duminică, octombrie 26, 2014 Ora Locală 02:30

În jurul Moldovei

Gheorghe „Babu” Ursu

15.11.2000 - București: Cazul Gheorghe Ursu și mușamalizarea vinovățiilor

Andrei Ursu, în greva foamei, se adresează Europei Libere. Mai mult

Vulturul de aur, expresul trans-siberian, primul tren privat din Rusia cu compartimente de tip apartament, lansat în 5 iunie 2007 de operatorul britanic de trenuri de lux GW Travel Ltd. pe cea mai lungă linie de tren din lume de la Moscova la Vladivostok.

Privatizarea transporturilor - o înfruntare ideologică

Ideologia pieței și a concurenței a impus ideea că transporturile trebuie privatizate, pentru a le face mai performante. Mai mult

Legea care i-ar putea salva pe corupții României și de ce i se opune Înalta Curte de la București

Corupția nu pare un motiv de sancțiune la vot de aceea justiția română are nevoie de sprijinul Occidentului. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Palatele oligarhilor energiei din Ucrainai
X
24.10.2014
Nu departe de Kiev se găsesc palatele înrudite a doi înalți funcționari ai companiei de stat Naftogaz. Poliția anchetează acuzații de fraudă la companie, ce s-ar ridica la două sute de milioane de dolari. Cei doi oligarhi, care nu au explicat originea averii spectaculoase a familiilor lor, candidează acum în alegerile parlamentare și odată cu aceasta la imunitatea ce li s-ar putea acorda. (O relatare specială de Natalie Sedletska, Serviciul ucrainean RFE/RL)
Video

Video Palatele oligarhilor energiei din Ucraina

Nu departe de Kiev se găsesc palatele înrudite a doi înalți funcționari ai companiei de stat Naftogaz. Poliția anchetează acuzații de fraudă la companie, ce s-ar ridica la două sute de milioane de dolari.
Galerie foto

Galerie foto „Locul acesta”: Israelul prin ochii a 12 fotografi

Centrul de Artă Contemporană DOX din Praga prezintă în premieră mondială „Locul acesta”, o expoziție de fotografii înfățișînd complexitatea vieții în Israel și Cisiordania. Expoziția se concentrează pe istoria, geografia, viața cotidiană și percepția acestor teme de către comunitatea mondială. Creatorul proiectului, Frederic Brenner, spune că a fost inspirat de diverse reuniuni de artiști de-a lungul istoriei, cum au fost Misiunea Heliografică din secolul al 19-lea în Franța sau programul fotografic din Statele Unite „Farm Security Administration”. Fiecare din cei 12 fotografi care au participat la proiect au petrecut circa șase luni în rezidență în Israel. Cele 500 de fotografii selecționate reprezintă munca unor artiști de mare stimă, cum sînt Josef Koudelka, Gilles Peres, Thomas Struth, and Fazal Sheikh. (Captions by DOX)
Video

Video Carnea ca armă geopolitică a Rusiei

Din 27 octombrie, Rusia va interzice importul de carne din Moldova. Despre cum este la gust politica rusească - opinii de experţi şi politicieni din Chişinău, între care şi ministrul agriculturii Vasile Bumacov, în programul Europei Libere de limba rusă "Current Time".
Video

Video O mamă din Rusia își plînge fiul ucis în Ucraina

Fiul Janei nu avea decît 18 ani cînd zîntr-o bună zi a dispărut de acasă pentru a lupta ca voluntar în trupele separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, unde și-a pierdut viața.
Video

Video Hegemonie soft peste Marea Baltică

„Putin vrea să schimbe regulile jocului": statele baltice sunt îngrijorate de o posibilă amenințare din partea Rusiei, a declarat Edward Lucas, redactor la „The Economist”.
Video

Video Un interviu cu europarlamentarul Andi Cristea

În direct de la Strasbourg cu Iolanda Bădiliță.
Video

Video Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de jos

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos (Reuters)
Video

Video Toufar Jocurile Torturii

Un reportaj la postul de televiziune CT24 de la Praga despre premiera operei documentare „Toufar - Jocurile torturii” de Ales Brezina, în cadrul proiectului „Vieți paralele - Secolul XX prin ochii Poliției secrete”.
Video

Video Vizitînd locurile terorii cu Memorial din Rusia

Una din activitățile de bază ale organizației pentru drepturile omului din Rusia Memorial este de aceea de a sensibiliza opini publică cu privire la trecut. Memorial organizează pe gratis vizite la locuri reprezentative pentru teroarea stalinistă și dorește să mențină vie amintirea represiunii.
Video

Video Merkel Says No Breakthrough In Ukraine Talks

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu au fost progrese la discuțiile despre criza din Ucraina de la Milano dintre președintele rus Vladimir Putin, cel ucrainean Petro Poroșenko și mai mulți lideri occidentali.Rusia respinge acuzațiile Occidentului că îi sprijină pe separartiștii pro-ruși.

Alte articole

România: Mizeria de sub covoarele magice

O campanie care nu lasă nimic nerăsturnat, nici măcar pietrele de mormânt.
Mai mult

Video Conflictul din Ucraina de est și efectul nociv al propagandei ruse: o mărturie

Jana Pușkariova: „I-au băgat în cap ideile acestea. Era doar un copil”.
Mai mult

Efectele embargoului rusesc asupra României

Fermierii sunt îngrijorați că oficialii români nu au nicio strategie de susținere a lor.
Mai mult

„Rusia a pus ochii demult pe Ucraina” (V.Naumescu/contributors.ro)

„În partea aceasta de lume toţi sunt mici şi se visează mari...” (contributors.ro).
Mai mult

Reuters: Eroii de război și activiștii vor da nota în noul parlament ucrainean

Comentatorii se așteaptă la apariția unei majorități puternice pro-europene, dar există puține semnale că reconcilierea națională ar fi iminentă…
Mai mult

Cum fură politicienii români - un model

Cert este că politicieni importanți s-au ajutat unii pe alții încălcând legea într-o afacere din care statul este prejudiciat, iar ei au ieșit în avantaj...
Mai mult

„România nu poate decât să se întoarcă spre Statele Unite, al căror aliat natural este” (I.Vianu/„22”)

Clasa politică românească, îmbibată de corupție, ar fi fost pe punctul de a pune țara în mâinile lui Vladimir Putin (C.Turturică/România liberă).
Mai mult

Video Constantin Bobescu și amintirile sale despre Basarabia

Spectacolele la Chișinău „se desfășurau pline de entuziasm, în aplauzele și strigătele de „trăiască România”, printre lacrimi și îmbrățișări”.
Mai mult

Înțelegeri preliminare la negocierile ruso-ucrainene de la Bruxelles asupra livrărilor de gaze

Ministrul rus al energiei cere ca Uniunea Europeană să garanteze că Ucraina își va plăti datoriile.
Mai mult

Cine este imaginea „sistemului” în România

Sistemul politic i-a protejat mereu pe cei implicați. Odată cu declinul lui Viorel Hrebenciuc ar putea începe, însă, declinul acestui sistem.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate