marți, octombrie 21, 2014 Ora Locală 13:20

Internațional

Nikolai Kobliakov

Bulgaria refuză extrădarea unui opozant al Kremlinului

„Kobliakov a participat activ în acțiuni împotrivă regimului Putin și noi considerăm că el nu va avea un proces just”. Mai mult

Bulgaria: eforturi pentru formarea guvernului

Ex-generalul de poliție este dispus să ofere o a două șansa potențialilor parteneri din Blocul reformator și Blocul patriotic. Mai mult

Astăzi în Moldova și în lume

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de josi
X
20.10.2014
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos și că vor rămîne așa o vreme. Într-o prelegere ținută la 20 octomrbie, Lavrov a mai spus că situația s-ar putea ameliora numai atunci cînd „sancțiunile unilaterale” vor fi abandonate. (Reuters)
Video

Video Lavrov: Relațiile ruso-americane la nivelul cel mai de jos

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că relațiile dintre Rusia și Statele Unite se află la nivelul cel mai de jos (Reuters)
Video

Video Toufar Jocurile Torturii

Un reportaj la postul de televiziune CT24 de la Praga despre premiera operei documentare „Toufar - Jocurile torturii” de Ales Brezina, în cadrul proiectului „Vieți paralele - Secolul XX prin ochii Poliției secrete”.
Video

Video Vizitînd locurile terorii cu Memorial din Rusia

Una din activitățile de bază ale organizației pentru drepturile omului din Rusia Memorial este de aceea de a sensibiliza opini publică cu privire la trecut. Memorial organizează pe gratis vizite la locuri reprezentative pentru teroarea stalinistă și dorește să mențină vie amintirea represiunii.
Video

Video Merkel Says No Breakthrough In Ukraine Talks

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că nu au fost progrese la discuțiile despre criza din Ucraina de la Milano dintre președintele rus Vladimir Putin, cel ucrainean Petro Poroșenko și mai mulți lideri occidentali.Rusia respinge acuzațiile Occidentului că îi sprijină pe separartiștii pro-ruși.
Video

Video Aleșii locali și regionali din Europa condamnă Rusia

Iolanda Bădiliță în dialog cu viceministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri și cu viceprimarul Kievului Oleksii Reznikov, în marginea Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, 16 octombrie 2014
Video

Video În Kîrgîstan a fost adoptată legea care interzice „propaganda” gay

Parlamentul kîrgîz a adoptat un proiect de lege care interzice „propaganda” în sprijinul relațiilor dintre persoane de același sex și crearea de grupuri care apără drepturile minorităților sexuale. Legislația e similară cu aceea din Rusia, care criminalizează sprijinirea publică a gaylor (Reuter).
Video

Video Natalia Romanova: „Separatismul nu este compatibil cu un stat unitar”

Un interviu la Strasbourg cu președinta Camerei Regiunilor din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale.
Video

Video Lisa Batiashvili: „Requiem pentru Ucraina”

Violonista georgiană Lisa Batiashvili vorbește într-un interviu cu postul de radio new-yorkez WQXR despre solidaritatea ei cu Ucraina împotriva agresiunii Rusiei.
Galerie foto

Galerie foto O istorie cu un aparat drone întrerupe meciul Serbia-Albania de calificare în Euro 2016

Un meci de calificare pentru turneul de fotbal UEFA Euro 2016, între Serbia și Albania, a fost suspendat la 14 octombrie, urmare a unor încăierări între jucători, oficialitățile echipelor și fanii aflați pe stadionul Partizan din Belgrad. Tensiunea mare încă înainte de meci, în prima apariție la Belgrad din anii 1960 a echipei naționale a Albaniei, a degenerat în violențe ce vor fi acum anchetate de Federația de fotbal, care a anunțat că incidentul ar putea acea consecințe serioase.
Galerie foto

Galerie foto Ciocniri violente la Kiev

La Kiev, în faţa Parlamentului, au avut loc ciocniri violente între poliţie şi manifestanţii care cereau ca Rada sa dezbată un proiect controversat de lege care ar face eroi naționali din mişcările de rezistenţă din cel de al Doilea Război Mondial. Cel puţin 50 de persoane au fost reținute, scrie pe Facebook un consilier al ministrului de interne, iar şedinţa Parlamentului a fost suspendată. Unii dintre manifestanţi aparţin grupării naţionaliste „Svoboda”, deşi liderul partidului a declarat că acesta nu are nimic de a face cu organizarea protestului. O altă grupare de extremă dreaptă „Sectorul de Dreapta” respinge, de asemenea, informaţiile că ar fi participat la protest. Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşenko, nu exclude posibilitatea ca Rusia să fie implicată în organizarea acestei provocări.

Alte articole

UE menține sancțiunile impuse Rusiei şi nu acceptă alegerile din Doneţk şi Luhansk

Ultimul pachet de sancțiuni a fost decis de europeni la începutul lunii trecute și vizează sectorul energetic, al apărării şi cel financiar.
Mai mult

Miniştrii de externe din UE discută situaţia din Ucraina şi relaţiile cu Rusia

Şefii diplomaţiilor lituaniene şi daneză se arată convinşi că sancţiunile împotriva Rusiei vor fi menţinute.
Mai mult

De trei ori m-au scos la execuție prin împușcare

Pictorul din Donețk, Serghei Zaharov, care a desenat o caricatură cu Igor Strelkov, timp de o lună și jumătate a fost bătut și torturat în închisorile din așa-numita republică populară Donețk.
Mai mult

Vatican: un sinod extraordinar pe temele familiei

Trei articole controversate, inclusiv unul referitor la gay, nu au obținut două treimi din voturile necesare pentru un consens larg.
Mai mult

Egiptul și Statele Unite

Centrul Carter își închide biroul în Egipt pentru că „actuala situație din țară nu permite alegeri cu adevarat democratice și participare civică”.
Mai mult

Grijile și avertismentele lui Serghei Lavrov

Diplomatul rus a criticat decizia Curții Constituționale privind integrarea europeană a Moldovei, numind-o „revoltătoare”.
Mai mult

Cine-i rus? Cine-i ucrainean?

In realitate, putem vorbi de o „ucrainizare" a întregii culturi spirituale a Rusiei Mari moscovite la cumpăna veacurilor XVII-XVIII. (Nikolai Trubetzkoy)
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate