sâmbătă, iulie 04, 2015 Ora Locală 14:47

Moldova

Cât timp va mai sta Moldova ca o căruță fără vizitiu?

Valentin discută cu invitații ei despre nevoia formării cît mai repede a unui nou guvern la Chișinău. Mai mult

Ce guvern ar putea lua locul executivului minoritar la Chişinău

Mai are oare Moldova timp să aştepte sau politicienii ar trebui să acţioneze rapid, încercând astfel şi să recâştige încrederea electoratului? Mai mult

Alte articole

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Moldova în direct. 01.07.2015i
|| 0:00:00
...    
🔇
X
02.07.2015
Ce se află în spatele scandalului din jurul tarifelor la energia electrică? Liliana Barbăroşie în dialog cu Ruslan Surugiu de la Centrul de Eficientţă Energetică şi resurse Regenerabile, şi Ion Comendant, consilier al preşedintelui Gaz Union Fenosa.
Video

Video Moldova în direct. 01.07.2015

Ce se află în spatele scandalului din jurul tarifelor la energia electrică? Liliana Barbăroşie în dialog cu Ruslan Surugiu de la Centrul de Eficientţă Energetică şi resurse Regenerabile, şi Ion Comendant, consilier al preşedintelui Gaz Union Fenosa.
Galerie foto

Galerie foto Protest în faţa Băncii Naţionale

Zeci de persoane au protestat în fața Băncii Naționale și au solicitat demisia guvernatorului Dorin Drăguțan, pe care îl acuză că ar fi complice la "furtul secolului". Protestatarii au ieșit în stradă fiind nemulțumiți de neregulile care au loc în sistemul bancar. Cu tobe și pancarte, protestatarii au scandat: "Drăguțan - incompetent, țara e în faliment", "Unu, doi, Drăguțan la gunoi", "Drăguțan - criminal", "Miliardul înapoi". "Hoții", "Afară!", "Demisia", "Rușine", "La pușcărie". Protestul de astăzi face parte din seria acțiunilor cunoscute pe rețelele de socializare drept "Vrem miliarul înapoi. Vrem țara înapoi", inițiatorii cărora se declară a fi cetățeni simpli cu spirit civic și tineri rămași în țară. Anterior, acțiuni similare au avut loc la Centrul Național Anticorupție și la Procuratura Generală.
Video

Video Moldova în direct. 30.06.2015

Republica Moldova și-a ales primarii. Rezultatele turului doi de scrutin sunt analizate de Liliana Barbăroșie și invitații ei, directorul IPP, Arcadie Barbăroșie, editorialistul Petru Bogatu și analistul roman, Iulian Chifu.
Galerie foto

Galerie foto 75 de ani de la ocuparea Basarabiei de către URSS

Cu prilejul a șaptezeci și cinci de ani de la anexarea Basarabiei de către Uniunea Sovietică, Institutul Cultural Român (ICR) din Chișinău a vernisat expoziția „Ocupația sovietică de la 28 iunie 1940 și drama Basarabiei” la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.
Video

Video De ce n-au ieşit tinerii la vot?

Turul doi al alegerilor locale din 28 iunie 2015 - opinii culese pe străzile Chişinăului de Tatiana Eţco.
Video

Video Alegeri locale, turul doi. Pescuit electoral

Cetățeni moldoveni cu drept la vot în dialog cu Europa Liberă. Un film de Tatiana Ețco.
Galerie foto

Galerie foto Alegerile locale, turul doi, la Cahul

„La urne venea lume puțină, erau intervale de timp când alegătorii aproape că nu se prezentau la vot.” Un fotoreportaj de Valentina Ursu.
Video

Video Turul doi al alegerilor locale în suburbii

Comuna Tohatin și comuna Budești, municipiul Chișinău. Un film de Adrian Ianovici
Galerie foto

Galerie foto Cu mic cu mare protestînd la Procuratura Generală

Zeci de persoane au protestat la Procuratura Generală strigând în adresa procurorului-general Corneliu Gurin, „Gurin fii barbat, nu manipulat”, „Procurorul General, cumpărat de-un criminal”, „Demisia”. Protestatarii au solicitat să se facă lumină în așa numitul dosar „furtul miliardului” și să fie pedepsiți vinovații, iar în caz contrar actualul procuror-general să-și depună demisia de onoare.

Alte articole

Default suveran: eșec sau strategie?

În ultimele luni, refrenul preferat al editorialiștilor la Chişinău este stare extrem de șubreda a guvernului care ar fi în prag de default.
Mai mult

Retrospectiva săptămânii politice

De vorbă cu Valentin Buda, redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei, şi cu Anastasia Nani, redactor-şef la portalul Anticorupţie.md.
Mai mult

„Pentru depășirea crizei politice din Belarus avem nevoie de perspective europene clare pentru Moldova, Ucraina și Georgia”

„Dacă astfel de perspective nu vor fi, mișcarea în direcția depășirii crizei politice din Belarus va fi foarte dificilă”, spune activista de la Minsk Elena Tonkaciova.
Mai mult

Moldova are nevoie de un guvern acum, nu la toamnă (Ziarul Național)

Primele declaraţii postelectorale ale lui Dorin Chirtoacă denotă că el nu a înţeles nimic din ce i s-a întâmplat (Mircea V.Ciobanu în Jurnal de Chișinău)
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Festivalul internațional de folclor „Întîlniri bucovinene”, Martin Schulz la Kiev, a 50-a ediție a festivalului internațional de film de la Karlovy Vary.
Mai mult

Ludmila Popovici: „Tortura distruge demnitatea umană, distruge persoana fizic, mintal, şi moral”

Curtea Supremă de Justiție. Gheorghe Papuc și Vladimir Botnari. Valeriu Boboc.
Mai mult

Natalia Gherman şi austeritatea

Păi, cum rămîne cu banii furaţi din bănci? Aceştia nu au avut nici un rol în recurgerea la austeritate?
Mai mult

Situație confuză la cel mai mare spital din Moldova

Administraţia spitalului neagă că intervențiile chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de consumabile.
Mai mult

Jean-Marc Caracci: un colecționar de imagini surprinse în capitale europene

Fotograful francez, un entuziast care s-a ambiționat să viziteze până acum peste 30 de capitale europene, între care şi Chişinăul.
Mai mult
Alte articole


http://www.revista22.ro/