How to Listen

Radio Free Europe / Radio Liberty broadcasts in 28 languages. Most of our programs are available on FM and medium-wave frequencies of local radio stations in the countries of our broadcast area. If you are having problems listening to programs on the internet, please read our technical help documentmiercuri, mai 04, 2016 Ora Locală 16:35

  National Geographic: câștigătorii concursului de fotografie 2012

  Published 10.01.2013


  Juriul revistei „National Geographic” a examinat peste 22.000 de imagini, prezentate de fotografi din 150 de ţări, înainte să aleagă învingătorii anului 2012. Premiile „National Geographic” au fost acordate în trei categorii: Oameni, Locuri şi Natura.

  1

  MARELE PREMIU: "Explozie" - tigroaica pe nume Busaba, din grădina zoologică de la Khao Kheow, Thailanda. (Foto: Ashley Vincent)

  2

  Primul loc la categoria LOCURI: Matterhorn (Zermatt, Elvetia) - Matterhorn, 4478 de metri, de lună plină. (Fotograf Nenad Saljic)

  3

  Primul loc la categoria OAMENI: Printre gunoieri. La sfârşitul zilei, femeilor li se permite să selecteze deşeuri pe poligonul Dandora din apropiere de Nairobi, Kenya. (Foto: Mica Albert)

  4

  Alegerea publicului pentru categoria LOCURI: Iceberg-ul Hunters (Pond Inlet, Nunavut, Canada) - Așchierea gheţarului este o modalitate comună pentru eschimoşii "Inuit" de a se aproviziona cu apa potabilă. (Foto: Adam Coish)

  5

  Alegerea publicului la categoria OAMENI: Expeditia Amundsen (Hardangervidda, Norvegia) - O cursă de 100 km, care urmează traseul celebrului explorator Roald Amundsen, în timpul pregătirilor sale pentru expediţia din 1911 de la Polul Sud. Amundsen nu a reușit să treacă atunci platoul norvegian și a trebuit să se întoarcă, din cauza vremii nefavorabile. El a spus că incercarea de a trece Hardangervidda a fost la fel de periculoasă şi dificilă ca și cucerirea Polului Sud. Grupul din imagine se pregăteşte astfel de o expediţie pentru traversarea Groenlandei. (Foto: Kai-Otto Melau)

  6

  Alegerea publicului pentru categoria NATURĂ: Momentul tandreţei. Rezervatia Natională Masai Mara, Kenya. (Foto: Sanjeev Bhor)

  7

  Menţiune de Onoare: Vulpea roşie la vânătoare de şoareci. Squaw Creek, Park County, Wyoming. (Foto: Michael Eastman)

  8

  Menţiune de onoare: Cursă cu bărci Dragon - divertisment tradiţional chinez. Yanbu, provincia Guangdong, China. (Foto: 关 嘉 城)

  9

  Menţiune de onoare: La est de Islanda. Jökulsárlón Laguna. În timpul verii în Islanda este puţină lumină, iar această imagine a fost creată în urma unei expuneri de patru minute. (Foto: Eric Guth)

  10

  Menţiune de onoare: Captivitate. Yayasan Galuh - Centrul de reabilitare şi sănătate mintală din Bekasi, Indonezia, care găzduiește peste 250 de pacienți. Cei mai mulţi dintre ei provin din familii sărace sau sunt oameni fără adăpost. Singurul tratament medical aplicat la Centru este pentru afectiuni ale pielii. Peste o treime din pacienți sunt încătușat în lanțuri. (Foto: Wendell Philllips)

  11

  Menţiune de onoare: Turnul Eiffel. Paris, Franţa. (Foto: Indra Swari Wonowidjojo)

  12

  Mentiune de onoare: Răpitori în adâncurile mării. Komodo, Indonezia. (Foto: Fransisca Harlijanto)

  13

  Menţiune de onoare: Ursus arctos horribilis. Lacul Aleknagik, Alaska. (Foto: Jason Ching)

  14

  Mentiune de onoare: Piloni de pescuit. Midigama, Sri Lanka. Pescuitul pe stâlpi este tipic pentru Sri Lanka şi nu se întâlneşte în alte părţi. Imaginea ilustrează cât de instabil este pilonul înfipt în reciful de corali. (Foto: Ulrich Lambert)

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul