marți, aprilie 21, 2015 Ora Locală 09:31

În jurul Moldovei

La un protest al judecătorilor la Sofia

Reforma în justiția bulgară

Guvernul Boiko Borisov va propune amendarea Constituției ce va face posibilă împărțirea Consiliului Suprem de Justiție în două consili separate. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Ucraina îi salută pe instructorii americanii
X
20.04.2015
Ucraina i-a primit oficial pe militarii americani la o bază militară din apropiere de orașul Lvov, în vestul țării. Ceremonia din 20 aprilie a marcat începerea exercițiului numit „Fearless Guardian 2015”, în cadrul căruia aproximativ 300 de militari din Brigada a 173-a Aeropurtată vor instrui aproximativ 900 de membri ai Gărzii Naționale din Ucraina. Rusia a criticat operațiunea, spunând că prezența trupelor americane va destabiliza Ucraina (Europa Liberă/Libertatea).
Video

Video Ucraina îi salută pe instructorii americani

Ucraina i-a primit oficial pe militarii americani la o bază militară din apropiere de orașul Lvov, în vestul țării. Ceremonia din 20 aprilie a marcat începerea exercițiului numit „Fearless Guardian 2015”.
Video

Video În direct de la Strasbourg

Un interviu în exclusivitate cu Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Parlamentului Comunităţii Germane din Belgia.
Galerie foto

Galerie foto Un tîrg al muzicii, radioului și educației

2257 de expozanți din 57 de țări, reprezentînd 1329 de companii internaționale de instrumente muzicale, tehnică radio, partituri, producție, servicii și comerț muzical, s-au întîlnit pentru patru zile la o sărbătoare a muzicii, în cadrul Musikmesse și Pro Light Plus Sound, cel două ramuri ale Tîrgului Internațional al Muzicii de la Frankfurt. Circa 70% din expozanți au venit din afara Germaniei, în primul rînd din SUA, China, Italia, Marea Britanie, Spania, Franța și Olanda. Exceptînd Cehia și Polonia, Europa centrală și răsăriteană nu au fost practic reprezentate la Musikmesse 2015.
Video

Video Statuia lui Lenin de la Kramatorsk în estul Ucrainei a fost dărîmată

O mare statuie a liderului revoluției ruse, V.I. Lenin, a fost dărîmată la 17 aprilie în orașul Kramatorsk din estul Ucrainei, localitate care a preluat temporar rolul de capitală a regiunii, după ce separatiștii pro-ruși au ocupat Donețk-ul
Video

Video În direct de la Strasbourg

O convorbire în exclusivitate la Strasbourh cu ambasadorul ucrainean Mykola Tochytskyi.
Video

Video Vladimir Putin: sancţiunile occidentale împotriva Rusiei nu ar avea legătură cu situaţia din Ucraina

În cadrul show-ului televizat anual de întrebări şi răspunsuri, liderul de la Kremlin a mai spus că intenţia Rusiei de a livra Iranului sisteme de rachete S-300 nu ar încălca embargoul impus de ONU Teheranului. (Video: Reuters)
Video

Video Promo la televiziuna rusă la sesiunea de întrebări și răspunsuri a lui V. Putin

Televiziunea rusă de stat a difuzat un material promoțional pentru sesiunea de întrebări și răspunsuri anuală a lui Vladimir Putin. Sesiunea este unul din evenimentele televizate anuale pe care Putin le folosește să-și îmbunătățească imaginea.
Video

Video Debalțeve – Trăgători, jafuri și cozi la pîine

Orașul Debațeve, din estul Ucrainei, a căzut în mîinile separatiștilor sprijiniți de ruși, la scurtă vreme după semnarea, în februarie a acordurilor de încetare a focului de la Minsk. Cei rămași în casele lori asistă neputincioși la scene de jaf, cu dezgroparea morților și la cozile la pîine.
Galerie foto

Galerie foto Debalțeve: Orașul morții și al bătrînilor

Luptele îndîrjite dintre forțele guvernamentale și separatiștii pro-ruși au lăsat în ruine orașul Debalțeve din estul Ucrainei. Mulți dintre cei rămași în oraș sînt pensionari, care se luptă să supraviețuiască, lipsiți de orice bani, apă sau încălzire. OSCE a calificat situația de la Debalțeve drept „catastrofă umanitară”. (Fotografii de Petr Shelomovskiy de la programul RFE/RL's Current Time TV)
Galerie foto

Galerie foto Sărbători de Paști în imagini

Reporterii lumii și Paștele 2015.

Alte articole

Operaţiunea de „decomunizare” a Ucrainei

Ucraina a adoptat patru legi importante legate de trecutul său comunist – o lege a lustrației şi legi care echivalează regimul comunist şi nazist, interzicând simbolurile ambelor regimuri.
Mai mult

Cum le confiscăm banii?

Ce prevede legislaţia românească în legătură cu confiscarea averilor funcţionarilor publici ce nu pot fi justificate şi dacă ea se şi respectă?
Mai mult

România: În burta peştelui cel mare

Lucrul bine făcut se învârte în gol.
Mai mult

Video Mykola Tochytskyi: „Cheia succesului în Ucraina este construirea unui fundament serios al democrației”

Un interviu exclusiv cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar, reprezentant all Ucrainei pe lângă Consiliul Europei.
Mai mult

Traian Băsescu și unionismul în declarații (Adevărul)

Războiul informațional ca parte a războiului hibrid (Evenimentul zilei).
Mai mult

Strania ofensivă anti-justiție a fostului președinte Traian Băsescu („22”)

„Războiul informațional declanșat de Rusia la adresa Occidentului” (Evenimentul zilei).
Mai mult

Un protest inedit sau de ce face premierul Ponta pe prostu’

Un protest muncitoresc legat nu de creșterea salariilor, ci de faptul că executivul de la București nu și-a ținut promisiunile legate de construcția autostrăzii Pitești-Sibiu.
Mai mult

Vladimir Putin în show-ul televizat anual de întrebări şi răspunsuri

Kremlinul a anunțat că peste trei milioane de persoane i-au adresat preşedintelui rus întrebări pe Twitter, Facebook și email.
Mai mult

Războiul tăcut al Rusiei împotriva Occidentului (Financial Times)

„La războiul tăcut al Rusiei este nevoie de un răspuns robust și coerent pentru contracararea și neutralizarea activităților de spionaj ale Rusiei în cadrul statelor membre.”
Mai mult

Rasismul sub reflectoare. Rusia se pregătește pentru Cupa Mondială la fotbal din 2018

„Vremea schimbării: incidente ale discriminării în fotbalul rusesc” (raport Sova/Fare Network).
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate