marți, septembrie 02, 2014 Ora Locală 17:01

În jurul Moldovei

Castelul cu cîine fioros

Un cîine slobod şi furios în curte e o adevărată mană cerească, dincolo de zid se întinde jungla... Mai mult

Bulgaria și exodul medicilor

80% din tinerii medici bulgari intenționează să imigreze. Mai mult

Moldova şi solidaritatea partenerilor din UE

Reuniunea informală de la Chişinău a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Copiii de la Sloviansk revin la școală pe fundalul conflictului în cursi
X
01.09.2014
Copii din orașul ucrainean Sloviansk au revenit astăzi la școlile lor la deschiderea noului an de învățămînt. Tinerii au recitat poezii ucrainene și au cîntat imnul național la ceremonile desfășurate în fosta citadelă a separatiștilor por-ruși, recapturată de armata ucraineană la începutul lunii iulie. (Reuters)
Video

Video Slovyansk Children Return To School Amid Ongoing Conflict

Children in the eastern Ukrainian city of Slovyansk attended their first day of school on September 1. Students recited Ukrainian poetry and sang the national anthem at a back-to-school ceremony in the former stronghold of pro-Russian separatists, recaptured by the Ukrainian military in early July.
Video

Video După lupte în oraşul Iasinuvata

Oraşul Iasinuvata din regiunea Doneţk a suferit grav din cauza luptelor între armata ucraineană şi militanţii pro-ruşi. Reportajul a fost filmat pe 30 august într-un adăpost contra bombardamente, într-o grădiniţă şi un cartier de locuinţe distruse. (Video: Andrei Babiţki)
Galerie foto

Galerie foto Amintiri încă dureroase la zece ani după evenimentele de la Beslan

La 1 septembrie 2004, militanți ceceni și inguși au luat cu asalt o școală din orașul Beslan, în republica Oseția de Nord a Federației Ruse. Odată cu ocuparea școlii au fost luați ostateci 1.100 de profesori, copii și rude ale lor, timp de peste două zile. Militanții au condiționat eliberarea ostatecilor de retragerea trupelor ruse din Cecenia. În a treia zi, în școală s-au produs o serie de explozii, declanșînd incendii și o confruntare mortală între militanții islamici și forțele de securitate ruse. În cursul el, peste 330 de ostateci și-au pierdut viața. Zece ani după incidentul sîngeros, corespondentul Europei Libere, Tom Balmforth, și fotoreportera Diana Markosian s-au deplasat la Beslan pentru a vorbi cu supraviețuitorii și martorii evenimentelor.
Video

Video Atac de artilerie, pe o stradă în Doneţk

...şi urmările bombardamentului, la ora 15.00, în Piaţa celor 26 de comisari de la Baku. Potrivit unor date preliminare, au fost ucişi 2 oameni. Localnicii şi separatiştii spun că focul ar fi fost lansat de pe poziţiile armatei ucrainene, din afara oraşului.
Video

Video Familiile soldaților ruși capturați în Ucraina cer informații

Se relatează că forțele ucrainene de securitate țin prizonieri 10 militari ruși capturați recent în Ucraina. Militarii, toți de la unitate din Kostroma, Rusia, au spus în declarații filmate că nu au știut că au fost trimiși în Ucraina. Serviciul rusesc al RFE/RL a vorbit cu rude ale soldaților.
Video

Video Voluntarii ajută copii refugiați din estul Ucrainei

Voluntari din organizația Kiev-Copii din Est ajută copii refugiați din regiunile Lugansk și Donețk.
Video

Video Последствия артиллерийскийкого обстрела в Донецке

После обстрела Дома культуры на проспекте Шевченко. Местные жители и сепаратисты утверждают что обстрел вела украинская армия. По предварительным данным погибло 3 человека, несколько человек получили ранения, от обстрела пострадало 6 жилых домов. (Видео Андрея Бабицкого).
Video

Video Urmările unui atac de artilerie în Donețk

După un atac de artilerie asupra Casei de Cultură de pe bulevardul Șevcenko. Potrivit localnicilor și separatiștilor, atacul l-ar fi lansat armata ucraineană. Potrivit unor date preliminare, 3 oameni au fost ucişi, mai multe persoane au fost rănite, au fost deteriorate 6 blocuri de locuit.
Video

Video  Planuri de pace pentru Ucraina

Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor.
Video

Video Putin şi Poroşenko şi-au strâns mâna la Minsk

Preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au strâns mâna înaintea discuţiilor multilaterale din capitala Belarus. Este a doua înainte a celor doi lideri, prima având loc în iunie în Franţa. Petro Poroşenko a declarat că speră ca discuţiile cu Vladimir Putin să aducă pace în Ucraina.

Alte articole

Se pregătește NATO de război?

Secretarul general al Alianţei a sugerat că ar putea fi vorba de baze militare mobile în România, Polonia, statele baltice și Bulgaria.
Mai mult

Peședintele Ucrainei face apel la liderii UE la summitul de la Bruxelles

„Haideți să încercăm să nu declanșăm noua flacără a războiului în Europa!"
Mai mult

Traian Băsescu somează Occidentul să înarmeze Ucraina

Discursul lui Traian Băsescu în fața corpului diplomatic autohton pare să fi fost conceput mai degrabă pentru exterior decât pentru interior.
Mai mult

România: Bătaie la supermarket, secţia detergenţi

Politiceni români sărind de pe raft pe altul.
Mai mult

Barack Obama a avertizat Rusia în legătură „incursiunea care are acum loc” în Ucraina

Statele Unite au cerut Rusiei să nu mai mintă despre invazia sa militară din estul Ucrainei şi sprijinul direct pe care îl acordă separatiştilor pro-ruşi.
Mai mult

Traian Băsescu: R. Moldova rămâne „o prioritate majoră” în politica externă românească

La reuniunea diplomaţiei române de la Bucureşti a fost prezentă şi ministrul de externe de la Chişinău, Natalia Gherman.
Mai mult

Jacek Saryusz-Wolski: „Un conflict înghețat în Ucraina, acesta este obiectivul Rusiei”

Partidul Popular European va propune un nou val de sancțiuni economice la adresa Rusiei
Mai mult

Serghei Guriev: „În circumstanţe normale, Rusia a considerat că integrarea în economia globală e un lucru bun”

Interviu cu fostul decan al Noii Şcoli de Economie de la Moscova, actualmente profesor la Paris la Institutul de Ştiinţe Politice.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate