joi, august 28, 2014 Ora Locală 06:08

În jurul Moldovei

Aprilie 2009.

Un soi de libertate

Eu unul nu m-aş lăuda prea tare cu libertatea de după 1991. Mai mult

Astăzi în Moldova și în lumr

La Chișinău încep Zilele diasporei, Zilele diplomaţiei româneşti la București, premierul turc Recep Erdogan depune jurământul de președinte Mai mult

Economistul Serghei Guriev la Paris

Serghei Guriev: „În circumstanţe normale, Rusia a considerat că integrarea în economia globală e un lucru bun”

Interviu cu fostul decan al Noii Şcoli de Economie de la Moscova, actualmente profesor la Paris la Institutul de Ştiinţe Politice. Mai mult


Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Последствия артиллерийскийкого обстрела в Донецкеi
X
Андрей Бабицкий
27.08.2014
После обстрела Дома культуры на проспекте Шевченко. Местные жители и сепаратисты утверждают что обстрел вела украинская армия. По предварительным данным погибло 3 человека, несколько человек получили ранения, от обстрела пострадало 6 жилых домов. (Видео Андрея Бабицкого).
Video

Video Последствия артиллерийскийкого обстрела в Донецке

После обстрела Дома культуры на проспекте Шевченко. Местные жители и сепаратисты утверждают что обстрел вела украинская армия. По предварительным данным погибло 3 человека, несколько человек получили ранения, от обстрела пострадало 6 жилых домов. (Видео Андрея Бабицкого).
Video

Video Urmările unui atac de artilerie în Donețk

După un atac de artilerie asupra Casei de Cultură de pe bulevardul Șevcenko. Potrivit localnicilor și separatiștilor, atacul l-ar fi lansat armata ucraineană. Potrivit unor date preliminare, 3 oameni au fost ucişi, mai multe persoane au fost rănite, au fost deteriorate 6 blocuri de locuit.
Video

Video  Planuri de pace pentru Ucraina

Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor.
Video

Video Putin şi Poroşenko şi-au strâns mâna la Minsk

Preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au strâns mâna înaintea discuţiilor multilaterale din capitala Belarus. Este a doua înainte a celor doi lideri, prima având loc în iunie în Franţa. Petro Poroşenko a declarat că speră ca discuţiile cu Vladimir Putin să aducă pace în Ucraina.
Video

Video Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit la Minsk

În capitala belarusă are loc un summit al Uniunii Vamale care oferă șansa unei întâlniri directe între Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin.
Video

Video Ucraina a publicat mărturiile prizonierilor ruşi

Serviciul de securitate de la Kiev a publicat mărturiile unor pretinşi militari ruşi care ar fi pătruns în Ucraina ca să lupte alături de separatişti. Kievul mai spune că militarii ruşi ar fi intrat în Ucraina din Rusia, într-o coloană de câteva zeci de transportoare blindate. (Reuters)
Galerie foto

Galerie foto Săptămâna în imagini

Cîeva din cele mai sugestive fotografii din regiunile spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea și din alte părți ale lumii.
Video

Video Convoiul umanitar rusesc a intrat în Ucraina

Primele camioane din convoiul despre care Rusia spune că transportă ajutor umanitar au intrat în Ucraina, după ce au așteptat p săptămâna permisiunea dea trece granița. Moscova a acuzat guvernul ucrainean că a impus condiții artificiale pentru a întîrzia ajutoarele.
Galerie foto

Galerie foto 75 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov

La 23 august1939, Uniunea Sovietică și Germania nazistă au semnat un tratat de neagresiune care avea să ducă la invadarea Poloniei de către naziști și sovietici în septrembrie și la începerea celui de-al doilea război mondial. Cunoscut sub numele de Pactul Ribbentrop-Molotov, după ministrul german de externe Joachim Ribbentrop și omologul său sovietic Viaceslav Molotov, tratatul îi dădea mână liberă lui Hitler să invadeze Polonia fără teama unei intervenții sovietice. Pactul avea și un Protocol secret, în care Adolf Hitler și Iosif Stalin au împărțit Europa centrală și de est în „sfere de influență”. Articolul 3 al Protocolului secret din Pactul Ribbentrop-Molotov se referea la România şi prevedea direct anexarea de către Uniunea Sovietică a Basarabiei, specificând: „În privinţa Europei Sud-Estice partea sovietică subliniază interesul pe care-l manifestă pentru Basarabia. Partea germană îşi declară totalul dezinteres politic faţă de aceste teritorii”.
Galerie foto

Galerie foto Steagul Ucrainei, înălţat de asupra Moscovei

În noaptea de 20 august, persoane necunoscute au instalat drapelul Ucrainei pe un zgârie-nori în centrul Moscovei, pe bulevardul Kotelniciskaia, şi au adăuga vopsea albastră pe steaua aurie din vârful clădirii. Drapelul a fost dar jos cu ajutorul alpiniştilor din serviciul situaţiilor excepţionale.

Alte articole

„Foaia de parcurs” a preşedintelui Petro Poroşenko

… după convorbirile de noaptea trecută cu omologul său rus, Vladimir Putin la Minsk.
Mai mult

De ce n-a vrut România să facă un gazoduct spre Ucraina

România a răspuns destul de ezitant propunerii Uniunii Europene de a construi conducte de gaz care să o conecteze cu vecinii.
Mai mult

Moldova a reuşit să rupă monopolul Gazprom (Adevărul)

„Un in­capabil, un mitoman, un plagiator – cinci ani la Co­troceni!” (22)
Mai mult

Prizonieri, din „întâmplare”

Este pentru prima data când Rusia admite că cei patru arătați în înregistrările video sunt într-adevăr militari ai armatei ruse…
Mai mult

Ce vrea România la summitul NATO din Țara Galilor

Pe fondul atacurilor Rusiei împotriva Ucrainei, Bucureștiul încearcă să devină un punct nodal al Alianței în Estul Europei.
Mai mult

65 de ani de la înființarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Sub umbrela APCE, țări care în ultimii 500 de ani au fost inamice au cooperat cu succes în ultimii 65 de ani.
Mai mult

Bulgaria încearcă să-i oprească pe imigranții ilegali

Sofia este criticată pentru intenția sa de a reface într-o formă modernă instalațiile de frontieră din perioada comunistă..
Mai mult

Ponta, pragmatismul politicii externe și riscantul echilibru Est-Vest

Înainte să-şi înceapă oficial campania electorală, premierul român vrea să demonstreze că este singurul candidat cu respirație internațională.
Mai mult

Când o paradă devine o crimă?

Zeci de prizonieri „ucraineni” au fost obligaţi să mărșăluiască prin Donţek duminică, de ziua independenţei Ucrainei. Convenția de la Geneva interzice orice tratament „care încalcă demnitatea individului”.
Mai mult
Alte articole

În exclusivitate