vineri, august 01, 2014 Ora Locală 18:54

În jurul Moldovei

„Aventura ucraineană” a Moscovei (Ș. Papacostea/„22”)

Problema percepției preponderent negative a românilor față de Rusia (A. Goșu/Dilema Veche). Mai mult

România: Căldări vulcanice, fierturi electorale

Premierul Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la preşedinţie, apăsând puternic pe pedala naţionalistă, să accelereze până la infarct ritmul aplauzelor. Mai mult

La aeroportul militar de la Eindhoven la 24 July 2014.

„Prețul atât de mare plătit de Olanda va ajuta măcar la restabilirea păcii în Ucraina?”

De vorbă cu Natalia și Marco Zeefat, un cuplu mixt ucraineano-olandez. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Ce cred locuitorii Moscovei despre noile sancțiuni impuse Rusieii
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
01.08.2014
Corespondentul EuropeI Libere Tom Balmforth i-a întrebat pe moscoviți dacă sînt îngrijorați de noua rundă de sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite și UE. Majoritatea dintre ei au răspuns că în opinia lor sancțiunile nu vor afecta economia rusă, și au spus că regretă deterioarea relațiilor dintre țara lor și Occident.
Video

Video Ce cred locuitorii Moscovei despre noile sancțiuni impuse Rusiei

Corespondentul EuropeI Libere Tom Balmforth i-a întrebat pe moscoviți dacă sînt îngrijorați de noua rundă de sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite și UE. Majoritatea dintre ei au răspuns că în opinia lor sancțiunile nu vor afecta economia rusă.
Video

Video Scrisoare de la ucigaşi

Mama unui soldat ucrainean a primit o scrisoare de la separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei care i-au omorât fiul.
Galerie foto

Galerie foto Putin pe coperţile revistelor occidentale

După prăbuşirea avionului malaiezian care se presupune că a fost doborât de separatiştii pro-ruşi sprijiniţi de Moscova în estul Ucrainei, mai multe publicaţii vestice l-au prezentat pe primele pagini pe preşedintele rus Vladimir Putin într-un chip malefic, de paria, criminal sau ucigaş însetat de sânge.
Video

Video Sancţiuni împotriva Rusiei

Ce cred locuitorii şi oaspeţii Moscovei despre noile sancţiuni occidentale impuse băncilor şi companiilor ruseşti? I-ar putea afecta pe ruşii de rând? Unii intervievaţi cred că sancţiunile nu-i vor atinge, dar alţii au spus că se tem de restricţii de viză sau de prăbuşirea rublei.
Video

Video Plonjori în competiția tradițională de pe podul de la Mostar

Plonjori din mai multe țări au participat la cea de-a 448-a competiție anualâ, ce se desfășoară de pe Vechiul Pod de la Mostar, în Bosnia, a cărui înălțime de la nivelul apei este de 24 de metri.
Galerie foto

Galerie foto Statele Unite spun că imagini din satelit arată bombardarea trupelor ucrainene din Ucraina de pe teritoriul Rusiei

Departamentul de stat de la Washington a dat publicității în 27 iulie imagini din satelit despre care spune că arată cu claritate bombardamente de artilerie asupra unor poziții ale armatei ucrainene din estul Ucrainei lansate peste graniță de pe teritoriul Rusiei. Datele de pe imagini sînt din 21, 25 și 26 iulie. Excplicațiile la poze aparțin Directoratului pentru informații naționale din Statele Unite.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial: Cărți poștale de pe front

În timpul Primului Război Mondial, care a început acum 100 de ani, sistemul poștal al Imperiului Austro-Ungar a permis soldaților să comunice cu cei de acasă. Cărți poștale și scrisori păstrate din acele timpuri arată într-un mod foarte personal cum au trăit acei soldați experiența conflictului. Jaroslav Bis, din orașul Vysoke Myto, estul Boemiei, a trimis familiei lui în timpul războiului aceste mesaje emoționante. Din păcate, soarta lui a fost similară cu aceea a multor bărbați care au luptat în tranșee din 1914 pînă în 1918. După ce a luptat pe frontul italian, a fost trimis acasă în 1916 cu o rană la cap din cauza căreia și-a pierdut vederea la un ochi. În anii 1920 a fost internat într-un azil de boli mintale. A încetat din viață în 1938, rana din timpul războiului fiind declarată oficial cauza morții sale. Aceste cărți poștale din colecția privată a unei familii din Cehia au fost oferite spre publicare Europei Libere, și e pentru prima oară când sîn arătate în public.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial. Scene de viață și de moarte

La 28 iulie 1914, trupele austro-ungare au tras primele focuri în invazia din Serbia, care a marcat începerea Primului Război Mondial. Peste 16 milione de militari și civili au fost uciși într-o conflagrație care nu a pus capăt tuturor războaielor, cum s-a sperat și visat. O sută de ani mai tîrziu, imaginile tulburătorare ale acelui război rămân la fel de puternice și de actuale. În această colecție se află și fotografii descoperite și date recent publicității.
Video

Video Creștini irakieni descriu cum au fost expulzați din Mosul

Mai mulți creștini irakieni forțați să plece din Mosul au stat de vorbă cu RFE/RL, la Dohuk, în regiunea autonomă Kurdistan.

Alte articole

Rada l-a aplaudat pe Iaţeniuk

Parlamentul de la Kiev a refuzat să accepte demisia premierului Arseni Iațeniuk.
Mai mult

Putin şi sancţiunile. Cine pe cine?

Multe ţări europene sunt vulnerabile dacă Rusia răspunde cu un „război energetic”, dar majoritatea ţărilor europene cred că Moscova nu îşi poate permite să piardă piaţa energetică europeană.
Mai mult

Azi în Moldova și în lume

Vinurile moldovenești își continuă turneul american, expiră azilul temporar acordat de Rusia lui Edward Snowden, la Londra încep audieri publice în cazul morții fostului agent al KGB Litvinenko.
Mai mult

70 de zile în captivitatea separatiștilor pro-ruși

Răpirile nu sunt o raritate în estul Ucrainei. Dar răpirea celor doi cunoscuți artiști a cauzat consternare nu doar în Ucraina, ci și în Rusia,
Mai mult

Centrala de la Kozlodui ca prioritate națională a Bulgariei

Președintele companiei „Westinghouse” Danny Roderick s-a aflat la Sofia pentru a discuta extinderea centralei atomoelectrice Kozlodui cu un al 7-lea bloc.
Mai mult

SUA deschid dosarul R. Moldova (contributors)

De ce refuză încorporarea românii de la Cernăuţi? (Hotnews)
Mai mult

Lista noilor sancţiuni ale UE impuse Rusiei

Kievul a anunţat că 1 236 de militari ucraineni au fost omorâți în estul Ucrainei de când au început luptele cu rebelii pro-ruşi.
Mai mult

Bulgaria: propunerile președintelui Plevneliev

Actualizarea bugetului de stat și celui al Casei Naționale de Sănătate, reînnoirea conducerii Băncii Naționale, delegarea dreptului de a contracta noi credite externe guvernului interimar.
Mai mult

Sebastian Spanache Trio

Un sunet compact, viguros, în care spațiul sonor dintre instrumente e redus la limită.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate