joi, septembrie 03, 2015 Ora Locală 11:46

Internațional

Imagine înfățișînd distrugerea templului antic Baal Shamin din Palmyra de către organizația Statul Islamic

Negocieri în vederea unei intervenții terestre împotriva organizației Statul Islamic în Siria

Într-un interviu televizat, John Kerry a spus că, la momentul potrivit, vecinii Siriei ar putea contribui la operațiuni anti-ISIS. Mai mult

Aniversarea victoriei Chinei asupra Japoniei în al Doilea Război Mondial

La parada militară din Piața Tiananmen au asistat președintele Rusiei, Vladimir Putin, și secretarul general ONU, Ban Ki-moon. Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Refugiații și imigranții primiți și ajutați la Vienai
X
02.09.2015
Pentru imigranții în căutarea unei vieți mai bune în UE, destinația cea mai populară rămîne Germania. După o călătorie îndelungată și dificilă de alungul Balcanilor, momentul final este prinderea unui tren către Viena și de acolo în Germania. Un reportaj RFE/RL despre primirea refugiaților la Viena. (Reporter Ray Furlong, cameraman Roman Kupka).
Video

Video Refugiații și imigranții primiți și ajutați la Viena

După o călătorie îndelungată și dificilă de alungul Balcanilor, momentul final pentru imigranți este prinderea unui tren către Viena și de acolo în Germania. Un reportaj RFE/RL despre primirea refugiaților la Viena. (Reporter Ray Furlong, cameraman Roman Kupka).
Video

Video Incidentele violente de la Kiev surprinse de o cameră a Radio Europa Liberă

Un bărbat aruncînd o grenadă ucigașă în timpul protestelor din fața Parlamentului de la Kiev a fost suprins într-o imagine luată de fotoreporterii Europei Libere.
Video

Video Armata ungară lucrează intens la construcția gardului de sîrmă ghimpată la frontieră

Militari din forțele armate ungare lucrează fără pauză la construcția gardului de sîrmă ghimpată de 175 de km, la frontiera cu Serbia, pentru a opri fluxul de refugiați.
Video

Video Scene la un lagăr de refugiați din Ungaria

Refugiați surprinși în timp ce încercau să scape din lagărul ce îi adăpostește lîngă Roszke, în Ungaria. Reporterul RFE/RL, Ray Furlong, s-a aflat la locul scenei.
Video

Video Protest al migranţilor în Ungaria

Imigranţi ilegali din Siria, Iraq, Afganistan şi alte ţări au protestat împotriva tratamentului autorităţilor ungare care continuă să îi ţină în apropiere de graniţa cu Serbia. (video: RFE/RL)
Video

Video Valul de refugiați și migranți pătrunde în Ungaria în ciuda gardului izolator

Liderii europeni se străduie să găsească o soluție la criza refugiaților ajunși la granița UE și care au pătruns acum în Ungaria. Gardul de sîrmă clădit de guvernarea Orban a reușit prea puțin să operască afluxul de migranți.
Video

Video Refugiați la granița sîrbo-ungară...

Construcția unui gard de sîrmă ghimpată la frontiera sîrbo-ungară, nu a descurajat miile de refugiați să se precipite pentru a traversa Ungaria, în drum spre Europa occidentală.
Video

Video Un nou monument al lui Stalin, flori și vandali

O nouă statuie a lui Josef Stalin a fost înălțată în orașul Lipetsk, ultim exemplu al procesului de reabilitare a moștenirii staliniste în curs în Rusia.
Video

Video Olga Wieber, un nume și o identitate manipulate de propaganda rusă

Povestea incredibilă a unei femei din Germania căreia operatorii propagandei de la Kremlin i-au furat identitatea, prezentând-o în presă și pe Internet drept traficantă de organe apropiată Kievului.
Video

Video Un fost candidat la președinția Belarusului, Statkevich, eliberat din închisoare

Fostul candidat la președinția R. Belarus, Mikalai Statkevich, a fost eliberat din închisoare după aproape cinci ani de detenție.

Alte articole

Drama „tăinuită” a migranților

Polițiștii austrieci a spus că au eliberat la Viena 24 de adolescenți afgani dintr-o dubă ale cărei uși fuseseră sudate și l-au arestat pe șoferul român.
Mai mult

Galerie foto Rusia și amintirea Gulagului

O directivă guvernamentală rusă discutabilă: „Politica de stat în domeniul comemorării victimelor represiunii politice”.
Mai mult

Barak Obama, Congresul și acordul nuclear cu Iranul

Va obține presedintele Barack Obama votul în Congres în favoarea acordului nuclear cu Iranul?
Mai mult

Estul mai xenofob decît vestul?

Despre un fenomen îngrijorător care nu trebuie ascuns.
Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Mai mult

Condamnarea jurnalistei Hadija Ismailova: „un exemplu de politică, nu justiție”

Un tribunal din Azerbaidjan a condamnat-o la 7 ani și jumătate de închisoare pe o jurnalistă care scrie despre oficiali corupți din regimul Aliev.
Mai mult

Bazele militare NATO, flancul estic şi Rusia

Interviu cu expertul român Iulian Chifu, pe marginea dezbaterii în curs privind amplasarea de baze militare NATO în ţările din flancul estic, înaintea summit-ului de la Bucureşti.
Mai mult

Țările Grupului de la Visegrad ostile primirii imigranților

Deși nici Cehia, nici Slovacia nu sunt pe rutele principale ale migranților, în ambele țări opinia publică este înclinată majoritar împotriva refugiaților, percepuți ca un pericol de securitate și economic.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate