miercuri, aprilie 16, 2014 Ora Locală 23:29

În jurul Moldovei

Oameni înarmaţi cu panglica Sf. Gheorghe şi vehicule blindate la Sloviansk, 16 aprilie 2014

Cronica evenimentelor din estul Ucrainei

În oraşul Sloviansk – tehnică militară cu drapele ruseşti. La Doneţk, oameni înarmaţi au acaparat sediul consiliului local. Secretarul general NATO anunţă desfăşurarea mai multor forţe militare la graniţele estice ale Alianţei. Mai mult

10 miliarde de lei anual este costul unei eventuale reunificari a Republicii Moldova cu România (Capital)

„Războiul ruso-ucrainean are șanse foarte mici de a rămâne un conflict local și izolat” (Octavian Milewski/revista 22). Mai mult

Video Pe urmele unor imagini de arhivă ale Bucureștiului demolat

Regimul comunist din România în forma sa totalitară „a curmat evoluția sănătoasă a orașului”, distrugînd enorm din țesutul urban istoric. Mai multDuane Butcher: pentru solidaritate cu Ucraina (Evenimentl zilei)

„Sondajele indică posibilitatea ca președinția să fie câștigată de un nucleu politic ce tânjește după privilegiile și imunitățile pe care și le-a arogat în anii ’90” (România liberă).
Mai mult

Rușii oferă MIG-uri Sofiei

Rusia propune crearea în Bulgaria a unui centru regional de întreținere de avioane MiG, care aparțin unor țări arabe și europene.
Mai mult

Video Robert Walter: „Nici un stat membru al Consiliului Europei nu are dreptul să redeseneze granițele altui stat membru”

Un europarlamentar, autor al unui proiect de rezoluție ce a propus excluderea Rusiei din APCE și CO, în dialog cu Iolanda Bădiliță la Strasbourg .
Mai mult

Anders Fogh Rasmussen la Sofia: NATO trebuie să-și întărească prezența militară în zonă

Secretarul generla al NATO a spus că Bulgaria trebuie să-și mărească bugetul militar pînă la 2% din PIB.
Mai mult

Întoarcerea la familie

Migrarea actorilor politici pe paginile de socializare este un nou capitol din invazia intimităţii, după deceniile de propagandă, de etatizare a minciunii.
Mai mult

Criza ruso-ucraineană - un focar de tensiuni internaționale

Moscova folosește din nou livrările de energie ca „mijloc de presiune politică”.
Mai mult

Rusia, România, Ucraina și Nato (contributors.ro)

Timorare la social-democrați și baronii sub anchetă pentru corupție (gandu.info).
Mai mult

România vrea să-și redeschidă minele. Care sunt mizele ascunse?

Românii nu au fost convinși încă de faptul că folosirea cianurilor și extragerea gazelor de șist sunt procese care pot fi făcute în siguranță.
Mai mult

Oleg Serebrian: „Lupta pentru o primărie importantă în Franţa este mai dură decât lupta pentru un fotoliu de europarlamentar”

Criza din Ucraina, Parteneriatul Estic şi agenda alegerilor pentru Parlamentul European. Ambasadorul Moldovei la Paris, de vorbă cu Vasile Botnaru.
Mai mult

UE-Rusia-Ucraina: echilibristica ideologică a lui Martin Schulz

Schulz vine din Partidul Social Democrat din Germania (SPD), partid care a dat unul din cei mai convinşi susținători ai lui Putin, fostul cancelar Gerhard Schröder, care ulterior a căpătat o funcţie înaltă în Gazprom.
Mai mult
Alte articole

Multimedia

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
16 aprilie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
16.04.2014
Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.
Video

Video 16 aprilie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.
Galerie foto

Galerie foto Atelier de încondeiat ouă de Paște la Chișinău

Înaintea sărbătorilor pascale, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală de la Chișinău a organizat a noua ediție a atelierelor de încondeiat ouă de Paște.
Video

Video Un grup de transportoare blindate cu steaguri ale Rusiei au intrat în localitatea Slaviansk din estul Ucrainei

Transportoare blindate arborînd steaguri ale Rusiei au fost filmate astăzi intrînd în localitatea din estul Ucrainei, Sloviansk.
Video

Video Бронемашины десанта под российскими флагами в Славянске

Колонна БМД, захваченная (по другим данным - сдавшаяся добровольно) активистами "Донецкой народной республики", въезжает в Славянск
Video

Video В центре Бендер опять обвалился асфальт

В Бендерax, после сильного дождя, обвалился асфальт на одной из центральных улиц, под которой проходит трасса главного коллектора, ведущего на очистные сооружения. Жители недовольны тем, что на этом месте асфальт обваливается уже не в первый раз. Городские службы не спешили на место происшествия.
Video

Video 15 aprilie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Timoșenko cere declararea stării de urgență în estul Ucrainei

Vorbind marți 15 aprilie Europei Libere la Kiev, fostul premier ucrainean Iulia Timoșenko, candidată la alegerile prezindențiale, a spus că în estul Ucrainei ar trebui declarată starea de urgență, ceea ce ar da guvernului dreptul să folosească forța împotriva protestatarior pro-ruși.
Video

Video Campania „Iubește-ți râul

Voluntarii Centrului Național de Mediu au participat la salubrizarea râului Bâc din R. Moldova. Campania „Iubește-ți râul” se desfășoară în 5 localități, inclusiv la Chișinău. Scopul acțiunii este de a atrage atenția comunității și autorităților asupra poluării râurilor.
Galerie foto

Galerie foto Criza din Ucraina în caricaturi

O Rusie dominantă, lideri occidentali ineficienți și o privire sceptică asupra realității politice din Ucraina: caricaturiștii politici ai Europei Libere Jenia O, Corax, și Sergei Iolkin.
Video

Video Protestatarii de la Sloviansk, Ucraina, spun că vor ajutor rusesc

Demonstranți pro-ruși adunați în apropierea clădirilor din Sloviansk, Ucraina, ocupate de separatiști înarmați au spus Europei Libere că dores ajutorul Moscovei în lupta lor împotriva „juntei” de la Kiev (Serviciul ucrainean al Europei Libere)

În exclusivitate

http://www.revista22.ro/