vineri, martie 06, 2015 Ora Locală 05:58

Cultură

S-au împlinit 40 de ani de la moartea lui Cornel Chiriac

Radio Europa Liberă va începe publicarea pe internet a mai multor emisiuni Metronom realizate de Cornel Chiriac. Mai mult

România și R. Moldova la Tîrgul Internațional de Turism de la Berlin

Însemnări critice de la Tîrgul Internaţional de Turism din Berlin (ITB), 4-8 martie 2015. Mai mult

La București la 4 martie 1977...

Video 1977 - Războiul împotriva întregului popor al regimului ceaușist

Pornind de la mărturii despre solidaritate între români în zilele din martie 1977 în Arhiva istorică a Radio Europa Liberă. Mai mult(Foto ARD/TV)
Jurnal de Corespondent

Dreptul la autodeterminare

La moartea unui important critic: Fritz Joachim Raddatz (3... Mai mult

Cartea la pachet

Al. CISTELECAN, Ardelencele

Lectura te bine-dispune cum rareori o istorie literară a reuşit s-o... Mai mult

Dicţionar de sunete

Jazzator

Despre limba de lemn „ca una din artele frumoase”. Mai mult

Cultură şi politică

O antologie despre cenzura din România comunistă

Două volume de documente revelatoare selecționate și publicate de... Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
„Voluntarul trebuie să reziste până la moarte”i
X
04.03.2015
Corespondentul Current Time TV (Настоящее Время) Andrei Kovaleov a găsit oameni din Sankt-Petersburg care pleacă în Donbas și nu speră să se întoarcă. Reportaj despre tabăra de antrenament a organizației ortodox-monarhice „Mișcarea imperială rusească”.
Video

Video „Voluntarul trebuie să reziste până la moarte”

Corespondentul Current Time TV (Настоящее Время) Andrei Kovaleov a găsit oameni din Sankt-Petersburg care pleacă în Donbas și nu speră să se întoarcă.
Video

Video Moldova în direct. 03.03.2015

Invitaţii Lilianei Barbăroşie sunt ministrul Educaţiei Maia Sandu şi directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.
Video

Video O lume îndoliată la înmormîntarea lui Boris Nemțov

Numeroși moscoviți în doliu și-au luat rămas bun de la Boris Nemțov, lider proeminent al opoziției ruse, la ceremonia desfășurată la Centrul Saharov. Boris Nemțov a fost asasinat în centrul Moscovei, a 27 februarie. (RFE/RL's Russian Service)
Video

Video Ziua Memoriei la Chişinău

Memorialul Eternitate din capitala R. Moldova, ceremonia de comemorare a celor uciși acum 23 de ani în războiul de la Nistru.
Video

Video Proteste la Tiraspol împotriva administraţiei Şevciuk

Politicile de austeritate ale administraţiei Şevciuk au început să scoată oamenii în stradă. În ultima zi de iarnă, la Tiraspol a avut loc un miting de protest împotriva majorării tarifelor la serviciile din sectorul de locuinţe, medicină şi învăţământ. Reportaj semnat de Karina Maximova.
Galerie foto

Galerie foto Omagiu la Chișinău adus victimelor războiului de pe Nistru

La Complexul memorial „Eternitate” au fost comemorați astăzi eroii decedați în timpul războiului pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova din 1992.
Video

Video Zeci de mii de oameni la marșul în memoria lui Boris Nemțov

Zeci de mii de oameni s-au alăturat la Moscova marșului în memoria lui Boris Nemțov, liderul opoziției ruse ucis în cursul nopții de vineri spre sîmbătă. Numeroși participanți au purtat portrete ale lui Nemțov, steaguri ale Rusiei, și pancarte pe care stătea scris „Nu îmi este frică”
Video

Video Flori pentru Nemțov

În locul în care liderul opoziției ruse Boris Nemțov a fost ucis, s-a înălțat un adevărat altar. Printre cei care și-au adus omagiul s-au aflat omul politic din opoziție Anatoli Ciubais și ambasadorul SUA, John Tefft. (Reuters)
Video

Video Locuitori ai Moscovei reacționează la uciderea lui Nemțov

Sute de locuitori ai Moscovei au depus flori pe Podul Bolșoi Moskvoretsky, unde a fost asasinat proeminentul lider de opoziție Boris Nemțov, împușcat înainte de miezul nopții, pe 27 februarie. Mulți oameni adunați la fața locului și-au exprimat părerea că este un asasinat politic menit să intimideze
Video

Video Stop poluării rîurilor !

Tineri de la LT „Gh. Asachi” din municipiul Chişinău, alături de reprezentanți ai reţelei tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” şi membri ai Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un flash-mob.