luni, septembrie 01, 2014 Ora Locală 21:40

Internațional

NATO: „Planul de Acțiune Rapidă împotriva acțiunilor agresive ale Rusiei”

Secretarul general NATO Anders Fogh Rasmussen: „Trebuie să ne adaptăm realității, care e aceea că Rusia ne consideră un adversar.” Mai mult

Ministrul de externe polonez Radoslaw Sikorski

Radek Sikorski: „este si un success al nostru, al polonezilor, că încă un stat ca Moldova aspiră spre standardele europene”

Un interviu cu ministrul de externe al Poloniei la Chișinău despre situația politică și relațiile internaționale la ora actuală. Mai mult

r Sergei Lavrov la întîlnirea cu studenții de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale de la Moscova

Rusia pare să încerce să aplaneze temerile occidentale față de situația din Ucraina de est

Serghei Lavrov speră ca participanții la o întâlnire organizată luni 1 septembrie la Minsk să cadă de acord asupra termenilor unui armistițiu imediat, necondiționat. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Copiii de la Sloviansk revin la școală pe fundalul conflictului în cursi
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
01.09.2014
Copii din orașul ucrainean Sloviansk au revenit astăzi la școlile lor la deschiderea noului an de învățămînt. Tinerii au recitat poezii ucrainene și au cîntat imnul național la ceremonile desfășurate în fosta citadelă a separatiștilor por-ruși, recapturată de armata ucraineană la începutul lunii iulie. (Reuters)
Video

Video Slovyansk Children Return To School Amid Ongoing Conflict

Children in the eastern Ukrainian city of Slovyansk attended their first day of school on September 1. Students recited Ukrainian poetry and sang the national anthem at a back-to-school ceremony in the former stronghold of pro-Russian separatists, recaptured by the Ukrainian military in early July.
Video

Video După lupte în oraşul Iasinuvata

Oraşul Iasinuvata din regiunea Doneţk a suferit grav din cauza luptelor între armata ucraineană şi militanţii pro-ruşi. Reportajul a fost filmat pe 30 august într-un adăpost contra bombardamente, într-o grădiniţă şi un cartier de locuinţe distruse. (Video: Andrei Babiţki)
Galerie foto

Galerie foto Amintiri încă dureroase la zece ani după evenimentele de la Beslan

La 1 septembrie 2004, militanți ceceni și inguși au luat cu asalt o școală din orașul Beslan, în republica Oseția de Nord a Federației Ruse. Odată cu ocuparea școlii au fost luați ostateci 1.100 de profesori, copii și rude ale lor, timp de peste două zile. Militanții au condiționat eliberarea ostatecilor de retragerea trupelor ruse din Cecenia. În a treia zi, în școală s-au produs o serie de explozii, declanșînd incendii și o confruntare mortală între militanții islamici și forțele de securitate ruse. În cursul el, peste 330 de ostateci și-au pierdut viața. Zece ani după incidentul sîngeros, corespondentul Europei Libere, Tom Balmforth, și fotoreportera Diana Markosian s-au deplasat la Beslan pentru a vorbi cu supraviețuitorii și martorii evenimentelor.
Video

Video Atac de artilerie, pe o stradă în Doneţk

...şi urmările bombardamentului, la ora 15.00, în Piaţa celor 26 de comisari de la Baku. Potrivit unor date preliminare, au fost ucişi 2 oameni. Localnicii şi separatiştii spun că focul ar fi fost lansat de pe poziţiile armatei ucrainene, din afara oraşului.
Video

Video Familiile soldaților ruși capturați în Ucraina cer informații

Se relatează că forțele ucrainene de securitate țin prizonieri 10 militari ruși capturați recent în Ucraina. Militarii, toți de la unitate din Kostroma, Rusia, au spus în declarații filmate că nu au știut că au fost trimiși în Ucraina. Serviciul rusesc al RFE/RL a vorbit cu rude ale soldaților.
Video

Video Voluntarii ajută copii refugiați din estul Ucrainei

Voluntari din organizația Kiev-Copii din Est ajută copii refugiați din regiunile Lugansk și Donețk.
Video

Video Последствия артиллерийскийкого обстрела в Донецке

После обстрела Дома культуры на проспекте Шевченко. Местные жители и сепаратисты утверждают что обстрел вела украинская армия. По предварительным данным погибло 3 человека, несколько человек получили ранения, от обстрела пострадало 6 жилых домов. (Видео Андрея Бабицкого).
Video

Video Urmările unui atac de artilerie în Donețk

După un atac de artilerie asupra Casei de Cultură de pe bulevardul Șevcenko. Potrivit localnicilor și separatiștilor, atacul l-ar fi lansat armata ucraineană. Potrivit unor date preliminare, 3 oameni au fost ucişi, mai multe persoane au fost rănite, au fost deteriorate 6 blocuri de locuit.
Video

Video  Planuri de pace pentru Ucraina

Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor.
Video

Video Putin şi Poroşenko şi-au strâns mâna la Minsk

Preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au strâns mâna înaintea discuţiilor multilaterale din capitala Belarus. Este a doua înainte a celor doi lideri, prima având loc în iunie în Franţa. Petro Poroşenko a declarat că speră ca discuţiile cu Vladimir Putin să aducă pace în Ucraina.

Alte articole

O tentativă de strategie americană împotriva Statului Islamic

Primul pas către reducerea influenței ISIS ar fi crearea unui cabinet de largă reprezentate, care să includă suniti, în Irak.
Mai mult

Arkadi Fimowitsch Schilkloper

Instrumentele la care cântă Schilkloper pot fi bănuite de orice, doar că se poate cânta cu ele jazz nu.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

UE: înalte numiri pe fundal de complicat algoritm politic

Socialiștii europeni au avertizat că nu vor vota Comisia dacă între cei 28 de Comisari nu se regăsesc cel puțin opt femei.
Mai mult

Michael Aastrup Jensen: „Vom propune suspendarea Rusiei din APCE si Consiliul Europei”

Un interviu în exclusivitate cu Michael Aastrup Jensen, vicepreședinte al grupului liberal din APCE.
Mai mult

Peședintele Ucrainei face apel la liderii UE la summitul de la Bruxelles

„Haideți să încercăm să nu declanșăm noua flacără a războiului în Europa!"
Mai mult

Summit UE pentru caruselul marilor funcții

Criza din Ucraina, precum si celelalte urgențe politice, fac o înțelegere in privința principalelor posturi din Comisie absolut necesară si urgentă.
Mai mult

Planul Marshall - o formă de dar economic gratuit

Faptul că un gest politic presupus altruist are efecte secundare pe termen lung nu îi diminuează cu nimic valoarea intrinsecă.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate