duminică, iulie 05, 2015 Ora Locală 10:48

În jurul Moldovei

15 milioane de euro: propaganda pentru Guvernul României

Din cauză că membrii CNA sunt propuși de partide sau de oameni politici, cel mai adesea, aceștia răspund unor comandamente venite tot din zona politică. Mai mult

O pensionară la Atena, primind numărul de rând pentru ridicarea pensiei, la o filială a Băncii Naţionale a Greciei, 1 iulie 2016.

Default suveran: eșec sau strategie?

În ultimele luni, refrenul preferat al editorialiștilor la Chişinău este stare extrem de șubreda a guvernului care ar fi în prag de default. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Senatorul american Roger Wicker îl critică pe Vladimir Putini
X
04.07.2015
Președintele rus Vladimir Putin găsește totdeauna un pretext pentru acțiunile sale împotriva țărilor învecinate Rusiei, afirmă senatorul republican de Mississippi Rocger Wicker, co-președintele al Comisiei Helsinki din Congresul american. Într-un interviu pentru Europa Liberă/Libertatea, el spune că Putin a găsit scuze pentru a justifica „grozăviile pe care le comite în Ucraina”, și acțiunile sale în Osetia de sud, unda in cele două regiuni separatiste ale Georgiei unde Rusia a intervenit militar de pareta separatiștilot. Wicker a avertizat de asemenea în legătură cu pericolul reprezentat de gruparea extremistă Statul Islamic.
Video

Video Senatorul american Rocger Wicker îl critică pe Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin găsește totdeauna un pretext pentru acțiunile sale împotriva țărilor învecinate Rusiei, afirmă senatorul republican de Mississippi Rocger Wicker, co-președintele al Comisiei Helsinki din Congresul american. El a acordat un interviu pentru Europa Liberă/Libertatea.
Galerie foto

Galerie foto „Donatello și lecția sa”

O expoziție pe urmele școlii lui Donatello la Padova.
Video

Video Premierul ceh: să menţinem sancţiunile împotriva Rusiei, dar să cooperăm cu Moscova împotriva terirosmului

Bohuslav Sobotka a spus într-un interviu pentru EL că sancţiunile impuse Rusiei ar trebui menţinute până când acordurile de la Minsk privind încetarea focului în Ucraina vor fi aplicate în totalitate. El a adăugat că sancţiunile ar putea fi înăsprite dacă Rusia va escalada situaţia în Ucraina.
Video

Video Ilia Iașin: „Președintele nostru este un mincinos”

Un interviu despre raportul „PUTIN. RĂZBOI”, cu Ilia Iașin, unul dintre cei care au finalizat documentul după asasinarea, în februarie, la Moscova, a fostului lider al opoziţiei ruse, Boris Nemțov. Interviu realizat de corespondenta EL la Strasbourg, Iolanda Bădiliţă.
Video

Video Armenii continuă protestele împotriva scumpirii prețului la electriciatte

Mii de armeni continuă să protesteze pe străzile Erevanului împotriva unei serii de măriri ale prețurilor la electricitate.
Video

Video Ce cred oamenii din Slaviansk despre fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a vorbit cu jurnalişii BBC în primul său interviu pentru mass-media occidentală de după începutul conflictului în estul Ucrainei. Corespondenții Europei Libere au întrebat oamenii din Slaviansk ce cred despre acest interviu și despre fostul președinte.
Video

Video Hubert Schnurr: un primar german înfrăţit cu Moldova

Interviu cu primarul orașului german Bühl, oraș înfrățit de peste 25 de ani cu raionul Călărași din Republica Moldova. Hubert Schnurr răspunde întrebărilor Iolandei Bădiliţă.
Video

Video Protestatarii de la Erevan nu se lasă

Protestatarii din capitala Armeniei Erevan demonstrează în continuare pe străzile capitalei împotriva plînuotei scumpiri a curentului electric. În 22 iunie, poliția a folosit tunuri cu apă pentru a împrăștia mulțimea, dar demonstrațiile din ziua și noaptea următoare au fost pașnice.
Video

Video Proteste împotriva unei companii ruse la Erevan

Protestele din capitala Armeniei, la Erevan, împotriva scumpirii prețurilor la electricitate de către o companie rusă, au continuat în cursul nopții trecute, demonstranții fiind încadrați de efective importante ale forțelor de securitate.

Alte articole

Incertitudine totală în evoluțiile din Grecia

Președintele Consiliului European Donald Tusk a scris pe Twitter: „Europa vrea să ajute Grecia. Dar nu o poate face împotriva voinței grecilor.”
Mai mult

România: NATO față în față cu o Rusie tot mai agresivă

Secretarul general NATO a lansat la București primul din cele două comandamente pe care Alianța le va avea în România.
Mai mult

Série noire - o colecţie cu un destin glorios

Lansată acum 70 de ani, Série noire a reprezentat un adevărat fenomen editorial.
Mai mult

Statul rentier sau despre pasivitatea românilor și activismul grecilor

Statul rentier lucrează în defavoarea intereselor generale, el răsplătește anumite loialități electorale, amicale sau familiale, dar nu are cu adevărat planuri de viitor.
Mai mult

România: ce s-ar întâmpla dacă Grecia ar da faliment?

În România primul efect vizibil al acutizării crizei din Grecia a fost deprecierea leului față de euro, dar un eventual faliment al Atenei ar putea avea consecințe complexe asupra zonei extinse a Balcanilor…
Mai mult

Ce face Bulgaria pentru reducerea economiei subterane

Bojko Borisov: „Cei care ne critică de regulă fac comparație cu România. Eu personal nu văd niciun domeniu în care românii să stea mai bine decât noi.”
Mai mult

O Românie coruptă, o Românie discriminatoare?

Raportul departamentului de stat de la Washington despre drepturile omului în lume, capitolul România.
Mai mult

Scena politică românească e un butoi de pulbere (A. Pora/„22”)

„Opțiunea cetățenilor moldoveni a rămas, pe ansamblul țarii, majoritar pro-europeană” (Mihai Cernencu/ziare.com).
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate