How to Listen

Radio Free Europe / Radio Liberty broadcasts in 28 languages. Most of our programs are available on FM and medium-wave frequencies of local radio stations in the countries of our broadcast area. If you are having problems listening to programs on the internet, please read our technical help documentvineri, aprilie 29, 2016 Ora Locală 11:05

  Fotografiile săptămânii

  Published 03.12.2012


  Cîteva din cele mai incitante fotografii din regiunea spre care transmite „Europa LIberă”, și dincolo de ea

  1

  Activișiti spanioli pentru drepturile animalelor din organizația AnimaNaturalis protestează împotriva folosirii de blănuri în industria textilă, Madridm, 2 decembrie. (AFP/Pierre-Philippe Marcou)

  2

  Apă roșie ca sîngele curge din fîntăna Nouvel Observatoire de la Paris după ce lucrători din sistemul sanitar afiliați la sindicatul Le Bloc au turnat vopsea în fîntînile pariziene în semn de protest față de aplicarea unui nou sistem despre care sindicalișii spun că va limita libertatea cetățenilor de a-și alege singuri doctorii. (AFP/Miguel Medina)

  3

  Schiori pe teleferic deasupra ceții la Engelberg, Elveția. (AFP/Fabrice Coffrini)

  4

  Activiști ai opoziției ruse îmbrăcați ca deținuții la un marș în centrul Moscovei pe 1 decembrie cerînd eliberarea deținuților politici. (AFP/Andrey Smirnov)

  5

  Poliția slovenă a folosit tunuri cu apă în timpul protestelor antiguvernamentale de la Liubliana. (AFP/Jure Makovec)

  6

  Elevi chinezi și-au pictat mâinile pentru a arăta ca niște panglici roșii în timpul unei manifestări ce a marcat Ziua Internațională HIV/SIDA la o școală din Hanșan, provincia Anhui. (AFP)

  7

  Elevi de școală militară stau de gardă la un portret al președintelui Kazah Nursultan Nazarbaev la vernisajul unei expoziții care a marcat prima celebrare a Zilei Întîiului Președinte, la 1 decembrie. Ziua respectivă va comemora în fiecare an alegerea ca președinte a lui Nazarbaev în 1991. (Reuter/Șamil Jumatov)

  8

  Președintele Statelor Unite Barack Obama și fostul guvernator de Massachusetts Mitt Romney stau de vorbă în Biroul Oval după ce au luat prânzul împreună pe 29 noiembrie. Obama l-a învins pe Romney la alegerile prezidențiale care au avut loc în Statele Unite pe 6 noiembrie. (Fotografie de la Casa Albă/Pete Souza)

  9

  Vedere generală a manifestației antiguvernamentale din Piața Tahrir la Cairo pe 30 noiembrie. Mii de egipteni au protestat împotriva președintelui Muhammad Morsi, după ce o comisie condusă de islamiști s-a grăbit să aprobe proiectul noii Constituții în încercarea de a pune capăt crizei generate de puterile sporite pe care și le-a asumat Morsi. (Reuter/Mohamed Abd El Ghany)

  10

  Un ultranaționalist sîrb la o manifestare de protest în Belgrad după ce un tribunal ONU l-a achitat pe fostul premier din Kosovo Ramuș Haradinaj, într-un proces pentru crime de război legate de conflictul din 1998-99. (AFP/Alexa Stankovic)

  11

  Fotografie din satelit luată de NASA a insulei Sfânta Elena, care se află la aproximatoiv 1.900 km vest de Africa. (Reuter/NASA)

  12

  O formație de dansuri populare din Turcmenia evoluează în capitala armeană Erevan, înaintea vizitei oficiale a președintelui turcmen Gurbanguli Berdymuhammedov. Berdymuhammedov, dreapta, e înfățișat deasupra împreună cu președintele armean Serj Sarkisian. (Photolur)

  13

  Lașa Pataraia trage un camion de 8 tone cu urechea la Rustavi, Georgia, pe 29 octombrie. Atletul georgian de 32 de ani a depășit un record Guiness după ce a reușit să tragă camionul cu ajutorul urechii pe o distanță de 
  21,5 metri. (AFP/Vano Shlamov)

  14

  Raoni Txukarramae, șeful tribului indian Kayapo din Amazonia, sosește la o întîlnire la Palarul Elysee din Paris. (Reuter/Gonzalo Fuentes)

  15

  Invazie de alge roșii la plaja Clovelly din Sydney, Australia. Algele roșii au închis pentru o vreme plajele australiene, între care și Bondi Beach. Algele roșii (noctiluca scintillans), numite și scînteile de mare, nu au efecte toxice, dar oamenii sînt sfătuiți să evite să înoate în apa decolorată, pentru că algele, care conțin mult amoniac, pot provoca iritații ale pielii. (AFP/William West)

  16

  Reparator de biciclete la Beijing. (Reuter/Jason Lee)

  17

  Un bucătar taie un tort de 550 de metri pătrați care are simbolurile steagului albanez pe principalul bulevard din Tirana, Albanias, cu ocayoa celebrării centenarului la 28 noiembrie. (AFP/Gent Shkullaku)

  18

  O toamnă colorată  la Urmia, Iran (prin bunăvoința lui Masud Așrafi, fan al paginii Radio Farda pe Facebook).

  19

  Pod dispărînd în ceață la Ahvaz, Iran. (IRNA)

  20

  Păsări migratoare, rîul Yamuna, Delhi, India. (Reuter/Mansi Thapliyal)

  21

  Un indian sikh scuipă foc la procesiunea de Sri Akal Takhat spre Templul de Aur de la Amritsar, în ajunul celei de-a 543-a aniversări a nașterii lui Sri Guru Nanak. Guru Nanak a fondat religia sikh, și este primul dintre cei 10 guru sikh. (AFP/Narinder Nanu)

  22

  Luo Baogen arată spre casa sa pe jumătate demolată, care stă în mijlocul unei autostrăzi nou-construite în provincia Jegiang din estul Chinei. Luo, de 67 de ani, și soția sa de 65 de ani s-au luptat 4 ani pentru a obține mai mult decît cele 41.300 dolari compensație oferite de guvernul local pentru a renunța la casă. O astfel de clădire e numită „casa cui" în China. Autostrada nu a fost încă dată în folosință, și există relatări contradictorii dacă Luo a acceptat sau nu în cele din urmă oferta. (AFP)