marți, octombrie 06, 2015 Ora Locală 23:16

Cultură

Tin Hat

Ploaia e un animal frumos. Mai mult

Karen MACK, Jennifer KAUFMAN. Amanta lui Freud

O reconstituire a atmosferei vieneze fin de siècle, şi mai ales a climatulului familial al casei Freud. Mai mult

Distribuția populațiilor cu credințe sunnite și șiite

Sunniți, șiiți, alawiți, sufi… Taxonomia Islamului în contextul Orientului Apropiat

Faptul că si unii si alții folosesc Coranul nu îi face să fie aceeași religie. Mai multLa recitalul în Sala Gaveau de la Paris în 1952
Lumea din jur

Video Pe urmele unui violonist cu origini române: Serge Blanc și George Enescu

„Recitalul cu George Enescu la pian a fost înregistrat în direct,... Mai mult

Interviuri

„Chișinăul nostru necunoscut”

Interviul dimineții cu scriitorul Iurie Colesnic. Mai mult

De la stînga la dreapta: Louis Sclavis, Aldo Romano Henri Texier,
Dicţionar de sunete

Romano, Sclavis & Texier

O cum nu se poate mai îmbietoare, tandră și aproape maternă secție... Mai mult

(Foto: Igor Schimbător)
Cartea la pachet

Monique ROFFEY. Femeia albă pe bicicleta verde

Cincizeci de ani de istorie trăită pe propria piele – albă, într-o... Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Moldovei i se ia daruli
X
06.10.2015
În ciuda declarațiilor pe care le fac, autoritățile de la Chișinău nu sunt gata să negocieze acum un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce ar debloca finanțarea externă a Republicii Moldova, stopată acum câteva luni, sunt de părere experții economici Veaceslav Negruța și Viorel Gîrbu. Veaceslav Negruța suspectează chiar guvernanții de nedorința de a discuta cu FMI, deoarece negociatorii pun condiția să fie investigat cazul banilor furați din trei bănci moldovenești. „Azi guvernarea de la Chișinău nu e gata să discute astfel de subiecte cum sunt dezastrul în sectorul bancar, furtul miliardului sau agenda de reforme”, crede Negruța. Experții spun că, în acest moment, partenerii externi nu au nicio garanție pentru banii pe care i-ar vărsa în visteria statului. „Ne-am pomenit într-o situație extrem de delicată, când, din cauza corupției, a ineficienței și modului defectuos în care activează autoritățile din Republica Moldova, donatorilor le este frică să investească în economie și în sectorul bugetar, fiindcă există riscuri reale, mari, ca banii să fie furați”, declară Viorel Gîrbu. Mihaela Gherasim i-a întrebat pe experți ce șanse există totuși să fie semnat un nou memorandum cu FMI și cât pierde Moldova în lipsa acestuia.
Video

Video Moldovei i se ia darul

În ciuda declarațiilor pe care le fac, autoritățile de la Chișinău nu sunt gata să negocieze acum un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, care ar debloca finanțarea externă a Republicii Moldova, stopată acum câteva luni, sunt de părere experții economici Veaceslav Negruța și Viorel Gîrbu.
Video

Video În bejenie în Moldova

Acum trei ani, soţii Sultan Mutaz și Deiri Dima, împreună cu fiul lor, s-au refugiat în Moldova. Ca și alte familii de sirieni, au ajuns pe aceste meleaguri mânaţi de ororile războiului şi au lăsat în urmă rude, prieteni, casă, afacere…
Video

Video Egidius Vareikis: „Proiectul european este unul de lunga durată, dar oamenii vor să trăiască azi, nu în viitor”

Un interviu în exclusivitate realiat la Strasbourd de Iolanda Bădiliță cu Egidius Vareikis, fostul raportor pentru Moldova al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Video

Video „Haos” la centrul de refugiați din Berlin

În jur de 10 mii de migranți sosesc în fiecare zi, iar autorităţile spun că sunt la capătul puterilor.
Galerie foto

Galerie foto PSRM și Partidul Nostru continuă protestul în centrul Chișinăului.

Simpatizanții Partidului Nostru și ai Partidului Socialiștilor și-au extins protestul cu corturi din fața clădirii parlamentului pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
Video

Video AICI e Radio Europa Liberă (III)

Pe parcursul lunii august jurnaliştii şi prietenii Europei Libere au călătorit în peste 20 de sate şi oraşe ale Republicii Moldova pentru a asculta păsurile oamenilor şi a-i încuraja să rezolve problemele din localităţile lor. Primul popas în cea de-a treia săptămână a fost în Șoldănești.
Galerie foto

Galerie foto Kosovo - o țară sigură?

Un foto-reportaj în localitatea Peć din nordul Kosovo.
Video

Video Apă lină... de la robinet?

Fiecare are grijă ca apa pe care o bea să fie bună sau, cel puțin, inofensivă. Unii merg zi de zi la izvor, alții consumă doar apă îmbuteliată ori o filtrează pe cea de la robinet. Și asta pentru că riscul de a te îmbolnăvi potolindu-ți setea este mare, ne atenționează specialiștii.
Video

Video Rusia a publicat un video cu bombardamente aeriene în Siria

Ministerul rus al apărării a distribuit în 1 octombrie un video despre care a spus că arată bombardamente aeriene lansate de avioane rusești împotriva unor ținte din Sîria. Acest video video nu are audio. (Reuter)