duminică, februarie 01, 2015 Ora Locală 00:36


În actualitate

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Eurodeputat: „Se impun măsuri radicale anticorupţie”i
X
30.01.2015
Lupta cu corupţia trebuie să fie prioritatea zero a noii guvernări din Republica Moldova, susţine, într-un interviu pentru Europa Liberă, eurodeputatul sloven Igor Šoltes, care a condus misiunea Parlamentului European de monitorizare a alegerilor legislative din 30 noiembrie. Oficialul sugerează că ar fi binevenită o strategie anticorupţie cu sprijin european. „Corupţie există peste tot, inclusiv în ţările UE, însă este foarte importantă reducerea consecinţelor corupţiei. Dacă există corupţie în sectorul public, în justiţie, în cadrul licitaţiilor publice, nu se poate vorbi de reformă, aşa încât una dintre cele mai importante misiuni ale noului guvern este să ia măsuri radicale anticorupţie, altfel populaţia nu-i va mai acorda încredere”, menţionează Igor Šoltes, intervievat de Iolanda Bădiliţă.

Istoria trăită

  • Auschwitz: atunci și acum

    Auschwitz – cel mai mare lagăr de concentrare nazist și simbolul ororilor Holocaustului. Acum 70 de ani, circa 60.000 de prizonieri rămași în viață au fost siliți de gărzile naziste la un „marș al morții”, în timp ce Armata Roșie se apropia. Mai mult

Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Regimul de economie al pensionarilor transnistrenii
X
29.01.2015
Pensionarii din auto-proclamata republică transnistreană au primit în ianuarie cu $25 mai puțin decât de obicei. Suplimentul rusesc la pensii ($15) a fost suspendat, iar adaosul de 100 de ruble din bugetul local a fost înjumătățit. Ce cred despre aceste schimbări vârstnicii și la ce vor face economii?
Video

Video Regimul de economie al pensionarilor transnistreni

Pensionarii din auto-proclamata republică transnistreană au primit în ianuarie cu $25 mai puțin decât de obicei.
Video

Video Moldova în direct. 27.01.2015

Vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ despre eşecul constituirii coaliţiei majoritare cu participarea PL şi şansele votării guvernului Leancă.
Video

Video În PROfunzime: cu Ion Sturza

Fostul premier moldovean răspunde întrebărilor Europei Libere în emisiunea de la ProTV Chişinău, 26 ianuarie 2015.
Video

Video Protest la Chișinău

Mai multe zeci de oameni au protestat în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău față de decizia PLDM și PDM să formeze un guvern minoritar fără PL, contând pe sprijinul PCRM.
Galerie foto

Galerie foto PLDM + PDM, PCRM = ?

Protest împotriva recentelor evenimente politice de la Chișinău. PLDM și PD au anunțat că formează o coaliție de guvernare minoritară.Organizatorii protestului, cei mai mulți tineri, spun că sînt apolitici și au îndemnat oamenii să iasă în stradă pe rețele de socializare.
Video

Video Moldova în direct. 20.01.2015

Invitatul Lilianei Barbăroşie, guvernatorul BNM Dorin Drăguţanu vorbeşte despre nevoia unui accord cu FMI, deprecierea leului şi viitorul BEM.
Video

Video ÎnPROfunzime: cu Mihai Ghimpu

Liderul Partidului Liberal i-a răspuns întrebărilor lui Vasile Botnaru în emisiunea PROTV Chișinău de luni 19 ianuarie 2015,
Video

Video Punct si de la capăt

Împotriva fanatismului religios și a terorismului - o dezbatere cu scriitoarea Tatiana Țîbuleac, părintele Pavel Borșevschi și directorul executiv API, Petru Macovei.
Video

Video Tîrgul Covorului

Cu Europa Liberă și Tatiana Ețco despre „covorul dorului”...
Video

Video În PROfunzime: cu Igor Dodon

Liderul socialiştilor răspunde la întrebările Europei libere în emisiunea de la ProTV Chişinău, din 29 decembrie 2014.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
„Voting in Diaspora - making it real”i
X
Iolanda Bădiliță
30.01.2015
La inițiativa PNL, Delegatia României la APCE a depus la Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei o propunere de rezoluție pe tema exercitării votului în diaspora. Scopul moțiunii „Voting in Diaspora - making it real" este de a determina APCE să pună la punct un cod de bune practici cu privire la organizarea votului în străinătate, a declarat șeful delegației României la APCE, deputatul liberal Ionuț Stroe, într-un interviu exclusiv acordat Europei Libere.
Video

Video Voting in Diaspora - making it real

La inițiativa PNL, Delegatia României la APCE a depus la Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei o propunere de rezoluție pe tema exercitării votului în diaspora.
Video

Video 30 ianuarie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Galerie foto

Galerie foto Produsele „false” de pe rafturile magazinelor din Rusia

În august 2014, Rusia a anunțat că interzice importul produselor alimentare străine, ca răspuns la sancțiunile economice impuse de Vest pe fundalul conflictului din Ucraina. De atunci, producătorii autohtoni încearcă să umple rafturile magazinelor cu alternative locale a iaurtului finlandez, cașcavalulului olandez și a mozzarellei italiene, ale căror ambalaje par a amăgi consumatorii ruși. Jurnalistul și fotograful bazat în Sankt-Petersburg Serghei Cernov a studiat unele opțiuni alimentare, apărute de curând în magazine.
Video

Video Avdiivka, „orașul fantomelor” din estul Ucrainei

Avdiivka, oraș situat la nord de Donețsk, a fost bombardat de ambele tabere în luptele dintre forțele ucrainene și separatiștii sprijiniți de Rusia. Acolo nu se mai află soldați și mulți dintre locuitori au plecat și ei. Cei care au rămas nu au apă curentă, electricitate, mulți nici gaz.
Video

Video 29 ianuarie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Separatiștii înaintează în apropiere de Stanitsa Luhanska

Ukrainian soldiers in the Luhansk region say they have come under heavy fire from pro-Russian separatists, who are reported to be gaining ground. In the town of Stanytsya Luhanska, thousands of residents have fled their homes as shells and tank fire hit residential areas.
Video

Video Noaptea Ungară

Ungurii au avut parte de o tranziție negociată de la comunism la democrație cu un sfert de secol în urmă, fiind scutiți de revoluții. Au ocazia să protesteze acum împotriva celor care îi conduc, iar protestul ia forme diferite. Unii demonstrează în stradă, alții își fac cum trebuie meseria.
Video

Video Adunarea Parlamentară a CE și Rusia

În direct de la Strasbourg cu Iolanda Bădiliță: un interviu cu parlamentarul olandez Pieter Omzigt (PPE), care a contribuit la coagularea mișcării de contestare a acreditărilor delegației Federației Ruse la APCE.
Video

Video Auschwitz după 70 de ani: salvată din greșeală

Dagmar Lieblova avea 14 ani când a ajuns la Auschwitz în decembrie 1943, cu întreaga sa familie de evrei cehi. Toți aveau să moară acolo, dar ea a reușit să plece după cîteva luni din cauza uni greșeli birocratice care i-a salvat viața.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Bloguri

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Un sat ecologic

Revista germană „Der Spiegel” despre proiectul turistic Butuceni
Mai mult

Ucraina şi Moldova nu trebuie lăsate de izbelişte. Ambele sunt în pericol (Bedros Horasangian în Observator Cultural)

Decizia președintelui român Klaus Iohannis de a-l schimba de la direcția SRI pe George Maior a început să recolteze laude (22)
Mai mult

Ecuația cu o necunoscută: PL (Ziarul Național)

Banca Mondială este în așteptarea planurilor de reformă ale noului guvern.
Mai mult