luni, iulie 06, 2015 Ora Locală 22:59

Dialoguri transnistrene

Nina Ştanski

Scrisori de la Nina Ștanski

Administraţia de la Tiraspol ameninţă cu măsuri de răspuns la ceea ce numeşte „blocada economică” impusă de Chişinău. Mai mult

Pe căi ocolite, după pașaport rusesc

Un grup de răufăcători promitea locuitorilor regiunii transnistrene, în schimbul unei sume de bani, obţinerea cetăţeniei Federaţiei Ruse în regim simplificat. Mai mult

La Tiraspol

Un moment de respiro pentru Tiraspol?

Demisia premierului Chiril Gaburici şi declaraţiile unor deputaţi ruşi privind recunoaşterea Transnistriei. Mai mult


Nori negri deasupra Transnistriei?

Speculaţiile din presa rusă privind o pretinsă ameninţare militară la adresa Tiraspolului trezesc îngrijorări la Chişinău.
Mai mult

Licențe pentru Tiraspol

Chişinăul dezminte că ar refuza să prelungească licențele de activitate pentru întreprinderile din regiunea transnistreană.
Mai mult

Militarii ruși din Transnistria, în izolare?

Rada supremă de la Kiev a interzis tranzitarea militarilor ruşi prin teritoriul Ucrainei spre regiunea transnistreană. Reacţii de la Moscova, Tiraspol şi Chişinău.
Mai mult

„Republica Moldova trebuie să devină o vitrină a bunăstării”

Criza economică din regiunea transnistreană lasă bugetarii fără o parte din salariile pe luna aprilie.
Mai mult

Video „Sărbătorim frumos, procedăm urât!”

Fără paradă militară la Tiraspol, din cauza crizei economice
Mai mult

„Este bine că oamenii au primit posibilitatea de a merge liber în Europa”

La un an de la liberalizarea regimului de vize cu UE, locuitorii regiunii transnistrene salută posibilitatea de a circula liber.
Mai mult

„Capitulați, domnilor!”

Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk spune că Moldova şi Ucraina forţează administraţia sa, prin mijloace economice, să-şi schimbe cursul de politică externă.
Mai mult

Măsuri anticriză la Tiraspol

Exportatorii transnistreni în lupta pentru supravieţuire - de vorbă cu Boris Chiciuc, directorul întreprinderii de încălţăminte „Floare” de la Bender.
Mai mult

Chişinăul şi Tiraspolul îşi vor recunoaşte reciproc asigurările auto

Ce spun experţii, dar şi locuitorii din stânga Nistrului despre „dezgheţul” relaţiilor dintre cele două părţi?
Mai mult

Tirotex şi-a sistat activitatea

Şeful administraţiei Evgheni Şevciuk propune ca întreprinderile aflate în dificultate să treacă în administrarea guvernului transnistrean. Opinii ale experţilor şi locuitorilor din Tiraspol.
Mai mult

Chişinăul îndeamnă Tiraspolul să-l elibereze pe jurnalistul Serghei Ilcenko

Priorităţile noului guvern al Republicii Moldova în procesul soluţionării conflictului transnistrean.
Mai mult

Cazul jurnalistului Serghei Ilcenko – între libertate de exprimare şi abuz politic

Opinii de experţi de la Chişinău şi Tiraspol despre cazul jurnalistului arestat de KGB şi ale locuitorilor regiunii transnistrene despre câtă libertate de exprimare există în stânga Nistrului.
Mai mult
Alte articole

Multimedia

Video Unirea cu România, cerută la Chişinău

Mii de persoane de pe ambele maluri ale Prutului au participat, la Chișinău, la manifestația unionistă denumită de către organizatori cea de-a patra Mare Adunare Națională. Participanții la acțiune au votat o rezoluţie privind unirea Republicii Moldova cu România.


Galerie foto Marea Adunare Națională 2015

Mii de persoane de pe ambele maluri ale Prutului au participat, la Chișinău, la manifestația unionistă denumită de către organizatori cea de-a patra Mare Adunare Națională. Participanții la acțiune au votat o rezoluţie privind unirea Republicii Moldova cu România. Semnatarii apelului susțin că unica șansă de revenire în familia popoarelor europene este reunificarea cu România. Evenimentul a fost organizat de Blocul Unității Naționale, o coaliție a mai multor organizații unioniste. La sfârșitul Adunării, tinerii participanţi au pornit spre București, pe jos, în „Marșul lui Ștefan cel Mare”, așa cum l-au numit organizatorii.


Video Километры сельского бездорожья

Клубы пыли в жару и потоки грязи в дождь, ямы и ухабы разбитых дорог - одна из основных проблем молдавских сел. В прошлом году власти взялись за ремонт главных сельских улиц, которые ведут к школам, детсадам, больницам, но денег на это немного.


Video Moldova în direct. 01.07.2015

Ce se află în spatele scandalului din jurul tarifelor la energia electrică? Liliana Barbăroşie în dialog cu Ruslan Surugiu de la Centrul de Eficientţă Energetică şi resurse Regenerabile, şi Ion Comendant, consilier al preşedintelui Gaz Union Fenosa.