joi, iulie 31, 2014 Ora Locală 20:35

Cultură

Logo-ul Festivalului și Concursului de la Jürmala

Video Letonia sancționează pe plan cultural Moscova

Trei artiști populari ruși (Josif Kobzon, Valeria și Oleg Gazmanov) declarați person non grata la Riga. Mai mult

100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Cu gândul la prezent şi viitor

De vorbă cu istoricul Ion Negrei şi publicistul Petru Bogatu. Mai mult

Gabriel GARCIA MARQUEZ, A trăi pentru a-ţi povesti viaţa

„În ziua în care am descoperit că tot ceea ce îmi plăcea cu adevărat era să povestesc istorii, mi-am propus să fac tot ce-mi stă în putinţă spre a-mi împlini această dorinţă”. Mai multAgendă culturală

Haytarma. Tătarii din Crimeea

Haytarma înseamnă „întoarcere”. După 70 de ani, noile generații de... Mai mult

Fotografie de Mihai Surdea.
Dicţionar de sunete

Sebastian Spanache Trio

Un sunet compact, viguros, în care spațiul sonor dintre instrumente... Mai mult

(Foto: TV/ARD)
Jurnal de Corespondent

Herta Müller, victimă a geloziei şi rivalităţilor politice

Laureatei Premiului Nobel pentru Literatură i-a fost refuzat titlul... Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
  • TIME, 4 august 2014
  • Der Spiegel, 28 iulie 2014
  • Niepodlegla (Polonia), 28.7.- 3.8.2014
  • NEWSWEEK, 1 august 2014
  • Private Eye (Marea Britanie), 29 iulie 2014
  • The Economist, 28 iulie 2014
  • Polska Times, 25 iulie 2014. Titlul spune: "Domnule Putin, mi l-aţi omorât pe singurul meu copil".
Galerie foto

Galerie foto Putin pe coperţile revistelor occidentale

După prăbuşirea avionului malaiezian care se presupune că a fost doborât de separatiştii pro-ruşi sprijiniţi de Moscova în estul Ucrainei, mai multe publicaţii vestice l-au prezentat pe primele pagini pe preşedintele rus Vladimir Putin într-un chip malefic, de paria, criminal sau ucigaş însetat de sânge.
Video

Video Sancţiuni împotriva Rusiei

Ce cred locuitorii şi oaspeţii Moscovei despre noile sancţiuni occidentale impuse băncilor şi companiilor ruseşti? I-ar putea afecta pe ruşii de rând? Unii intervievaţi cred că sancţiunile nu-i vor atinge, dar alţii au spus că se tem de restricţii de viză sau de prăbuşirea rublei.
Video

Video Plonjori în competiția tradițională de pe podul de la Mostar

Plonjori din mai multe țări au participat la cea de-a 448-a competiție anualâ, ce se desfășoară de pe Vechiul Pod de la Mostar, în Bosnia, a cărui înălțime de la nivelul apei este de 24 de metri.
Galerie foto

Galerie foto Statele Unite spun că imagini din satelit arată bombardarea trupelor ucrainene din Ucraina de pe teritoriul Rusiei

Departamentul de stat de la Washington a dat publicității în 27 iulie imagini din satelit despre care spune că arată cu claritate bombardamente de artilerie asupra unor poziții ale armatei ucrainene din estul Ucrainei lansate peste graniță de pe teritoriul Rusiei. Datele de pe imagini sînt din 21, 25 și 26 iulie. Excplicațiile la poze aparțin Directoratului pentru informații naționale din Statele Unite.
Galerie foto

Galerie foto Check-in Moldova

Сheck-in Moldova sunt imagini din viaţa unei ţări mici, episoade ale realităţii moldovene – familiare şi, totodată, nebănuite, pentru locuitorii ţării şi pentru străini. Nu este un ghid glamour. Sunt ilustrate la istoria de azi a Moldovei care vor deveni foarte curând doar amintiri.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial: Cărți poștale de pe front

În timpul Primului Război Mondial, care a început acum 100 de ani, sistemul poștal al Imperiului Austro-Ungar a permis soldaților să comunice cu cei de acasă. Cărți poștale și scrisori păstrate din acele timpuri arată într-un mod foarte personal cum au trăit acei soldați experiența conflictului. Jaroslav Bis, din orașul Vysoke Myto, estul Boemiei, a trimis familiei lui în timpul războiului aceste mesaje emoționante. Din păcate, soarta lui a fost similară cu aceea a multor bărbați care au luptat în tranșee din 1914 pînă în 1918. După ce a luptat pe frontul italian, a fost trimis acasă în 1916 cu o rană la cap din cauza căreia și-a pierdut vederea la un ochi. În anii 1920 a fost internat într-un azil de boli mintale. A încetat din viață în 1938, rana din timpul războiului fiind declarată oficial cauza morții sale. Aceste cărți poștale din colecția privată a unei familii din Cehia au fost oferite spre publicare Europei Libere, și e pentru prima oară când sîn arătate în public.
Video

Video Agricultorul Alexei Ivanov, din Mălăiești, Orhei

Are 40 hectare cu cultură pomicolă, diverse culturi. Din producția anuala de aproximativ 600 de tone, cam 80% era prevazută pentru piața rusă. Un film de Tatiana Ețco.
Galerie foto

Galerie foto Primul Război Mondial. Scene de viață și de moarte

La 28 iulie 1914, trupele austro-ungare au tras primele focuri în invazia din Serbia, care a marcat începerea Primului Război Mondial. Peste 16 milione de militari și civili au fost uciși într-o conflagrație care nu a pus capăt tuturor războaielor, cum s-a sperat și visat. O sută de ani mai tîrziu, imaginile tulburătorare ale acelui război rămân la fel de puternice și de actuale. În această colecție se află și fotografii descoperite și date recent publicității.
Video

Video Creștini irakieni descriu cum au fost expulzați din Mosul

Mai mulți creștini irakieni forțați să plece din Mosul au stat de vorbă cu RFE/RL, la Dohuk, în regiunea autonomă Kurdistan.