miercuri, iulie 01, 2015 Ora Locală 18:13


Pur şi Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Din SUA, cu speranțăi
X
01.07.2015
Revenit acasă după aproape cinci ani, fostul ambasador moldovean în Statele Unite, Igor Munteanu, ne-a povestit cum este văzută Republica Moldova de la Washington şi ce aşteptări au partenerii occidentali de la clasa politică de la Chişinău. În pofida unor devieri, consideră diplomatul, „există în continuare speranţa că politicienii şi instituţiile statului vor învăţa din aceste experienţe triste şi vor lua un curs mai categoric spre integrarea în Uniunea Europeană”. Un interviu realizat de Eugenia Pogor.

Realitatea cu amănuntul


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
De ce n-au ieşit tinerii la vot?i
X
28.06.2015
Turul doi al alegerilor locale din 28 iunie 2015 - opinii culese pe străzile Chişinăului de Tatiana Eţco.
Video

Video De ce n-au ieşit tinerii la vot?

Turul doi al alegerilor locale din 28 iunie 2015 - opinii culese pe străzile Chişinăului de Tatiana Eţco.
Video

Video Alegeri locale, turul doi. Pescuit electoral

Cetățeni moldoveni cu drept la vot în dialog cu Europa Liberă. Un film de Tatiana Ețco.
Video

Video Turul doi al alegerilor locale în suburbii

Comuna Tohatin și comuna Budești, municipiul Chișinău. Un film de Adrian Ianovici
Galerie foto

Galerie foto Alegerile locale, turul doi, la Cahul

„La urne venea lume puțină, erau intervale de timp când alegătorii aproape că nu se prezentau la vot.” Un fotoreportaj de Valentina Ursu.
Galerie foto

Galerie foto Cu mic cu mare protestînd la Procuratura Generală

Zeci de persoane au protestat la Procuratura Generală strigând în adresa procurorului-general Corneliu Gurin, „Gurin fii barbat, nu manipulat”, „Procurorul General, cumpărat de-un criminal”, „Demisia”. Protestatarii au solicitat să se facă lumină în așa numitul dosar „furtul miliardului” și să fie pedepsiți vinovații, iar în caz contrar actualul procuror-general să-și depună demisia de onoare.
Galerie foto

Galerie foto Ospățul sânzienelor la Chișinău

De Ziua universală a iei, sânzienele din Chișinău au îmbrăcat ie și au ieșit la picnic în parcul Catedralei Metropolitane. Organizatorii au îndemnat persoanele să îmbrace o ie autentică pe care s-o poarte cu mândrie la birou, iar în ora prânzului să vină la iarbă verde, unde să petreacă o oră de tradiție și frumos „Ospățul Sânzienelor” a ajuns la ediția a II-a și este organizat de EA.md și Klumea.
Video

Video Alexandra Conunova la a XV-a ediție a Concursului Internațional Ceaikovski

La Moscova a început cea de-a XV-a ediție a prestigiosului Concurs Internațional Ceaikovski la care, în competiție, se află și doi muzicieni români, violonista Alexandra Conunova-Dumortier reprezentînd Moldova (aici în prima etapă a Concursului) și violoncelistul Andrei Ioniță, reprezentînd România.
Video

Video Protest la CNA: „Vrem miliardul înapoi!”

Zeci de persoane au venit astăzi la Centrul Național Anticorupție (CNA) să întrebe unde-i miliardul și să ceară instituției vizate să-și îndeplinească îndatoririle față de cetățeni.
Video

Video Moldova în direct. 17.06.2015

Fără guvern, fără sprijin extern şi la un pas de prăpastie economică - Liliana Barbăroşie în dialog cu analiştii politici Victor Ciobanu şi Corneliu Ciurea şi economistul Roman Chircă.
Galerie foto

Galerie foto Eco-flash-mob la Chişinău

Câteva zeci de copii s-au adunat în centrul Chișinăului la havuzul din Grădina Publică Ștefan cel Mare pentru a atrage atenția, prin cântece și dansuri, asupra beneficiilor energiei regenerabile. Parte a unui proiect sprijinit de Uniunea Europeană, demonstrația a avut loc cu prilejul săptămânii europene a energiei durabile.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Premierul ceh: să menţinem sancţiunile împotriva Rusiei, dar să cooperăm cu Moscova împotriva terirosmuluii
X
01.07.2015
Primul ministru al Cehiei, Bohuslav Sobotka, a spus într-un interviu pentru Europa Liberă că sancţiunile impuse Rusiei din cauza acţiunilor sale în Ucraina ar trebui menţinute până când acordurile de la Minsk privind încetarea focului vor fi aplicate în totalitate. El a adăugat că sancţiunile ar putea fi înăsprite dacă Rusia va escalada situaţia în Ucraina. Sobotka a zis însă că este important să se coopereze cu Rusia împotriva militanţilor Statului Islamic.
Video

Video Premierul ceh: să menţinem sancţiunile împotriva Rusiei, dar să cooperăm cu Moscova împotriva terirosmului

Bohuslav Sobotka a spus într-un interviu pentru EL că sancţiunile impuse Rusiei ar trebui menţinute până când acordurile de la Minsk privind încetarea focului în Ucraina vor fi aplicate în totalitate. El a adăugat că sancţiunile ar putea fi înăsprite dacă Rusia va escalada situaţia în Ucraina.
Video

Video 30 iunie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite Radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Armenii continuă protestele împotriva scumpirii prețului la electriciatte

Mii de armeni continuă să protesteze pe străzile Erevanului împotriva unei serii de măriri ale prețurilor la electricitate.
Video

Video Ce cred oamenii din Slaviansk despre fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a vorbit cu jurnalişii BBC în primul său interviu pentru mass-media occidentală de după începutul conflictului în estul Ucrainei. Corespondenții Europei Libere au întrebat oamenii din Slaviansk ce cred despre acest interviu și despre fostul președinte.
Video

Video Protestatarii de la Erevan nu se lasă

Protestatarii din capitala Armeniei Erevan demonstrează în continuare pe străzile capitalei împotriva plînuotei scumpiri a curentului electric. În 22 iunie, poliția a folosit tunuri cu apă pentru a împrăștia mulțimea, dar demonstrațiile din ziua și noaptea următoare au fost pașnice.
Video

Video Proteste împotriva unei companii ruse la Erevan

Protestele din capitala Armeniei, la Erevan, împotriva scumpirii prețurilor la electricitate de către o companie rusă, au continuat în cursul nopții trecute, demonstranții fiind încadrați de efective importante ale forțelor de securitate.
Video

Video Protestatarii din Erevan înfruntând poliţia

La Erevan câteva mii de protestatari s-au adunat în această seară la o demonstrație proaspătă în Piața Libertății din capitala armeană, după ce poliția alungase cu tunuri de apă protestatarii în orele dimineții.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Articolele cele mai populare