marți, mai 26, 2015 Ora Locală 12:38

Cultură

Un triunghi politic: Băsescu-Udrea-Săftoiu

„Cornică de Cotroceni”, un volum de amintiri lansat la Salonul Internaționalal Cărții de la București - Bookfest 2015. Mai mult

The Rubaiyat Of Dorothy Ashby

Compoziții originale inspirate de cuvintele lui Omar Khayam. Mai mult

Kathryn STOCKETT. Culoarea sentimentelor

Anii lui John Kennedy şi Martin Luther King într-un oraş (Jackson) din statul Mississippi, unde discriminarea rasială e la ea acasă... Mai multInterviuri

Editura Humanitas la Bookfest - Salonul Internațional de Carte de la București

De vorbă cu Lidia Bodea, directoarea-genrală a editurii Humanitas. Mai mult

Agendă culturală

Dacopatia și alte rătăciri românești

„Dacopatia, cea mai barocă rătăcire colectivă a României de azi.” Mai mult

Cultură şi politică

Video Festivalul „Primăvara la Praga” și „Afacerea Vaclav Talich”

Jiří Křesťan: „istoricul nu trebuie să fie un judecător care să... Mai mult

Interviuri

Video „Cu ajutorul filmului am putea foarte bine să ne facem o imagine în lume”

La încheierea Festivalului Internațional al Filmului Documentar... Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
 • Cazaci în spatele unui bust al președintelui rus Vladimir Putin, care îl arată în postura de împărat roman. Bustul a fost dezvelit la o ceremonie în regiunea Leningrad la 16 mai. (Reuters/Maksim Zmeyev) 
 • Un țăran afgan la Herat. (AFP/Aref Karimi)
 • Vasili Sergeevich Sirotin, originar din Rusia, ofițer de rezervă în armata americană, pozează după ceremonia de naturalizare a sa, pe treptele Muzeului Național al Imigrației la Ellis Island, New York. (Reuters/Mike Segar)
 • Militari georgieni care participp la exercițiul comun americano-georgia „Noble Partner 2015” pe poligonul de instrucție Vaziani de lîngă Tbilisi. (AFP/Vano Shlamov)
 • Locuitori ai orașului Kabul privind spre capitala afgană de pe înălțimea învecinată Wazir Akbar Khan. (AFP/Farshad)
 • Un luptător al Armatei Libere Siriene în cursul unor ciocniri cu forțele loiale președintelui Bashar al-Assad la nord de Aleppo. (Reuters/Hosam Katan)
 • Scena celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision, la Viena. (AFP/Dieter Nagl)
 • Un om în vîrstă în fața unui zid placat cu numere de mașini în satul Vank, nu departe de Stepanakert, în regiunea separatistă Nagorno-Karabakh. (AFP/Andrei Golovanov)
 • Refugiați irakieni care au părăsit orașul Ramadi, în cursul ofensivei militanților grupării Statul Islamic, așteaptă să traverseze un pod în apropiere de Bagdad. (AFP/Sabah Arar)
 • Un soldat irakian ajutînd o bătrînă lîngă Baghdad. (Reuters/Stringer)
 • Absolvenți ai Academiei de Poliție pakistaneze la o ceremonie la Islamabad. Din cei 408 noi ofițeri, 76 sînt femei. (Reuters/Caren Firouz)
 • Pe malul Mării Adriatice în apropiere de Ulcinj, Montenegro. (AFP/Armend Nimani)
 • O antilopă care a supraviețuit, între mii de alte animale moarte în regiunea Qostanai din Kazakhstan. Autoritățile au îngropat cel puțin 20,000 de antilope fără să se cunoască cauza flagelului. (Reuters/Kazakhstan's Ministry of Agriculture)
 • Secretarul de stat american John Kerry cu Andrew Belz, în vîrstă de opt luni, fotografiindu-se alături de personalul trupelor americane la Collier Field House, Garnizoana Yongsan de la Seoul. (Reuters/Saul Loeb)
 • La un meci al Ligii Campionilor, între echipa iraniană Persepolis și Al-Hilal din Arabia Saudită.
  Deasupra stadionului sînt afișate imagini imense ale liderului spiritual iranian, Aiatollahul Ali Khamenei (dr.) și fondatoului republicii islamice, Aiatollahul Ruhollah Khomeini. (AFP/Atta Kenare)
 • Tir de rachete la manevrele americane de lîngă Mudawwara, în apropierea forntierei cu Arabia Saudită. (AFP/Khalil Mazraawi)
 • Credincioși ruși la o demonstrație religioasă comemorînd la St. Petersburg aniversarea nașterii lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei. (epa/Anatoly Maltsev)

 • Tinere afgane cu dizabilități la un Centru de recuperare sprijinit de Ambasada Suediei, la Ghazni. (epa/Naweed Haqjoo)
 • Nina Sublatti, reprezentanta Georgiei, la o repetiție pentru semifinala Concursului Eurovision, la Viena. (Reuters/Leonhard Foeger)
 • Încercări de salvare a celor surprinși de un mare incendiu într-un bloc de locuințe la Baku, în care au murit cel puțin 15 persoane. (Ehtiram Jabi/RFE/RL)
Galerie foto

Galerie foto O săptămînă în imagini

Cîteva din cele mai expresive fotografii luate în săptămîna încheiată în zona în care transmite Radio Europa Liberă/Libertatea. Pentru mai multe fotografii vezi arhiva noastră „Picture This".
Video

Video Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene la Chişinău

În premiera, În Moldova a fost sărbătorită Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, numita „vyshyvanka”. Evenimentul a avut genericul „Ornamentul etnic - codul tău genetic” și a fost organizat de Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova şi Asociația Tineretului Ucrainean „Zlagoda”.
Video

Video Un protest la summitul de la Riga

Ucraineni și georgieni au demonstrat astăzi în apropierea clădirii în care se desfășoară summitul UE de la Riga, cu steaguri și pancarte pe care era scris „Ucraina este Europa”.
Video

Video În direct de la Riga

Opinii ale experților politici pe marginea summitului Parteneriatului Estic de la Riga.
Video

Video O petiție pentru integrarea în UE a Ucrainei, Moldovei și Georgiei

La summitul Parteneriatului Estic din Letonia, de la Riga, o fost prezentată o petiție deschidă solicitînd admiterea în UE a Ucrainei, Moldovei și Georgiei.
Video

Video Summitul de la Riga - în culisele presei

Imagini de la Centrul de presă al Summitului Parteneriatului estic în curs de desfășurare la Riga, în capitala Letoniei.
Video

Video Thomas de Waal: „E puțin probabil ca UE să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei”

Current Time TV a vorbit despre așteptările în urma summit-ului Parteneriatului Estic la Riga, care începe astăzi, cu analistul Fondului Carnegie Thomas de Waal.
Video

Video Johannes Hahn: „noua politică de vecinătateva căuta să fie mai flexibilă”

Comisarul european pentru vecinătate şi problema extinderii în dialog cu jurnaliștii Europei Libere
Video

Video G. Landsbergis: aderarea Moldovei, Georgiei și Ucrainei la UE este doar o chestiune de timp

Interviu cu raportorul PE în dosarul redefinirii relațiilor dintre UE și Rusia
Video

Video Donald Tusk: „Propaganda nu are nicio șansă împotriva adevărului”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, într-un interviu cu corespondentul Europei Libere la Bruxelles Rikard Jozwiak.