duminică, noiembrie 23, 2014 Ora Locală 19:06


Imaginile săptămânii

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
 • Spoitor la o fabrică de covoare din Kabul, Afganistan. (epa/Hedayatullah Amid)
 • Spectacol al clovnului rus  Iuri Kuklacev la închisoarea Kolpino de la St. Petersburg. (AFP/Olga Malțeva)
 • Convenția Jamaat-e-Islami la Lahore, Pakistan, 21 noiembrie. (AFP/Arif Ali)
 • Windsurfer la Cape Town, Africa de sud. (epa/Nic Bothma)
 • Tineri palestinieni la complexul Al-Aqsa după rugăciunile de vineri, Ierusalim, orașul vechi. (AFP/Ahmad Gharabli)
 • Refugiată într-un adăpost la Donețk, Ucraina. (Reuter/Antonio Bronic)
 • Președintele ucrainean  Petro Poroșenko (stînga) și vicepreședintele Statelor Unite Joe Biden la Kiev. (Reuter/Valentin Oghirenko)
 • Copii kurzi refugiați din orașul sirian Kobani în orașul Suruc, provincia Sanliurfa, Turcia. (Reuter/Osman Orsal)
 • Casă la sud de Buffalo, New York, după o puternică furtună de zăpadă. (epa/Mark Webster)
 •  A home is covered in snow in a neighborhood just south of Buffalo, New York, following an overnight winter storm that dumped a reported 5 feet (1.5 meters) of lake-effect snow on the area in Hamburg on Npvember 19. (epa/Mark Webster)
 • Băiat căutînd ceapă într-un morman de legume aruncate, Peșawar, Pakistan. (epa/Bilawal Arbab)
 • Călătoria sondei Philae înainte de a ajunge pe cometa 67P/Ciurimov–Gerasimenko, 12 noiembrie. (Agenția Spațială Europeană)
 • Un bust al fostului președinte ceh Vaclav Havel a fost dezvelit la Capitoliul din Washington, D.C. (AFP/Getty Images/Drew Angerer)
 • A pro-Russian militant poses in front of a tank captured from Ukrainian forces in the eastern town of Ilovaysk, some 40 kilometers east of Donetsk. (AFP/Menahem Kahana)
 • Ultra-Orthodox Jews mourn near the bodies of the victims of an attack by two Palestinians on Jewish worshippers. Four Israelis were killed at a synagogue in the ultra-Orthodox Har Nof neighborhood in Jerusalem. (AFP/Gali Tibbon)
 • Poliția israeliană a intervine după un atac la o sinagogă din Ierusalim. Doi suspecți palestinieni înarmați cu cuțite și topoare au ucis patru persoane înainte de a fi împușcați de poliție A fost cel mai sângeros atac la Ierusalim din ultimii ani. (Reuter/Ronen Zvulun)
 • Femei aprind lumânări la o catedrală ortodoxă cin Minsk pentru a protesta împotriva avortului, care este legal în Republica Belarus. (AFP/Sergei Gapon)
 • Fată culegînd bumbac în provincia Balh din Afganistan. (epa/Sayed Mustafa)
 • Protestari au aruncat cu roșii și ouă în reședintele Cehiei Miloș Zeman, înainte de dezveirea unei plăci memoriale la aniversarea a 25 de ani de la Revoluția de catifea. Protestatarii sînt nemulțumiți de poziția pro-rusă a lui Zeman și pentru că folosește un limbaj vulgar în public. (AFP/Rene Volfik)
 • Demonstranți cehi îi arată simbolic cartonașul roșu președintelui ceh Miloș Zeman la Praga în 17 noiembrie, când s-au împlinit 25 de ani de la începerea Revoluției de catifea care a dus la răsturnarea regimului comunist în Cehoslovacia. (Reuter/David W. Cerny)
 • Școlărițe iraniene particiăpă la o sesiune a Parlamentului de la Teheran. (AFP/Atta Kenare)
 • Scenă domestică la tabăra de refugiați de la Suruc, provinciac Sanliurfa, Turcia. (Reuter/Osman Orsal)
 • Vănzător de cărbune în orașul vechi de la Herat, Afganistan. (AFP/Aref Karimipotw)

În actualitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Promo Punct și de la capăt 23.11.2014i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
Vasile Botnaru
22.11.2014
Vasile Botnaru în dialig cu Daniela Terzi Barbăroşie şi Vladimir Bolea despre credibilitatea şubredă a celui parvenit.
Video

Video Promo Punct și de la capăt 23.11.2014

Vasile Botnaru în dialig cu Daniela Terzi Barbăroşie şi Vladimir Bolea despre credibilitatea şubredă a celui parvenit.
Video

Video Punct și de la capăt

Vasile Botnaru, Alina Radu și Ecaterina Mardarovici despre promisiune neonorată de a accepta femei în avangarda politicii moldovenești. Duminică 16 noiembrie 2014, la Radio Europa Liberă.
Video

Video Moldova în direct 13.11.2014

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova. Invitaţii Lilianei Barăroşie de la Moldova 1 sunt Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Moldova, şi ambasadorii Suediei în Moldova Ingrid Tersman, ambasadorul Slovaciei Robert Kirnag şi ambasadorul Poloniei Artur Mihalski.
Galerie foto

Galerie foto Chișinăul electoral (2)

Un foto-reportaj de Natalia Sergheev.
Video

Video Carnea ca armă geopolitică a Rusiei

Din 27 octombrie, Rusia va interzice importul de carne din Moldova. Despre cum este la gust politica rusească - opinii de experţi şi politicieni din Chişinău, între care şi ministrul agriculturii Vasile Bumacov, în programul Europei Libere de limba rusă "Current Time".
Video

Video Europa Liberă va lansa emisiunea TV „Pur și Simplu”

„Pur și Simplu” la noi acasă împreună cu Europa Liberă. O emisiune la Moldova 1. Din 3 noiembrie, de luni până vineri, la ora 17. 50. „Pur și Simplu”, priveşte-ne!
Galerie foto

Galerie foto Chişinăuienii au sărbătorit Ziua oraşului

Capitala R. Moldova a împlinit 578 de ani. Locuitorii Chișinăului au sărbătorit Ziua oraşului cu cântece, dansuri, expoziții și cu un mare concert în Piața Marii Adunări Naționale.
Video

Video Moldova în direct 10.10.2014

Premierii Victor Ponta şi Iurie Leancă, într-o ediţie specială moderată de Liliana Barbăroşie. De ce nu curge gaz pe conducta Iaşi-Ungheni, ce legătură e între cazul Lukoil din România şi preţul petrolului din Moldova şi un răspuns al lui Victor Ponta la criticile americane.
Galerie foto

Galerie foto Liliana Corobca: o scriitoare moldoveană la Tîrgul de Carte de la Frankfurt

Scriitoarea Liliana Corobca și-a prezentat volumul „Kinderland” (Cartea Românească) la standul românesc al Tîrgului Internațional de Carte de la Frankfurt, în calitate de invitată a Ministerului Culturii de la București. O ocazie cu care a acordat și un interviu în exclusivitate postului nostru de radio.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Что знают венгры о Молдове и Приднестровьеi
X
22.11.2014
Венгрия в этом году отмечает 10-летие жизни в составе Евросоюза. Молдова – еще одна страна постсоветского пространства, которая стремится стать частью этого единого политического и экономического пространства. Наш корреспондент прошелся по улицам столицы Венгрии, города Будапешта, и поинтересовался у людей, что они знают о восточном соседе – Молдове, включая Приднестровье.
Video

Video Что знают венгры о Молдове и Приднестровье

Венгрия в этом году отмечает 10-летие жизни в составе Евросоюза. Молдова стремится стать частью этого единого политического и экономического пространства. Наш корреспондент прошелся по улицам Будапешта, и поинтересовался у людей, что они знают о восточном соседе – Молдове, включая Приднестровье.
Video

Video Euromaidanul şi istoria unei familii

La începutul anului 2014, Galina Trofaniuk a plecat din satul său din vestul Ucrainei la Kiev, la protestele de pe Maidan. Decizia a adus-o în miezul vieţii politice a ţării, dar a avut şi urmări cardinale asupra vieţii sale personale.
Video

Video 21 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Cehia: Fonduri Europene la Cutie

Apropierea Cehiei de UE a trezit temeri că industria vinicolă din Moravia de Sud va fi distrusă de importuri ieftine. Dar temerile nu s-au adeverit iar regiunea s-a dezvoltat cu spriinul fondurilor europene. În Cehia, aceste fonduri reprezintă însă și o tentație pentru cei mai slabi de fire.
Video

Video „Revoluţia de catifea” cu Efim Fistein

O plimbare pe străzile Pragăi, împreună cu cunoscutul scriitor şi publicist, în locurile unde acum 25 de ani, pe 17 noiembrie 1989, începuse lupta pentru libertate şi democraţie.
Video

Video 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Arhivele British Pathé au oferit zilele acestea public pe YouTube și FB o compilație de imagini luate de-alungul timpului care ilustrează istoria Zidului Berlinului pînă la căderea sa. (British Pathé).
Galerie foto

Galerie foto Înălțarea și Căderea Zidului Berlinului

La 9 noiembrie 2014 va fi marcată împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Construcția Zidului dintre sectoarele răsăritean și vestic ale Berlinului a început în 1961. Atunci, la 13 august, trupele est-germane s-au plasat în zona Porții Brandenburg și au început să blocheze partea de vest a Berlinului, controlată de occidentali. Zidul de 155 de km în jurul Berlinului vestic, a condus la moartea a numeroși oameni care au încercat să scape din zona comunistă. 28 de ani mai tîrziu, trecerile Zidului au fost deschise în mod neașteptat, iar cetățenii germani au trecut cu miile în partea vestică. În mod simbolic, căderea Zidului Berlinului a marcat începutul căderii regimurilor comuniste din Europa Centrală pînă în Rusia.
Video

Video  „Sabia de fier”: manevre NATO  în Lituania

Cam 2.500 de militari din nouă țări iau parte la manevrele NATO din Lituania care au nume de cod „Sabia de fier”. Exercițiile două săptămâni erau menite inițial să fie o operațiune pur lituaniană, dar participarea a fost extinsă ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. (Reuter)

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Un ziar în fiecare seară: Dorledor.info

Invitatul serii este Ilia Mariaş, redactor la site-ul comunităţii evreiești Dorledor.info
Mai mult

Moldovenii trebuie treziți la realitate (Nicolae Negru/Ziarul Național)

Separatismul din Est nu este produsul unei pasiuni naționale, ci calculul rece al unui Imperiu pe moarte (Jurnal de Chișinău)
Mai mult