marți, iulie 07, 2015 Ora Locală 07:38

Internațional

Astăzi în Moldova și în lume

Nicolae Timofti se întâlnește la Suceava cu Klaus Iohannis, la Moscova continuă summitul BRICS, la ONU se discută rezoluția referitoare la masacrul de la Srebrenița. Mai mult

Statuia lui Alexandru cel Mare de la Salonic.

Corespondența zilei de la Washington: America și criza grecească

Economiștii spun că Grecia nu înseamnă mare lucru pentru economia Statelor Unite. Mai mult

Graffiti la Atena

UE după cutremurul grec

O Europă șocată și debusolată s-a trezit in această dimineață neștiind cum să răspundă mobilizării masive a grecilor. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Senatorul american Roger Wicker îl critică pe Vladimir Putini
X
04.07.2015
Președintele rus Vladimir Putin găsește totdeauna un pretext pentru acțiunile sale împotriva țărilor învecinate Rusiei, afirmă senatorul republican de Mississippi Rocger Wicker, co-președintele al Comisiei Helsinki din Congresul american. Într-un interviu pentru Europa Liberă/Libertatea, el spune că Putin a găsit scuze pentru a justifica „grozăviile pe care le comite în Ucraina”, și acțiunile sale în Osetia de sud, unda in cele două regiuni separatiste ale Georgiei unde Rusia a intervenit militar de pareta separatiștilot. Wicker a avertizat de asemenea în legătură cu pericolul reprezentat de gruparea extremistă Statul Islamic.
Video

Video Senatorul american Rocger Wicker îl critică pe Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin găsește totdeauna un pretext pentru acțiunile sale împotriva țărilor învecinate Rusiei, afirmă senatorul republican de Mississippi Rocger Wicker, co-președintele al Comisiei Helsinki din Congresul american. El a acordat un interviu pentru Europa Liberă/Libertatea.
Galerie foto

Galerie foto „Donatello și lecția sa”

O expoziție pe urmele școlii lui Donatello la Padova.
Video

Video Premierul ceh: să menţinem sancţiunile împotriva Rusiei, dar să cooperăm cu Moscova împotriva terirosmului

Bohuslav Sobotka a spus într-un interviu pentru EL că sancţiunile impuse Rusiei ar trebui menţinute până când acordurile de la Minsk privind încetarea focului în Ucraina vor fi aplicate în totalitate. El a adăugat că sancţiunile ar putea fi înăsprite dacă Rusia va escalada situaţia în Ucraina.
Video

Video Ilia Iașin: „Președintele nostru este un mincinos”

Un interviu despre raportul „PUTIN. RĂZBOI”, cu Ilia Iașin, unul dintre cei care au finalizat documentul după asasinarea, în februarie, la Moscova, a fostului lider al opoziţiei ruse, Boris Nemțov. Interviu realizat de corespondenta EL la Strasbourg, Iolanda Bădiliţă.
Video

Video Armenii continuă protestele împotriva scumpirii prețului la electriciatte

Mii de armeni continuă să protesteze pe străzile Erevanului împotriva unei serii de măriri ale prețurilor la electricitate.
Video

Video Ce cred oamenii din Slaviansk despre fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a vorbit cu jurnalişii BBC în primul său interviu pentru mass-media occidentală de după începutul conflictului în estul Ucrainei. Corespondenții Europei Libere au întrebat oamenii din Slaviansk ce cred despre acest interviu și despre fostul președinte.
Video

Video Hubert Schnurr: un primar german înfrăţit cu Moldova

Interviu cu primarul orașului german Bühl, oraș înfrățit de peste 25 de ani cu raionul Călărași din Republica Moldova. Hubert Schnurr răspunde întrebărilor Iolandei Bădiliţă.
Video

Video Protestatarii de la Erevan nu se lasă

Protestatarii din capitala Armeniei Erevan demonstrează în continuare pe străzile capitalei împotriva plînuotei scumpiri a curentului electric. În 22 iunie, poliția a folosit tunuri cu apă pentru a împrăștia mulțimea, dar demonstrațiile din ziua și noaptea următoare au fost pașnice.
Video

Video Proteste împotriva unei companii ruse la Erevan

Protestele din capitala Armeniei, la Erevan, împotriva scumpirii prețurilor la electricitate de către o companie rusă, au continuat în cursul nopții trecute, demonstranții fiind încadrați de efective importante ale forțelor de securitate.

Alte articole

Bulgaria și criza elenă

Cei 200.000 imigranți economici bulgari din Grecia nu doresc să revină în Bulgaria, spunând că în Grecia aflată în criza trăiesc mai bine.
Mai mult

Ministrul grec de finanțe Ianis Varoufakis și-a anunțat demisia

„Consider de datoria mea să-l ajut pe Alexis Tsipras să exploateze cum crede el de cuviință capitalul pe care poporul grec ni l-a încredințat.”
Mai mult

Grecia clasică este o creație germană

Elada rămâne un trecut care nu mai trece.
Mai mult

Han Drabur: Delta Rezuwreckshan

O muzică ce deșurubează măruntaiele blues-lui și le înșurubează electronic la loc.
Mai mult

Negocierile privind programul nuclear iranian

John Kerry: „Nu am fost niciodata atit de aproape de succes”.
Mai mult

Majoritatea grecilor respinge austeritatea

Iar caruselul negocierilor pornește din nou: ministrul de finanțe elen pleacă luni la Bruxelles
Mai mult

În Grecia se prefigurează un vot clar împotriva austerității

Primele rezultate parțiale arată 60% împotriva austerității, 40% pentru.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate