joi, august 21, 2014 Ora Locală 21:01

Internațional

.

„Cel mai greu e că nu pot să te văd” - scrisoarea din închisoare a Leilei Yunus către soțul ei întemnițat

Avocata azeră pentru drepturile omului Leila Yunus și soțul ei Arif Yunus sînt ținuți separat în detenție de mai multe săptămâni. Mai mult

Președinții Petro Poroshenko, Vladimir Putin și cancelara Angela Merkel, la Benouville, Franța, 6 iunie 2014

Cinci motive pentru care la week-end s-ar putea găsi o soluţie a crizei din estul Ucrainei

Anumite ziare occidentale speculează Angela Merkel, cancelarul german, merge la Kiev cu un plan de rezolvare a crizei. Mai mult

Președintele Obama făcînd o declarație de presă despre moartea jurnalistului american James Foley la reședința de la  Martha's Vineyard,20 august 2014.

Barack Obama: Statele Unite vor conlucra cu aliații lor pentru a elimina acest „cancer” care este Statul Islamic

Casa Alba a anuntat ca în vara a autorizat o operațiune secretă menită să-l elibereze pe Foley, dar care a eșuat. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
  • Steaua de pe clădirea construită în perioada stalinistă a fost vopsită în culorile drapelului ucrainean.
  • Працівник альпініст робить «селфі» поруч з перефарбованою радянською зіркою та українським прапором, Москва, 20 серпня 2014 року
  • Український прапор знімають з вершини будівлі на Котельницькій набережній, Москва, 20 серпня 2014 року
  • Працівник альпініст замальовує синій колір на радянській зірці, Москва, 20 серпня 2014 року
Galerie foto

Galerie foto Steagul Ucrainei, înălţat de asupra Moscovei

În noaptea de 20 august, persoane necunoscute au instalat drapelul Ucrainei pe un zgârie-nori în centrul Moscovei, pe bulevardul Kotelniciskaia, şi au adăuga vopsea albastră pe steaua aurie din vârful clădirii. Drapelul a fost dar jos cu ajutorul alpiniştilor din serviciul situaţiilor excepţionale.
Video

Video „Foaia de parcurs” pentru pace în Ucraina

Programul „„Grani vremeni” de la Radio Svoboda.
Video

Video Încă o noapte de volențe la Ferguson

Poliția din statul Missouri a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante împotriva demonstranților într-o nouă noapte de revolte de stradă la Ferguson, o suburbie predominant afro-americană a orașului St. Louis unde un polițist a ucis la 9 august un tânăr de culoare.
Video

Video  Poliția intervine în forță împotriva protestatarilor la Ferguson, Missouri

Forțele de poliție au folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa cîteva sute de protesatatari duminică seara tîrziu în orașul Ferguson, Missouri. Protestele au început după ce un tînăr de culoare a fost ucis de poliție în 9 august.
Galerie foto

Galerie foto Festivalul comunității LGBT de la Praga (II)

„Pride Parade from East” – festivalul comunităţii LGBT de la Praga a fost dedicat anul acesta minorităţilor sexuale din Europa de est. „Diferenţele între Est şi Vest” a fost genericul sub care s-a desfăşurat parada, ajunsă la a patra ediţie în capitala cehă. Concomitent, în centrul Pragăi are loc o expoziţie de fotografii dedicată ocupaţiei sovietice din august 1968. O galerie foto de Vladimir Majrych.
Galerie foto

Galerie foto Festivalul comunității LGBT de la Praga

„Pride Parade from East” – festivalul comunităţii LGBT de la Praga a fost dedicat anul acesta minorităţilor sexuale din Europa de est. „Diferenţele între Est şi Vest” a fost genericul sub care s-a desfăşurat parada, ajunsă la a patra ediţie în capitala cehă. Concomitent, în centrul Pragăi are loc o expoziţie de fotografii dedicată ocupaţiei sovietice din august 1968. O galerie foto de Ileana Giurchescu.
Galerie foto

Galerie foto O săptămână în imagini

Cîteva din cele mai sugestove fotografii din regiunile spre care emite Radio Europa Liberă/Libertatea și de dincolo de ele.
Video

Video Manifestaţii la New York în sprijinul protestelor de la Ferguson

Mii de locuitori ai oraşului New York au ieşit pe străzi în semn de solidaritate cu protestele din Ferguson, o suburbie a orașului St. Louis, unde tulburările continuă neîncetat de la 9 august, când un tânăr de culoare neînarmat a fost ucis de poliţie.
Video

Video Convoiul umanitar rusesc s-a oprit la graniţa cu Ucraina

Aşa numitul convoi umanitar pe care Rusia l-a îndreptat către locuitorii regiunilor din sud-estul Ucrainei s-a oprit la 40 km de graniţa controlată parţial de separatiştii pro-ruşi din regiunea ucraineană Luhansk.
Video

Video Convoiul rusesc se apropie de granița cu Ucraina

Convoiul de aproape 300 de camioane ruseşti, încărcate cu ajutoare umanitare pentru locuitorii din estul Ucrainei, se apropie de graniţa ruso-ucraineană deşi de la Kiev au fost repetate avertismentele că, din motive de securitate, convoiul ar putea fi oprit la frontieră.

Alte articole

Astăzi în Moldova și în lume

Dmitri Rogozin la Chișinău, ambasadorul american William Moser se întâlnește cu un grup de eleve din satul Ștefănești, Premiul Libertăţii IDIS, premierul georgian Irakli Garibașvili în Armenia
Mai mult

Ucraina în aşteptarea banilor de la FMI

Premierul Arseni Iaţeniuk a avertizat că prelungirea conflictului din estul ţării pune în pericol obţinerea următoarei tranşe de credit de la FMI şi redresarea economică a Ucrainei.
Mai mult

Bulgaria renunţă la armamentul rusesc

La o prima etapă țara va avea nevoie de 500 de milioane de euro pentru achiziționarea de tehnică de luptă produsă de industria națională și în țările aliate din NATO.
Mai mult

Moartea unui „renegat”

Wolfgang Leonhard (1921-2014), unul dintre cei mai importanţi critici ai „socialismului real existent
Mai mult

Gruparea extremistă Statul Islamic (IS) a facut public un video despre care susține că arată decapitarea ziaristului american James Foley

Foley a fost dat disparut în 22 noiembrie 2012, in nord-vestul Siriei, în apropiere de frontiera cu Turcia.
Mai mult

„Foaia de parcurs” pentru pace în Ucraina

Pavel Felghenhauer, Vladislav Belov și Victor Litovkin într-o emisiune la Radio Svoboda moderată de Vladimir Kara-Murza.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

În Georgia incepe festivalul international Kazantip, Igor Corman se întîlnește cu noul şef al misiunii OSCE la Chișinău, Islam Karimov începe o vizită în China.
Mai mult

Luhansk şi Doneţk, în încercuire

Confruntările armate continuă în estul Ucrainei, iar în zonele de luptă lipseşte apa şi curentul electric.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate