Mai mult

Lista noilor sancţiuni ale UE impuse Rusiei

Kievul a anunţat că 1 236 de militari ucraineni au fost omorâți în estul Ucrainei de când au început luptele cu rebelii pro-ruşi.
Mai mult

Galerie foto Administrația Obama și războiul din Ucraina de est

Analiști politici cred că Occidentul nu este pregătit să treacă la alte formule de ripostă, cum ar fi sprijinirea militară a Ucrainei.
Mai mult

Bulgaria: propunerile președintelui Plevneliev

Actualizarea bugetului de stat și celui al Casei Naționale de Sănătate, reînnoirea conducerii Băncii Naționale, delegarea dreptului de a contracta noi credite externe guvernului interimar.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

Găgăuz – găgăuţă: lingvistica glumelor etnice

Și în greacă termenul vlah a ajuns să desemneze un hoț trândav și nu foarte inteligent. Suntem întotdeauna găgăuții altora.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate