miercuri, septembrie 17, 2014 Ora Locală 12:28

În jurul Moldovei

Dostoievski și băieții lui de pe Suvorovski Prospekt…

Istoria este depusă în straturi prea groase pentru a putea fi ștearsă, curățată, de valurile de picături de apă ale mașinilor-stropitori ce colindă străzile. Mai mult

Secretomania paranoică

Trei cărţi despre Securitate apărute în Germania. Mai mult

Gheorghe Hioară: „Belarus ocupă locul opt printre partenerii externi de export ai R. Moldova”

Un interviu cu ambasadorul R. Moldova la Minsk în ajunul vizitei președintelui Al. Lukașenko la Chișinău. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Forțele de securitate ruse au întreprins un raid în Parlamentul tătarilor din Crimeeai
X
16.09.2014
Forțele de securitate ruse au întreprins un raid în clădirea Adunării parlamentare a tătarilor din Crimeea (Mejlis), la Simferopol. Corespondentul Europei Libere a relatat că zece ofițeri de poliție și șase militari mascați au înconjurat Mejlis-ul și au interzis intrarea și ieșirea din clădire a tătarilor. Cei mai mulți dintre tătarii crimeeni s-au opus anexării peninsulei de către Rusia, în martie și mulți au boicotat alegerile locale de la 14 septembrie. (RFE/RL)
Video

Video Forțele de securitate ruse au întreprins un raid în Parlamentul tătarilor din Crimeea

Russian security forces raided the Crimean Tatar assembly, the Mejlis, in Simferopol on September 16. RFE/RL's correspondent reported that 10 police officers and six armed, masked men in military uniforms had surrounded the Mejlis and were not letting anyone enter or leave the building.
Video

Video Trei membri ai forței Nato uciși într-o explozie la Kabul

Un militant sinucigaș Taliban a declanșat o bombă la trecerea unui convoi militar străin la Kabul, în Afganistan, ucigînd trei membri ai forței de securitate internațională sub egida Nato. Alți cei puțin 13 au fost răniți.(Reuters)
Video

Video Migranții polonezi susțin independența Scoției

Zeci de mii de polonezi care trăiesc în Scoția au votat deja în referendumul pe tema independenței scoțiene. Doi emigranți, Bartosz Maroszek and Maciej Wiczynski, au declarat Europei Libere de ce o sprijină.
Video

Video 13 ani de la atacurile teroriste din Statele Unite

În Statele Unite, politicieni, demnitari și familiile victimelor comemorează 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 de la New York, Washington și Pennsylvania, în care rețeaua Al-Qaeda a ucis peste 3000 de oameni.
Video

Video Un lider separatist insistă asupra suveranităţii „republicii de la Doneţk”

Alexandr Karaman, vicepremierul aşa numitei „republici populare de la Doneţk” a spus că statutul special pe care îl pregătește președintele ucrainean pentru regiunile controlate de insurgenți este „insuficient”.
Video

Video Obama: Nu va exista scăpare pentru militanții Statului Islamic

Președintele american Barack Obama a afirmat că nu va exista scăpare pentru militanții din organizația Statul Islamic. Într-un discurs televizat, el a săus că Statele Unite vor ataca aerian pozițiile acestei grupări în Siri și Irak. â
Galerie foto

Galerie foto Imaginile săptămânii

Cîteva din cele mai sugestive fotografii din regiunile înspre care emite Radio Europa Liberă și din întreaga lume.
Galerie foto

Galerie foto Protestul lui Đemail

Đemail Hasanović e în greva foamei, dar nu a blocat traficul, și și-a pus patul undeva între Srebrenița și Podravnje, la locul unde se crede că fiul lui a fost ucis în timpul războiului din Bosnia în 1995. El vrea să obțină rămășițele fiului său, și e nemulțumit că cei de la Institutul pentru persoanele dispărute nu au făcut suficient pentru a-l ajuta să le descopere și să închidă această poveste tristă. Mai mult de 6.000 din cei 8.000 de bărbați și băieți musulmani masascrați de forțele sîrbe în 1995 la Srebrenița au fost exhumați și îngropați la un centru memorial din oraș.
Video

Video Obama: NATO va acorda asistență Ucrainei în domeniul securității

Președintele Statelor Unite Barack Obama a afirmat că NATO sprijină suveranitatea Ucrainei, și că acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina vor avea consecințe.
Video

Video Mariupol împotriva războiului

Peste 5 mii de oameni au ieşit joi, 4 septembrie, în piaţa centrală a oraşului Mariupol cu lozincile "Slavă Ucrainei", "Slavă Eroilor". Manifestanţii au intonat imnul de stat al Ucrainei. (Video: Serviciul ucrainean al RFE/RL)

Alte articole

Contra-reforma învățământului pentru prezidențiabilul Ponta

Criza învățământului românesc a ieșit în aceste zile la iveală după ce a intrat în vigoare metodologia gândită de ministerul de resort.
Mai mult

Actul fondator NATO și puterile unui secretar general al Alianței

Fostul secretar general Javier Solana publicase un pamflet intitulat „50 de motive de a respinge NATO”.
Mai mult

Un compromis în Rada de la Kiev: „statutul special” acordat regiunilor estice ale Ucrainei

Preşedintele Petro Poroşenko a declarat că legile „statutului special” vor garanta „suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa” Ucrainei.
Mai mult

Bulgaria și corupția în creștere

70% sunt dispuși să ofere mită în vederea rezolvării unor probleme, 94% așteaptă să li se ceară ceva, iar corupția a devenit un fel de taxă, acceptată de majoritatea populației active.
Mai mult

Polonezii din Scoţia se pregătesc de referendum

„E în natura omului să fie independent… Aşa că… de ce n-ar fi Scotia?!”
Mai mult

Sancţiunile occidentale şi economia rusă

Moscova, confruntată cu sancțiunile occidentale, nu va spori fondul de rezervă – dar nici nu se va atinge de el decât în cazul în care prețul petrolului se va reduce mult.
Mai mult

Joacă România la ruleta gazului rusesc?

Diferența de gaz pe care România o importa din Rusia ar putea fi acoperită pe termen scurt din rezerve. Pe termen lung, însă, lucrurile ar putea fi mai dificile…
Mai mult

Referendumul din Scoţia – o Cutie a Pandorei? (Adevărul)

Antiamericanismul tot mai răspândit în Europa (România liberă)
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate