vineri, iulie 25, 2014 Ora Locală 13:18

Dialoguri transnistrene

La Tiraspol

Transnistrenilor li s-au tăiat 20% din salarii

Criză bugetară fără precedent în regiunea transnistreană. Opinii ale locuitorilor din stânga Nistrului şi ale unor experţi de la Chişinău şi Tiraspol. Mai mult


Nikolai Buceațki: Transnistria a stabilit un record rușinos

Necazurile ţăranilor de la Cocieri. Cum se trăieşte într-o localitate disputată între Chişinău şi Tiraspol? Fenomenul torturii în regiunea transnistreană.
Mai mult

Liceul din Tiraspol – sindromul „cetăţii asediate”

Rânduri lungi după paşapoarte biometrice moldoveneşti la Varniţa şi în alte localităţi din apropierea regiunii transnistrene.
Mai mult

Conflictul transnistrean şi miza alegerilor din Ucraina

Opinii ale locuitorilor din Tiraspol şi Chişinău, dar şi ale experţilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
Mai mult

„La Odesa, transnistrenii sunt tratați cu precauție”

Transnistrenii evită călătoriile în Odesa, unde situaţia rămâne tensionată după violenţele din 2 mai.
Mai mult

Fără vize în Uniunea Europeană

Eliminarea vizelor de călătorie în Uniunea Europeană a dublat numărul solicitărilor pentru cetăţenia Moldovei şi paşapoarte biometrice de la locuitorii regiunii transnistrene.
Mai mult

Nicolae Timofti: „Sunt îngrijorări și serioase în privința comportamentului Rusiei, în această zonă, inclusiv în Republica Moldova”

Interviu cu preşedintele R. Moldova Nicolae Timofti. EUBAM respinge ceea ce Moscova şi Tiraspolul numesc blocadă. Ce trebuie să ştie cetăţenii moldoveni despre călătoriile fără viză în ţările Uniunii Europene? Şi… cum s-au pregătit locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului de Paştele Blajinilor?
Mai mult

Ce uneşte şi ce desparte cele două maluri ale Nistrului

Tiraspolul a cerut Moscovei şi comunităţii internaţionale să recunoască independența regiunii transnistrene - opinii ale experţilor şi locuitorilor din Tiraspol şi Chişinău.
Mai mult

Şevciuk cere independenţa Transnistriei

Ce părere au şi ce aşteaptă de la administraţia lui Evgheni Şevciuk locuitorii din stânga Nistrului? Cât sprijin există în Ucraina pentru ideea federalizării?
Mai mult

Transnistria, între Rusia şi Statele Unite

Tiraspolul spune că este momentul oportun pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei. Este interesată şi Moscova? – opinii de la Tiraspol, Chişinău şi Washington. Ce cred locuitorii din stânga Nistrului despre evenimentele din Ucraina şi anexarea Crimeii?
Mai mult

Moscova şi Tiraspolul preferă calmul şi previzibilitatea

După anexarea Crimeii, Moscova promite Chișinăului să nu aplice acelaşi scenariu în Moldova, dar avertizează că Transnistria va rămâne pământ rusesc şi nu va intra în Uniunea Europeană. Şi… locuitorii din Tiraspol – dezamăgiți şi îngrijorați de evoluţiile din Ucraina.
Mai mult
Alte articole

Multimedia

Video Creștini irakieni descriu cum au fost expulzați din Mosul

Mai mulți creștini irakieni forțați să plece din Mosul au stat de vorbă cu RFE/RL, la Dohuk, în regiunea autonomă Kurdistan.


Video Un comandant rebel din Donețk recunoaște că separatiștii au avut rachete Buk

Într-un interviu pentru Reuter, comandantul separatist Aleksandr Hodakovski a recunoscut în 22 iulie că rebelii pro-ruși au avut tipul de rachete antiaeriene despre care se crede că au fost folosite pentru a doborî un avion malaezian în estul Ucrainei în 17 iulie.


Video Marș al tăcerii la Amsterdam în memoria victimelor zborului MH17

Îmbrăcați în alb, zeci de locuitori ai orașului olandez Amsternadm au mărșăluit în tăcere în 23 iulie în memoria oamenilor uciși la doborîrea avionului malaezian în estul Ucrainei, dintre care 193 erau olandezi.


Video Lupte în Parlamentul ucrainean

În Parlamentul ucrainean s-au înregistrat astăzi încăierări atunci cînd deputații din partidul naționalist „Svoboda” au încercat să-l scoată din sală pe Petro Simonenko, liderul Partidului comunist, care a lansat acuzații pe tema numărului mare de civili victime ale forțelor guvernamentale ce combat