duminică, ianuarie 25, 2015 Ora Locală 18:16

Dialoguri transnistrene

Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk

Evgheni Şevciuk: măsurile nepopulare sunt necesare

Din sumar: vor fi sau nu reintroduse taxele pentru intrarea în Transnistria? Şi... un interviu cu ambasadorul american la Chişinău, William Moser, pe final de mandat. Mai mult

De Revelion cu majorări de tarife și impozite

Unele decizii ale Tiraspolului au stârnit nemulţumirea populaţiei regiunii, dar şi a Chişinăului. Mai mult


Transnistrenii şi drepturile omului

Fenomenul violenţei în familie este în creştere pe ambele maluri ale Nistrului. Persoanele cu dizabilităţi şi lecţia de viaţă pentru cei care–i înconjoară.
Mai mult

Regiunea transnistreană, între Est şi Vest

Ce ştiu europenii despre Moldova, inclusiv Transnistria? Alegerile parlamentare din Moldova – o privire de la Tiraspol şi de la Paris. Transnistria faţă cu Acordul de liber schimb UE - R. Moldova.
Mai mult

Alegerile moldovene şi Transnistria

De ce nu a devenit reglementarea transnistreană o prioritate naţională? O altă temă a ediţiei: bugetul regiunii transnistrene devine şi mai auster, după principul - cheltuieli pe măsura veniturilor.
Mai mult

Vor apărea în Transnistria „agenţi străini”?

Ce ştiu locuitorii din stânga Nistrului despre activitatea organizaţiilor neguvernamentale? Şi cum se vor răsfrânge alegerile parlamentare asupra relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol?
Mai mult

Ucraina, fratele de suferință al Moldovei

De la 1 decembrie, în regiunea transnistreană se scumpește pâinea.
Mai mult

Antreprenorii transnistreni ameninţă cu proteste

Moldova ar trebui să uite de regiunea transnistreană o vreme şi să se integreze rapid în Uniunea Europeană, afirmă experta de la Berlin Anneli Ute Gabanyi.
Mai mult

Economia transnistreană: în aşteptarea reformelor?

Exportatorii din Transnistria se plâng de rigiditatea controalelor la graniţa cu Ucraina.
Mai mult

Ucraina şi chestiunea transnistreană. A devenit Kievul aliatul Chişinăului?

Ce se ascunde în spatele ultimelor ameninţări ale Moscovei? Opinii ale experţilor din Chişinău, Tiraspol şi de la Kiev.
Mai mult

Abhazia, o zonă tampon pentru Rusia

Rusia propune Abhaziei un acord de integrare, calificat la Tbilisi drept o nouă anexiune. Tiraspolul a împlinit 222 de ani. Gânduri ale tiraspolenilor despre prezentul şi viitorul oraşului de pe Nistru.
Mai mult

Reţete cu impozite pentru sănătatea economiei transnistrene

Noile impozite sunt criticate de mediul de afaceri şi de Sovietul suprem. Liderul transnistrean admite că regiunea ar putea să rămână fără gaze, dacă Rusia va construi conducta „South Stream”.
Mai mult

Transnistria se pregăteşte de o nouă reducere a bugetului

Ce cred transnistrenii despre cum sunt cheltuiţi banii publici? Criza din Ucraina şi criza transnistreană - o privire de la Berlin. Şi… apelul la pace pentru Ucraina al intelectualității ruse.
Mai mult
Alte articole

Moldova în imagini

Video КамАрт шагает по городам и весям

В селе Суклея Слободзейского района открылась выставка произведений искусства мастеров разных стран – участников международного симпозиума КамАрт.


Video Bilanţ la final de mandat

Într-un interviu la încheierea mandatului la Chişinău, ambasadorul SUA William H. Moser îndeamnă la mai multă democraţie, reafirmă că „neutralitatea” trebuie să rămână alegerea liberă a cetăţenilor şi pledează pentru mai multă cooperare economică, drept cale spre soluţionarea crizei transnistrene.


Video Мимолетное возвращение домой

На зимние праздники тысячи молдаван, уехавшие за границу в поисках счастья, возвращаются в страну. С какими мыслями они приезжают сюда и какие надежды связывают с новой молдавской властью.


Video Acasă, temporar…

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, mii de moldoveni plecaţi să-şi caute un rost peste hotare revin în ţară. I-am întrebat pe câţiva dintre ei cu ce gânduri au venit şi ce aşteptări au de la noua guvernare din Republica Moldova.