joi, octombrie 23, 2014 Ora Locală 06:42

Internațional

China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Astăzi în Moldova și în lume

Primul raport de monitorizare a presei în campania electorală, reuniunea de două zile a Consiliului European, președintele tur Recep Tayyip Erdogan își continuă vizita la Riga. Mai mult

Publicitate electorală cu actualul premier Arseni Iaţeniuk, Kiev, 21 octombrie 2014

Reuters: Eroii de război și activiștii vor da nota în noul parlament ucrainean

Comentatorii se așteaptă la apariția unei majorități puternice pro-europene, dar există puține semnale că reconcilierea națională ar fi iminentă… Mai mult

Pancarte cu inscripţia „Nu austerităţii" în Parlamentul European, în timpul votării lui Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

PE aprobă noua Comisie Europeană

Juncker a promis mari schimbări și o ruptură cu metodele vechii comisii a lui Barroso, însă primii săi pași justifică o oarecare reticență. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de josi
X
20.10.2014
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos și că vor rămîne așa o vreme. Într-o prelegere ținută la 20 octomrbie, Lavrov a mai spus că situația s-ar putea ameliora numai atunci cînd „sancțiunile unilaterale” vor fi abandonate. (Reuters)
Video

Video Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de jos

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos (Reuters)
Video

Video Toufar Jocurile Torturii

Un reportaj la postul de televiziune CT24 de la Praga despre premiera operei documentare „Toufar - Jocurile torturii” de Ales Brezina, în cadrul proiectului „Vieți paralele - Secolul XX prin ochii Poliției secrete”.
Video

Video Vizitînd locurile terorii cu Memorial din Rusia

Una din activitățile de bază ale organizației pentru drepturile omului din Rusia Memorial este de aceea de a sensibiliza opini publică cu privire la trecut. Memorial organizează pe gratis vizite la locuri reprezentative pentru teroarea stalinistă și dorește să mențină vie amintirea represiunii.
Video

Video Merkel Says No Breakthrough In Ukraine Talks

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu au fost progrese la discuțiile despre criza din Ucraina de la Milano dintre președintele rus Vladimir Putin, cel ucrainean Petro Poroșenko și mai mulți lideri occidentali.Rusia respinge acuzațiile Occidentului că îi sprijină pe separartiștii pro-ruși.
Video

Video Aleșii locali și regionali din Europa condamnă Rusia

Iolanda Bădiliță în dialog cu viceministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri și cu viceprimarul Kievului Oleksii Reznikov, în marginea Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, 16 octombrie 2014
Video

Video În Kîrgîstan a fost adoptată legea care interzice „propaganda” gay

Parlamentul kîrgîz a adoptat un proiect de lege care interzice „propaganda” în sprijinul relațiilor dintre persoane de același sex și crearea de grupuri care apără drepturile minorităților sexuale. Legislația e similară cu aceea din Rusia, care criminalizează sprijinirea publică a gaylor (Reuter).
Video

Video Natalia Romanova: „Separatismul nu este compatibil cu un stat unitar”

Un interviu la Strasbourg cu președinta Camerei Regiunilor din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale.
Video

Video Lisa Batiashvili: „Requiem pentru Ucraina”

Violonista georgiană Lisa Batiashvili vorbește într-un interviu cu postul de radio new-yorkez WQXR despre solidaritatea ei cu Ucraina împotriva agresiunii Rusiei.
Galerie foto

Galerie foto O istorie cu un aparat drone întrerupe meciul Serbia-Albania de calificare în Euro 2016

Un meci de calificare pentru turneul de fotbal UEFA Euro 2016, între Serbia și Albania, a fost suspendat la 14 octombrie, urmare a unor încăierări între jucători, oficialitățile echipelor și fanii aflați pe stadionul Partizan din Belgrad. Tensiunea mare încă înainte de meci, în prima apariție la Belgrad din anii 1960 a echipei naționale a Albaniei, a degenerat în violențe ce vor fi acum anchetate de Federația de fotbal, care a anunțat că incidentul ar putea acea consecințe serioase.
Galerie foto

Galerie foto Ciocniri violente la Kiev

La Kiev, în faţa Parlamentului, au avut loc ciocniri violente între poliţie şi manifestanţii care cereau ca Rada sa dezbată un proiect controversat de lege care ar face eroi naționali din mişcările de rezistenţă din cel de al Doilea Război Mondial. Cel puţin 50 de persoane au fost reținute, scrie pe Facebook un consilier al ministrului de interne, iar şedinţa Parlamentului a fost suspendată. Unii dintre manifestanţi aparţin grupării naţionaliste „Svoboda”, deşi liderul partidului a declarat că acesta nu are nimic de a face cu organizarea protestului. O altă grupare de extremă dreaptă „Sectorul de Dreapta” respinge, de asemenea, informaţiile că ar fi participat la protest. Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşenko, nu exclude posibilitatea ca Rusia să fie implicată în organizarea acestei provocări.

Alte articole

Înțelegeri preliminare la negocierile ruso-ucrainene de la Bruxelles asupra livrărilor de gaze

Ministrul rus al energiei cere ca Uniunea Europeană să garanteze că Ucraina își va plăti datoriile.
Mai mult

Proiectul chinez al Băncii Asiatice de Investiții în Infrastructură și rezervele americane

O inițiativă de asemenea amploare ar impune pe continent asiatic valorile chineze și nu cele americane și occidentale.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

Rusia, Ucraina și Polonia: dezvăluirile lui Radoslaw Sikorski

Vladimir Putin ar fi sugerat în 2008 premierului Poloniei să participe la o împărțire teritorială a Ucrainei.
Mai mult

Premiul Saharov 2014 - un doctor congolez și mențiune specială pentru Maidan

Printre nominalizări se afla și militanta pentru drepturile omului din Azerbaidjan Leila Iunus, recent întemnițată pentru activitatea sa.
Mai mult

Bulgaria refuză extrădarea unui opozant al Kremlinului

„Kobliakov a participat activ în acțiuni împotrivă regimului Putin și noi considerăm că el nu va avea un proces just”.
Mai mult

Bulgaria: eforturi pentru formarea guvernului

Ex-generalul de poliție este dispus să ofere o a două șansa potențialilor parteneri din Blocul reformator și Blocul patriotic.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate