miercuri, octombrie 01, 2014 Ora Locală 17:16

În jurul Moldovei

„Ucraina democratică este miza depăşirii post-sovietismului” (Adevărul)

„Norul toxic” sub care debutează campania electorală pentru prezidențiale (România liberă). Mai mult

Galerie foto Vederi din Rusia: arta kitsch-ului stradal și Vladimir Putin

Numai în Rusia poți avea privilegiul de a… mușca dintr-un Lenin sau un Stalin mic de ciocolată, ca și din alți membri ai fostelor Birouri politice comuniste. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Rusia acuză conducerea Ucrainei de „genocid”i
X
30.09.2014
Rusia a anunțat deschiderea unei anchete penale împotriva conducerii politice și militare a Ucrainei pentru ceea ce a denumit „genocid” împotriva rusofonilor din Ucraina de est. Purtătorul de cuvînt Vladimir Markin a spus că ar fi existat un ordin de anihilare a populației vorbitoare de limba rusă. Ucraina și Occidentul acuză Rusia de ațîțare a separatismului în regiunile estice ale Ucrainei, concomitent cu desfășurarea de trupe și echipamente militare ruse în zonă. (Reuters)
Video

Video Rusia acuză conducerea Ucrainei de „genocid”

Rusia a anunțat deschiderea unei anchete penale împotriva conducerii politice și militare a Ucrainei pentru ceea ce a denumit „genocid” împotriva rusofonilor din Ucraina de est.(Reuters)
Video

Video Violoncelistul Andrei Ioniță, laureat al Concursului Muzical Internațional ARD München

Violoncelistul Andrei Ioniță, laureat al Concursului Muzical Internațional ARD München, a răspuns întrebărilor Europei Libere, la Kronberg im Taunus în Germania, unde a participat săptămîna trecută la Cursurile de măiestrie și concerte ale Academiei Muzicale Kronberg.
Video

Video Noul președinte afgan a depus jurămîntul

Așraf Ghani, care a fost declarat săptămâna trecută învingător în alegerile prezindențiale din Afganistan, a depus jurământul la Kabul și a fost învestit ca nou președinte. Ghani l-a numit pe Abdullah Abdullah, fostul său rival în scrutinul prezidențial, ca șef al unui guvern de unitate națională.
Video

Video O coloană de tancuri cu steagul separatiștilor pro-ruși în zona Donețk

Un convoi de 14 tancuri și vehicule blindate a fost filmată traversînd satul Makiivka, din Ucraina estică, la 28 septembrie, arborînd steagul așa-numitei autoproclamate „Republici Populare Donețk”. (Reuters)
Video

Video Un Lenin gigant dărîmat la Harkiv

O statuie gigant a lui Lenin a fost dărîmată la Harkiv, în Ucraina, duminică, de o mulțime care jubila, la finalul unei demonstrații, la care au participat mii de persoane. (RFE/RL's Ukrainian service)
Video

Video Lupte intense în regiunea Donețk

n regiunea ucraineană Donețk au continuat luptele în ciuda armistițiului declarat în 5 septembrie. Soldatul ucrainean Serhi Tîșkevici, din batalionul 11 de apărare terestră, i-a dat o înregistrare video a luptelor corespondentului Europei Libere Levko Stek.
Galerie foto

Galerie foto „Manifesta 10” - Bienala de Artă Contemporană Europeană de la St. Petersburg

Sankt Petersburg găzduiește pînă în octombrie cea de-a 20-a Bienală Internațională de Artă Contemporană, Manifesta 10‚ organizată sub egida Muzeului Ermitaj și a Centrelor de studii ruse și est-europene de la Universitățile Pittsburgh, Yale și St. Petersburg. La Bienală au fost prezenți cu proiecte și plasticianul Pavel Brăila din Moldova și Alexandra Pirici din România. (Foto: Victor Eskenasy)
Galerie foto

Galerie foto Balkanik!Festival 2014

10.000 de oameni au petrecut trei zile și trei nopți la un bîlci urban în Grădina Uranus de la București - mâncăruri tradiționale, activități meșeșugărești, spectacole cu foc, jonglerii, zone de relaxare cu hamace, și foarte multă muzică, cu trupe și interpreți din Germania, Polonia, Bulgaria, România, Statele Unite. Vorbim de a patra ediție a Balkanik!Festival, 12-14 septembrie.
Video

Video Iaţeniuk a cerut menţinerea sancţiunilor împotriva Rusiei

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a cerut comunităţii internaţionale la Națiunile Unite să menţină sancţiunile împotriva Rusiei până Ucraina reuşeşte să preia din nou controlul asupra întregului său teritoriu.
Video

Video Obama: America și aliații săi vor sprijini Ucraina

Președintele american Barack Obama a criticat ferm acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina în timpul discurusului său din deschiderea Adunării Generale ONU de la New York. El a cerut celorlalte națiuni să se alăture Statelor Unite „de partea corectă a istoriei”. (Reuter)

Alte articole

Uniunea Europeană menține sancțiunile impuse Rusiei

Sancțiunile vor fi menținute câtă vreme situația în Ucraina va rămâne cea actuală.
Mai mult

De ce nu poate adera Ucraina la NATO

O țară cu istoria Ucrainei nu poate să se alăture unei alianțe militare care a fost creată în perspectiva unei confruntări cu Rusia fără ca asta să creeze automat probleme
Mai mult

Bulgaria: defrișările ilegale și corupția

2,4 milioane m.cubi material lemnos cad pradă în fiecare an mafiei pădurilor.
Mai mult

Noua cale a lui Putin: Rusia nu este Europa

În viziunea lui Grigori Iavlinski, Rusia urmăreşte un singur scop: să readucă Ucraina sub controlul său şi să o împiedice să devină parte a comunităţii europene.
Mai mult

Păcatele mitropolitului mărturisitor

Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu (1923 - 2014) a fost primul prelat român care și-a cerut iertare pentru păcatele sale.
Mai mult

Cecilia Malmstroem: Bruxelles-ul nu va permite Moscovei să impună schimbări în acordurile dintre Ucraina și UE

Din estul Ucrainei s-a relatat că au continuat confruntările la aeroportul din Donețk.
Mai mult

Nouă foști miniștri de la București acuzați de corupție în scandalul Microsoft

Întrei ei și reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional.
Mai mult

„Femeile s-au săturat să mai nască soldaţi”

Un interviu cu regizorul Mihail Vexel autorul unui videoclip antirăzboinic de mare succes.
Mai mult

Cum participă Bucureștiul la războiul împotriva Statului Islamic

Teodor Meleșcanu: nici România nu este la adăpost de acțiuni teroriste.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate