luni, noiembrie 30, 2015 Ora Locală 06:26

Internațional

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei. Mai mult

Acord între UE și Turcia în privința migrației

Turcia va pune capăt fluxului de migranți spre Europa în schimbul a trei miliarde de euro și a promisiunii liberalizării regimului vizelor pentru cetățenii turci. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Rebecca Harms: „O coordonare reală nu există și actorii care acționează in Siria nu cooperează”i
|| 0:00:00
...  
 
X
Iolanda Bădiliță
29.11.2015
Un interviu cu co-președinta Grupului Verzilor din Parlamentul European realizat la Strasbourg de Iolanda Bădiliță, corespondentă Radio Europa Liberă.
Video

Video Rebecca Harms: „O coordonare reală nu există și actorii care acționează in Siria nu cooperează”

Un interviu cu co-președinta Grupului Verzilor din Parlamentul European realizat la Strasbourg de Iolanda Bădiliță, corespondentă Radio Europa Liberă.
Video

Video O mamă georgiană vorbește despre fiului ei islamist radical

Mama unui georgian care a apărut într-un video în 23 noiembrie cerînd musulmanilor să decapiteze necredincioși s-a arătat tulburată de transformarea fiului ei.Un interviu realizat de corespondenta serviciului georgian al Europei Libere Nata Imedaișvil.
Video

Video Afzal Kahn: „Trebuie să avem politici bazate pe fapte, pe realități”

Un interviu cu vicepreședintele Subcomisiei de apărare din Parlamentul European realizat la Strasbourg Iolanda Bădiliță, corespondentă Radio Europa Liberă.
Video

Video Mama unui militant islamic georgian povestește...

Mama unui georgian, care a apărut într-un video dat publicității de mlitanții islamici despre decapitarea „necredincioșilor”, își exprimă durerea față de transformarea suferită de fiul ei.
Video

Video Franța a comemorat victimele atacurilor teroriste de la Paris

Două săptămîni după atacurile teroriste de la Paris, în Franța s-a desfășurat o ceremonie națională în memoria celor 130 de persoane ucise.
Video

Video Vox pop: este necesară o politică mai severă împotriva Turciei?

Locuitori ai Moscovei răspund la întrebarea cum ar trebui să reacționeze Rusia la doborîrea avionului ei militar SU-24 de armata turcă.
Galerie foto

Galerie foto Potrete de imigranți de pe Insula Ellis (1902-1913)

Pentru milioane de emigranți, Insula Ellis a fost poarta de intrare în Statele Unite și unul din cele mai aglomerate centre de procesare între 1982-1954. Aceste fotografii istorice surprind varietatea culturilor din care proveneau acești oameni, și au fost făcute de Augustus Frederick Sherman.
Galerie foto

Galerie foto Din istoria unei colecții de artă ruse dispărută

Istoria unei colecții de artă rusă dispărută în epoca represiunii staliniste a fost rescrisă recent de istoricul Iakov Bruk, autorului volumului „Iakov Kagan-Șabșai și Galeria sa de artă evreiască”, publicată anul acesta de editura Tri kvadrata din Moscova. Cîteva imagini din volum și din catalogul lucrărilor colecționarului de artă Kagan-Șabșai.
Galerie foto

Galerie foto Centrul Elțîn prezintă moștenirea fostului președinte rus

La Ekaterinburg a fost deschis Centrul Elțîn. Primul de acest gen din Rusia, Centrul prezintă moștenirea fostului președinte cu ajutorul unei biblioteci, al unui muzeu și al unui spațio expozițional. E vorba de peste 30.000 de obiecte și 13.000 de fotografii.
Video

Video Putin califică doborîrea avionului rus drept „o lovitură pe la spate”

Președintele rus Vladimir Putin a denunțat doborîrea avionului militar rus SU-24 drept „o lovitură pe la spate a complicilor teroriștilor”. Turcia a precizat că avionul a fost doborît pentru violarea spațiului ei aerian. (AP)

Alte articole

„Jihadismul este o revoltă de generație și nihilistă”

Comentarii în presă ale politologului francez specialist în Islam, Oliver Roy, profesor la Institutul Universitar European de la Florența.
Mai mult

Rusia și Turcia își continuă disputa legată de doborârea avionului de vânătoare rusesc

Recep Tayyip Erdogan: ambele țări ar trebui să abordeze incidentul într-un mod mai pozitiv și că apropiatul summit internațional de la Paris va ajuta la aplanarea tensiunilor.
Mai mult

Cooperarea militară în UE, structurile independente de NATO

Neavând apartenenţă la UE şi NATO, Republica Moldova nu poate beneficia de mecanismele de „solidaritate militară” a ţărilor membre în caz de atac
Mai mult

Bulgaria a întors spatele Rusiei în domeniul militar

În ciuda amenințărilor Rusiei, parlamentul bulgar a aprobat în majoritate acordul cu Polonia pentru întreținerea avioanelor MiG-29.
Mai mult

Video Paata Burchuladze: Din lumea Operei la cea a politicii

Un celebru bas georgian își anulează aparițiile pe scenele lumii în 2016 pentru a se ocupa de politică.
Mai mult

Guvernele estice ale UE se opun extinderii proiectului Nord Stream

Scrisoarea de protest a fost semnată de Polonia, România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, Estonia, Letonia și Lituania.
Mai mult

Evoluții previzibile în relațiile ruso-turce

Ambele țări sînt conștiente cît este de periculos ca acest conflict să se extindă, iar analisti cred că vor evita o confruntare directă.
Mai mult

Algirdas Saudargas: „Pentru Rusia este important ca praful care s-a ridicat în Siria să se depună peste Crimeea și Ucraina...”

Un fost ministru de externe al Lituaniei, astăzi europarlamentar, răspunde întrebărilor Europei Libere.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate