luni, martie 02, 2015 Ora Locală 07:02


În actualitate

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Zeci de mii de oameni la marșul în memoria lui Boris Nemțovi
X
01.03.2015
Zeci de mii de oameni s-au alăturat la Moscova marșului în memoria lui Boris Nemțov, liderul opoziției ruse ucis în cursul nopții de vineri spre sîmbătă. Numeroși participanți au purtat portrete ale lui Nemțov, steaguri ale Rusiei, și pancarte pe care stătea scris „Nu îmi este frică”. Nemțov a fost unul din criticicii vehemenți ai politicii președintelui Putin și numeroși analiști consideră că în uciderea sa a fost implicat Kremlinul. (RFE/RL's Russian Service)

În actualitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Stop poluării rîurilor !i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
28.02.2015
Tineri de la LT „Gh. Asachi” din municipiul Chişinău, alături de reprezentanți ai reţelei tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” şi membri ai Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un flash-mob pentru a solicita guvernanţilor şi instituţiilor competente reabilitarea râurilor din ţară şi promovarea valorilor şi standardelor europene de mediu. Tinerii au dorit să demonstreze prin intermediul acestei acţiuni că râurile Moldovei sunt extrem de poluate, iar lipsa sistemelor de epurare, în proporţie de 90 la sută, condiţionează moartea acestora şi îmbolnăvirea populaţiei. Ei solicită autorităţilor implicare activă în soluţionarea urgentă a problemei lipsei staţiilor de epurare pe întreg teritoriul țării. Evenimentul a fost organizat de CRCT Gutta-Club în colaborare cu Centrul Naţional de Mediu, Reţeaua de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est, Reţeaua tinerilor "Iubeşte-ţi râul!" şi Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi" din Chişinău.
Video

Video Stop poluării rîurilor !

Tineri de la LT „Gh. Asachi” din municipiul Chişinău, alături de reprezentanți ai reţelei tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” şi membri ai Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un flash-mob.
Video

Video Conferința de presă comună a Președintelui CE, Donald Tusk, cu premierul Chiril Gaburici

După convorbirile desfășurate la Bruxelles, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene și premierul Gaburici au făcut declarații la o conferință de presă comună. (Video: Serviciul audivizual al CE).
Video

Video Iohannis şi studenţii

Fragmente din discursul preşedintelui României, Klaus Iohannis, rostit în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi câteva impresii ale tinerilor. Reportaj video de Tatiana Eţco.
Video

Video „Vrem legi, nu circ”

Câteva zeci de persoane s-au adunat sîmbătă dimineață în fața Parlamentului de la Chișinău într-un protest al tinerelor mame sub loznica „Vrem legi, nu circ”.
Video

Video Moldova în direct. 17.02.2014

Democraţii preiau reintegrarea de la liberal-democraţi, comuniştii cer neutralitate pe vecie. Transnistria-încotro? Liliana Barbăroşie în dialod cu democratul Dumitru Diacov şi politologii Anatol Taranu şi Viorica Ţîcu.
Video

Video Migranţi la PSRM

Tatiana Eţco a vizitat sediul Partidului Socialiştilor, unde a vorbit cu moldovenii care au interdicţie de a intra în Rusia, dar care caută la socialişti soluţii de a reveni la muncă.
Video

Video Protest cu skiuri la Chișinău

Membri ai mai multor organizații neguvernamentale din Moldova au protestat în fața clădirii parlamentului de la Chișinău cerînd transparență și integritate guvernamentală. Demonstranții au adus cu ei schiuri, pentru a ironiza un gest presupus indecent al liderului democrat Marian Lupu.
Video

Video Moldova în direct. 10.02.2014

Leul, BEM-ul şi economia - cine pe cine trage la fund? Liliana Barbăroşie în dialog cu experţii Sveatoslav Mihalache, Grigore Furtună şi Vitalie Rapcea.
Video

Video „Este necesar să avem la Chișinău un guvern capabil să continue reformele...”

Despre relațiile dintre Rusia și Occident în lumina agresiunii din Ucraina și despre eforturile de constituire a unui nou guvern la Chișinău, în dialog cu europarlamentarul german Knut Fleckenstein.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Flori pentru Nemțovi
X
28.02.2015
În locul în care liderul opoziției ruse Boris Nemțov a fost ucis, s-a înălțat un adevărat altar. Printre cei care și-au adus omagiul s-au aflat omul politic din opoziție Anatoli Ciubais și ambasadorul SUA, John Tefft. (Reuters)
Video

Video Flori pentru Nemțov

În locul în care liderul opoziției ruse Boris Nemțov a fost ucis, s-a înălțat un adevărat altar. Printre cei care și-au adus omagiul s-au aflat omul politic din opoziție Anatoli Ciubais și ambasadorul SUA, John Tefft. (Reuters)
Video

Video Locuitori ai Moscovei reacționează la uciderea lui Nemțov

Sute de locuitori ai Moscovei au depus flori pe Podul Bolșoi Moskvoretsky, unde a fost asasinat proeminentul lider de opoziție Boris Nemțov, împușcat înainte de miezul nopții, pe 27 februarie. Mulți oameni adunați la fața locului și-au exprimat părerea că este un asasinat politic menit să intimideze
Video

Video Imagini de la locul asasinării lui Boris Nemțov

Locuitorii Moscovei s-au adunat aseară la locul în care liderul opoziției, Boris Nemțov, a fost asasinat cu sînge rece de atacatori necunoscuți. (RFE/RL's Russian Service)
Video

Video Proteste ale mișcării „anti-Maidan” la Moscova la sediul Biroului Radio EuropaLiberă/Libertatea

Membri au grupării de tineret pro-Kremlin, „anti-Maidan” au protestat vineri în fața sediului Radio Europa Liberă/Libertatea, la Moscova.
Video

Video 27 februarie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video O zi pe linia frontului de la Șirokino

Corespondentul Current Time TV Askold Sirko a petrecut o zi alături de soldații batalionului rusesc „Azov” la Șirokino, în estul oraşului Mariupol.
Video

Video Premierul Gaburici la Bruxelles

Imagini de la întîlnirea premierului Chiril Gaburici cu Federica Mogherini, înalta reprezentantă UE pentru politică externă și securitate, la Bruxelles. (Video: Serviciul audiovisual al CE).
Video

Video Pakistan: Într-o mâna arma, în cealaltă stiloul

După masacrul comis de Talibani la o școală din Peshawar, autoritățile din nordvestul Pakistanului le-au permis profesorilor să aibă arme în școli. Unii din profesori s-au opus, spunînd că armele în clasă ar putea avea un impact psihologic negativ asupra elevilor.
Video

Video Debalțeve – „un iad adevărat”

Un reportaj semnat de corespondenta Current Time TV Katerina Cocikina de la Debalțeve, după retragerea trupelor ucrainene.
Video

Video Expoziţie Charlie Hebdo la Praga

Pe durata lunii februarie, la Muzeul de Artă Contemporană DOC de la Praga are loc o expoziţie dedicată săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, una dintre puţinele galerii de acest fel din Europa.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

„Avertisment NATO: Putin ţinteşte Republica Moldova”

Un articol în săptămânalul german „Der Spiegel”.
Mai mult

Problema cu Germania e că încă mai crede că se poate discuta rezonabil cu Putin (România liberă)

Experți străini care cred că Modova este următoarea țintă a Rusiei (Adevărul)
Mai mult