miercuri, august 27, 2014 Ora Locală 15:58

Internațional

O demisie aşteptată

Social-democratul Klaus Wowereit renunţă la funcţia de Primar guvernator al landului federal Berlin Mai mult

Vladimir Putin, Catherine Ashton, Aliaksandr Lukașenka și Petro Poroșenk, Minsk, 26 august 2014

Convorbiri neconcludente Poroșenko-Putin la Minsk

Kievul și Occidentul acuză Moscova că îi sprijină pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei cu arme şi personal, o acuzatie pe care Moscova continuă să o respingă Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Planuri de pace pentru Ucrainai
X
27.08.2014
Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor. Putin a spus că Rusia va face totul pentru a sprijin procesul de pace, dacă acest începet, dar că autoritățile de la Kiev trebuie să stabilească condițiile pentru unarmistițiu cu rebelii. (Reuter)
Video

Video  Planuri de pace pentru Ucraina

Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor.
Video

Video Putin şi Poroşenko şi-au strâns mâna la Minsk

Preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au strâns mâna înaintea discuţiilor multilaterale din capitala Belarus. Este a doua înainte a celor doi lideri, prima având loc în iunie în Franţa. Petro Poroşenko a declarat că speră ca discuţiile cu Vladimir Putin să aducă pace în Ucraina.
Video

Video Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit la Minsk

În capitala belarusă are loc un summit al Uniunii Vamale care oferă șansa unei întâlniri directe între Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin.
Video

Video Ucraina a publicat mărturiile prizonierilor ruşi

Serviciul de securitate de la Kiev a publicat mărturiile unor pretinşi militari ruşi care ar fi pătruns în Ucraina ca să lupte alături de separatişti. Kievul mai spune că militarii ruşi ar fi intrat în Ucraina din Rusia, într-o coloană de câteva zeci de transportoare blindate. (Reuters)
Galerie foto

Galerie foto Săptămâna în imagini

Cîeva din cele mai sugestive fotografii din regiunile spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea și din alte părți ale lumii.
Video

Video Convoiul umanitar rusesc a intrat în Ucraina

Primele camioane din convoiul despre care Rusia spune că transportă ajutor umanitar au intrat în Ucraina, după ce au așteptat p săptămâna permisiunea dea trece granița. Moscova a acuzat guvernul ucrainean că a impus condiții artificiale pentru a întîrzia ajutoarele.
Galerie foto

Galerie foto 75 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov

La 23 august1939, Uniunea Sovietică și Germania nazistă au semnat un tratat de neagresiune care avea să ducă la invadarea Poloniei de către naziști și sovietici în septrembrie și la începerea celui de-al doilea război mondial. Cunoscut sub numele de Pactul Ribbentrop-Molotov, după ministrul german de externe Joachim Ribbentrop și omologul său sovietic Viaceslav Molotov, tratatul îi dădea mână liberă lui Hitler să invadeze Polonia fără teama unei intervenții sovietice. Pactul avea și un Protocol secret, în care Adolf Hitler și Iosif Stalin au împărțit Europa centrală și de est în „sfere de influență”. Articolul 3 al Protocolului secret din Pactul Ribbentrop-Molotov se referea la România şi prevedea direct anexarea de către Uniunea Sovietică a Basarabiei, specificând: „În privinţa Europei Sud-Estice partea sovietică subliniază interesul pe care-l manifestă pentru Basarabia. Partea germană îşi declară totalul dezinteres politic faţă de aceste teritorii”.
Galerie foto

Galerie foto Steagul Ucrainei, înălţat de asupra Moscovei

În noaptea de 20 august, persoane necunoscute au instalat drapelul Ucrainei pe un zgârie-nori în centrul Moscovei, pe bulevardul Kotelniciskaia, şi au adăuga vopsea albastră pe steaua aurie din vârful clădirii. Drapelul a fost dar jos cu ajutorul alpiniştilor din serviciul situaţiilor excepţionale.
Video

Video „Foaia de parcurs” pentru pace în Ucraina

Programul „„Grani vremeni” de la Radio Svoboda.
Video

Video Încă o noapte de volențe la Ferguson

Poliția din statul Missouri a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante împotriva demonstranților într-o nouă noapte de revolte de stradă la Ferguson, o suburbie predominant afro-americană a orașului St. Louis unde un polițist a ucis la 9 august un tânăr de culoare.

Alte articole

Astăzi în Moldova și în lume

Premierii din R.Moldova și România inaugurează gazoductul Iași-Ungheni, miniștrii de externe din Moldova, Ucraina și Georgia la București, Anne Brasseur la Praga.
Mai mult

Petro Poroşenko: discuţiile cu Vladimir Putin şi UE „ar putea decide viitorul lumii şi al Europei”

În capitala belarusă are loc un summit al Uniunii Vamale care oferă șansa unei întâlniri directe între Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin.
Mai mult

Prizonieri, din „întâmplare”

Este pentru prima data când Rusia admite că cei patru arătați în înregistrările video sunt într-adevăr militari ai armatei ruse…
Mai mult

65 de ani de la înființarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Sub umbrela APCE, țări care în ultimii 500 de ani au fost inamice au cooperat cu succes în ultimii 65 de ani.
Mai mult

Rusia exclusă de la summitul NATO

A fost suspendat consiliul NATO-Rusia, în vreme ce a sporit activitatea consiliului NATO-Ucraina.
Mai mult

Un parlamentar rus a cerut guvernului să limiteze proiecțiile filmelor străine care „demonizează” Rusia...

...și i-a îndemnat pe cineaștii ruși să cultive imaginea pozitivă a „rusului patriot”.
Mai mult

Bulgaria încearcă să-i oprească pe imigranții ilegali

Sofia este criticată pentru intenția sa de a reface într-o formă modernă instalațiile de frontieră din perioada comunistă..
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate