sâmbătă, octombrie 25, 2014 Ora Locală 06:30

Internațional

Ambasadorul John O’Keefe stînd de vorbă cu participanți Open World din R. Moldova la Biblioteca Congresului Statelor Unite.

Ambasadorul John O’Keefe: „Familiile din America ne roagă să le mai trimitem participanți din R. Moldova”

Directorul executiv al Open World Leadership Center spune că Statele Unite va continua să susțină Republica Moldova în efortul său de modernizare și democratizare. Mai mult

Demonstranți ecologiști deghizați în corporatiști protestează la Bruxelles îm marginea summitului climateric al Uniunii Europene.

Ambițios summit UE de salvare a planetei

UE este prima entitate politico-economică ce își impune o disciplină climaterică drastivă până în 2030. Mai mult

Vulturul de aur, expresul trans-siberian, primul tren privat din Rusia cu compartimente de tip apartament, lansat în 5 iunie 2007 de operatorul britanic de trenuri de lux GW Travel Ltd. pe cea mai lungă linie de tren din lume de la Moscova la Vladivostok.

Privatizarea transporturilor - o înfruntare ideologică

Ideologia pieței și a concurenței a impus ideea că transporturile trebuie privatizate, pentru a le face mai performante. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Palatele oligarhilor energiei din Ucrainai
X
24.10.2014
Nu departe de Kiev se găsesc palatele înrudite a doi înalți funcționari ai companiei de stat Naftogaz. Poliția anchetează acuzații de fraudă la companie, ce s-ar ridica la două sute de milioane de dolari. Cei doi oligarhi, care nu au explicat originea averii spectaculoase a familiilor lor, candidează acum în alegerile parlamentare și odată cu aceasta la imunitatea ce li s-ar putea acorda. (O relatare specială de Natalie Sedletska, Serviciul ucrainean RFE/RL)
Video

Video Palatele oligarhilor energiei din Ucraina

Nu departe de Kiev se găsesc palatele înrudite a doi înalți funcționari ai companiei de stat Naftogaz. Poliția anchetează acuzații de fraudă la companie, ce s-ar ridica la două sute de milioane de dolari.
Video

Video Carnea ca armă geopolitică a Rusiei

Din 27 octombrie, Rusia va interzice importul de carne din Moldova. Despre cum este la gust politica rusească - opinii de experţi şi politicieni din Chişinău, între care şi ministrul agriculturii Vasile Bumacov, în programul Europei Libere de limba rusă "Current Time".
Video

Video O mamă din Rusia își plînge fiul ucis în Ucraina

Fiul Janei nu avea decît 18 ani cînd zîntr-o bună zi a dispărut de acasă pentru a lupta ca voluntar în trupele separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, unde și-a pierdut viața.
Video

Video Hegemonie soft peste Marea Baltică

„Putin vrea să schimbe regulile jocului": statele baltice sunt îngrijorate de o posibilă amenințare din partea Rusiei, a declarat Edward Lucas, redactor la „The Economist”.
Video

Video Un interviu cu europarlamentarul Andi Cristea

În direct de la Strasbourg cu Iolanda Bădiliță.
Video

Video Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de jos

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos (Reuters)
Video

Video Toufar Jocurile Torturii

Un reportaj la postul de televiziune CT24 de la Praga despre premiera operei documentare „Toufar - Jocurile torturii” de Ales Brezina, în cadrul proiectului „Vieți paralele - Secolul XX prin ochii Poliției secrete”.
Video

Video Vizitînd locurile terorii cu Memorial din Rusia

Una din activitățile de bază ale organizației pentru drepturile omului din Rusia Memorial este de aceea de a sensibiliza opini publică cu privire la trecut. Memorial organizează pe gratis vizite la locuri reprezentative pentru teroarea stalinistă și dorește să mențină vie amintirea represiunii.
Video

Video Merkel Says No Breakthrough In Ukraine Talks

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu au fost progrese la discuțiile despre criza din Ucraina de la Milano dintre președintele rus Vladimir Putin, cel ucrainean Petro Poroșenko și mai mulți lideri occidentali.Rusia respinge acuzațiile Occidentului că îi sprijină pe separartiștii pro-ruși.
Video

Video Aleșii locali și regionali din Europa condamnă Rusia

Iolanda Bădiliță în dialog cu viceministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri și cu viceprimarul Kievului Oleksii Reznikov, în marginea Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, 16 octombrie 2014

Alte articole

Retrospectiva săptămânii politice

O intensificare a presiunilor rusești asupra Republicii Moldova.
Mai mult

Suedia renunță la operațiunile de căutare a unui submarin străin în apele teritoriale

Rusia a sugerat că musafirul nepoftit al suedezilor ar putea fi un submarin olandez.
Mai mult

Kailash Satyarthi: „Vrem să antrenăm tinerii și copiii în problemele păcii în regiunea noastră și la scară globală”

Un interviu cu activistul indian laureat al Premiului Nobel Pentru Pace 2014 împreună cu adolescenta Malala Yousafzai.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

Parlamentul European cere Rusiei să nu desființeze Fundația „Memorial”

La cinci ani după ce, la 22 octombrie 2009, Premiul Saharov al PE a fost acordat celebrei organizații pentru apărărea drepturilor omului în Rusia.
Mai mult

Video Conflictul din Ucraina de est și efectul nociv al propagandei ruse: o mărturie

Jana Pușkariova: „I-au băgat în cap ideile acestea. Era doar un copil”.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate