sâmbătă, iulie 26, 2014 Ora Locală 14:10

Dialoguri transnistrene

La Tiraspol

Transnistrenilor li s-au tăiat 20% din salarii

Criză bugetară fără precedent în regiunea transnistreană. Opinii ale locuitorilor din stânga Nistrului şi ale unor experţi de la Chişinău şi Tiraspol. Mai mult


Nikolai Buceațki: Transnistria a stabilit un record rușinos

Necazurile ţăranilor de la Cocieri. Cum se trăieşte într-o localitate disputată între Chişinău şi Tiraspol? Fenomenul torturii în regiunea transnistreană.
Mai mult

Liceul din Tiraspol – sindromul „cetăţii asediate”

Rânduri lungi după paşapoarte biometrice moldoveneşti la Varniţa şi în alte localităţi din apropierea regiunii transnistrene.
Mai mult

Conflictul transnistrean şi miza alegerilor din Ucraina

Opinii ale locuitorilor din Tiraspol şi Chişinău, dar şi ale experţilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Mai mult

„La Odesa, transnistrenii sunt tratați cu precauție”

Transnistrenii evită călătoriile în Odesa, unde situaţia rămâne tensionată după violenţele din 2 mai.
Mai mult

Fără vize în Uniunea Europeană

Eliminarea vizelor de călătorie în Uniunea Europeană a dublat numărul solicitărilor pentru cetăţenia Moldovei şi paşapoarte biometrice de la locuitorii regiunii transnistrene.
Mai mult

Nicolae Timofti: „Sunt îngrijorări și serioase în privința comportamentului Rusiei, în această zonă, inclusiv în Republica Moldova”

Interviu cu preşedintele R. Moldova Nicolae Timofti. EUBAM respinge ceea ce Moscova şi Tiraspolul numesc blocadă. Ce trebuie să ştie cetăţenii moldoveni despre călătoriile fără viză în ţările Uniunii Europene? Şi… cum s-au pregătit locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului de Paştele Blajinilor?
Mai mult

Ce uneşte şi ce desparte cele două maluri ale Nistrului

Tiraspolul a cerut Moscovei şi comunităţii internaţionale să recunoască independența regiunii transnistrene - opinii ale experţilor şi locuitorilor din Tiraspol şi Chişinău.
Mai mult

Şevciuk cere independenţa Transnistriei

Ce părere au şi ce aşteaptă de la administraţia lui Evgheni Şevciuk locuitorii din stânga Nistrului? Cât sprijin există în Ucraina pentru ideea federalizării?
Mai mult

Transnistria, între Rusia şi Statele Unite

Tiraspolul spune că este momentul oportun pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei. Este interesată şi Moscova? – opinii de la Tiraspol, Chişinău şi Washington. Ce cred locuitorii din stânga Nistrului despre evenimentele din Ucraina şi anexarea Crimeii?
Mai mult

Moscova şi Tiraspolul preferă calmul şi previzibilitatea

După anexarea Crimeii, Moscova promite Chișinăului să nu aplice acelaşi scenariu în Moldova, dar avertizează că Transnistria va rămâne pământ rusesc şi nu va intra în Uniunea Europeană. Şi… locuitorii din Tiraspol – dezamăgiți şi îngrijorați de evoluţiile din Ucraina.
Mai mult
Alte articole

Multimedia

Video Agricultorul Alexei Ivanov, din Mălăiești, Orhei

Are 40 hectare cu cultură pomicolă, diverse culturi. Din producția anuala de aproximativ 600 de tone, cam 80% era prevazută pentru piața rusă. Un film de Tatiana Ețco.


Video 25 iulie. Tur de orizont la radio Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea


Galerie foto Primul Război Mondial. Scene de viață și de moarte

La 28 iulie 1914, trupele austro-ungare au tras primele focuri în invazia din Serbia, care a marcat începerea Primului Război Mondial. Peste 16 milione de militari și civili au fost uciși într-o conflagrație care nu a pus capăt tuturor războaielor, cum s-a sperat și visat. O sută de ani mai tîrziu, imaginile tulburătorare ale acelui război rămân la fel de puternice și de actuale. În această colecție se află și fotografii descoperite și date recent publicității.


Video Creștini irakieni descriu cum au fost expulzați din Mosul

Mai mulți creștini irakieni forțați să plece din Mosul au stat de vorbă cu RFE/RL, la Dohuk, în regiunea autonomă Kurdistan.