miercuri, noiembrie 25, 2015 Ora Locală 10:13


Pur și Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Conducta gazului amânati
X
24.11.2015
Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat cu mare fast pe 27 august 2014, chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova, în prezența premierilor de pe ambele maluri ale Prutului și a comisarului european pentru Energetică Gunther Oettinger. Conducta însăşi, prezentată ca prioritate naţională, ar fi trebuit sau ar urma să devină încă un element - lipsă până acum - al independenţei statului. După un an și jumătate de la inaugurare, evenimentul istoric la care considerau că asistă înaltele oficialităţi pare să se retragă tot mai mult în istorie… Gazoductul a rămas să alimenteze doar câteva localități de pe malul stâng al Prutului, iar câteva titluri din presa românească deja califică proiectul drept unul „inutil” şi fără perspective. De ce s-a ajuns aici și care e soarta de mai departe a gazoductului ce urma să ajungă până la Chișinău vedeți în reportajul realizat de Alexandru Popescu.

Moldova Mea

În exclusivitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova Multimedia

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Cui încredinţăm banii munciţi cu sudoarea frunţii?i
X
20.11.2015
Punct și de la capăt cu Vasile Botnaru și invitații lui, Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, şi Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Bancherilor din Republica Moldova.
Video

Video Cui încredinţăm banii munciţi cu sudoarea frunţii?

Punct și de la capăt cu Vasile Botnaru și invitații lui, Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, şi Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Bancherilor din Republica Moldova.
Video

Video Moldova în direct. 17.11.2015

Lumea după 13 noiembrie. Liliana Barbăroşie în dialog cu ex-ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, Oleg Serebrian, directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu şi ex-directorul Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu.
Video

Video Dorin Purice: „Republica Moldova nu este o țară țintă a atacurilor teroriste”

Șeful poliției de frontieră din Republica Moldova în dialog cu Valentina Ursu.
Video

Video „Sunt necesare soluții pentru reintegrarea tinerilor radicalizaţi”

Directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu, a spus într-un interviu la Europa Liberă că se aşteaptă ca după atacurile teroriste de la Paris ca UE să se concentreze pe combaterea terorismului şi pe politici de integrare a tinerilor radicalizați.
Galerie foto

Galerie foto Flori și lumînări pentru victimele atentatelor de la Paris

Moldovenii și-au exprimat compasiunea față de victimele atentatelor de la Paris.
Video

Video Moldova în direct.10.11.2015

Actualul şi fostul director ANRE, Sergiu Ciobanu şi Victor Parlicov, în dialog cu Liliana Barbăroşie, despre majorarea tarifelor la energie electrică şi gaze naturale.
Galerie foto

Galerie foto ANRE asediat de simpatizanții „Partidului Nostru”

Sute de simpatizanți ai „Partidului Nostru” au protestat astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric.
Galerie foto

Galerie foto Protestele continuă la Chișinău împotriva scumpirii tarifelor la electricitate

Zeci de oameni protestează la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric. Manifestanții convocați de Platforma Civică Demnitate și Adevăr (DA) scandează „Jos tarifele!”, ”Jos hoții!” „Demisia!” și „Afară!”. Sediul ANRE este păzit de un cordon de poliţişti.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
24 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
24.11.2015
Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video 24 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Video înfățișînd după toate aparențele pilotul rus mort în incidentul aviatic de la frontiera turco-siriană

Un video obținut de agenția Reuters de la un grup de rebeli sirieni, care se autointitulează Brigada a 10-a, l-ar înfățișa pe unul din piloții avionului rus ce s fost doborît la frontiera turco-siriană. Uniforma militarului se aseamnă acelora a aviatorilor ruși ce operează în Siria. (Reuters)
Video

Video Comemorarea lui Gheorghe Ursu la 30 de ani de la omorîrea sa de către Securitate

În București au avut loc săptămîna aceasta o serie de manifestări publice pentru comemorarea inginerului și a omului de cultură care a fost Gheorghe Ursu, omorît de Securitate la 17 noiembrie 1985. Gheorghe Ursu și-a legat destinul și de Radio Europa Liberă. La Clubul Green Hours, cu prilejul uneia
Video

Video „Sîntem toți înfrînți”. 20 de ani de la război

În 21 noiembrie se împlinesc 20 de ani de la semnarea Acordurilor de la Dayton care au pus capăt celor trei ani și jumătate de război din Bosnia Herțegovina. Un reportaj de Maria Arnautovici de la serviciul balcanic al Europei Libere.
Video

Video Laureați ai Premiului Nobel pentru Pace merg în Serbia în sprijinul refugiaților

Trei laureați ai Premiului Nobel pentru Pace, între care Shirin Ebdadi din Irana și Jody Williams din Statele Unite s-au deplasat în Serbia și au vizitat refugiații și migranții ajunși în Serbia pentru a le oferi sprijinul.
Video

Video Președintele Cehiei Miloš Zeman avertizează împotriva „culturii criminalilor” la un protest anti-islam

Președintele ceh Miloš Zeman a vorbit în fața cîtorva mii de persoane la unprotest organizat de un grup numit Blocul Împotriva Islamului, spunînd că imigranții aparțin unei „culturi a criminalilor și a urii religioase”.
Video

Video Bruxelles: reacţii la „vânătoarea” de suspecţi, după atacurile teroriste din Paris

Opinii ale rezidenţilor cartierului Molenbeek din capitala belgiană, după un raid al poliţiei asupra unei case în care s-ar fi adăpostit un suspect de comiterea atacurilor teroriste de vineri seara din Paris.
Video

Video Razie a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles

Poliţia belgiană a efectuat o masivă operațiune de căutare într-unul din cartierle sărace ale Bruxellesului, Molenbeek, unde fusesră arestați trei suspecți după atacurile de la Paris. (Reuters)
Video

Video Minut de reculegere în memoria victimelor atacurilor din Paris

Oameni din întreaga Europă au ţinut un minut de reculegere pe 16 noiembrie în memoria victimelor atacurilor teroriste din Paris de acum trei zile.
Galerie foto

Galerie foto Solidaritate și tristețe: lumea trimite Parisului mesaje de iubire

Pe rețele de socializare, zilele acestea, abundă imagini și mesaje de sprijin și solidaritate cu francezii, după atacurile teroriste de la Paris, de la 13 noiembrie, al căror bilanț în victime se ridică la ora actuală la 127 de persoane.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

In vreme ce intreaga peninsula Crimeea e lipsita de energie, afisele cu Putin sunt iluminate noaptea, 23 nov. 2015.

Criza din Ucraina. LiveBlog

Ucraina văzută de la Bruxelles. Mai mult

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Articolele cele mai populare