luni, noiembrie 30, 2015 Ora Locală 17:11


Pur și Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
„Am participat la organizarea deportărilor...”i
X
29.11.2015
„Spovedania”, un film de Liuba Șevciuc. Luni, 30 noiembrie, de la ora 19.40, emisiunea PUR ȘI SIMPLU, la Moldova 1, pe europalibera.org și pe youtube.com/europalibera.

Moldova Mea

  • Video „Din Coreea de Nord – în URSS”

    Lidia Tanasescu e profesoară de limba franceză la pensie, în vârstă de 70 de ani. Locuiește în satul Sirota, raionul Orhei și a fost născută în regiunea Kîzîlorda din Kazahstan. Părinții ei sunt originari din Coreea de Nord. Mai mult

Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova Multimedia

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Protest antiguvernamental organizat de Platforma „DA”i
|| 0:00:00
...  
 
X
Tatiana Eţco
29.11.2015
Cîteva mii de persoane au protestat astăzi la Chișinău și în alte localități ale R. Moldova împotriva politicilor guvernamentale la chemarea Platformei Civice „DA”.
Video

Video Protest antiguvernamental organizat de Platforma „DA”

Cîteva mii de persoane au protestat astăzi la Chișinău și în alte localități ale R. Moldova împotriva politicilor guvernamentale la chemarea Platformei Civice „DA”.
Video

Video În fiecare duminică: Punct și de la capăt

Cu Vasile Botnaru și invitații săi astăzi duminică 29 noiembrie: Arcadie Barbăroșie și Alexei Tulbure.
Video

Video Criza din relațiile ruso-turce văzută de găgăuzi

Ce cred locuitorii Găgăuziei despre recentul conflict dintre Federația Rusă și Turcia. Cu ambele state găgăuzii au relații mai speciale.
Video

Video Moldova în direct. 24.11.2015

Liliana Barbăroşie discută despre alternativele politice la actuala guvernare cu Pavel Midrigan, de la Asociaţia pentru democraţie şi justiţie, Ion Dron, Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ecaterina Mardarovici, director executiv al Clubului politic al femeilor.
Video

Video Cui încredinţăm banii munciţi cu sudoarea frunţii?

Punct și de la capăt cu Vasile Botnaru și invitații lui, Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, şi Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Bancherilor din Republica Moldova.
Video

Video Moldova în direct. 17.11.2015

Lumea după 13 noiembrie. Liliana Barbăroşie în dialog cu ex-ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, Oleg Serebrian, directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu şi ex-directorul Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu.
Video

Video Dorin Purice: „Republica Moldova nu este o țară țintă a atacurilor teroriste”

Șeful poliției de frontieră din Republica Moldova în dialog cu Valentina Ursu.
Video

Video „Sunt necesare soluții pentru reintegrarea tinerilor radicalizaţi”

Directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu, a spus într-un interviu la Europa Liberă că se aşteaptă ca după atacurile teroriste de la Paris ca UE să se concentreze pe combaterea terorismului şi pe politici de integrare a tinerilor radicalizați.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
O mamă georgiană vorbește despre fiului ei islamist radicali
X
29.11.2015
Mama unui georgian care a apărut într-un video în 23 noiembrie cerînd musulmanilor să decapiteze necredincioși s-a arătat tulburată de transformarea fiului ei. Într-un interviu realizat de corespondenta serviciului georgian al Europei Libere Nata Imedaișvili, Meri Iremadze spune că e furioasă pe fiul ei, Badri Iremadze. Interviul a fost realizat în 25 noeimbrie în satuș Nasakirali, regiunea Guria din vestul Georgiei.
Video

Video O mamă georgiană vorbește despre fiului ei islamist radical

Mama unui georgian care a apărut într-un video în 23 noiembrie cerînd musulmanilor să decapiteze necredincioși s-a arătat tulburată de transformarea fiului ei.Un interviu realizat de corespondenta serviciului georgian al Europei Libere Nata Imedaișvil.
Video

Video Franța a comemorat victimele atacurilor teroriste de la Paris

Două săptămîni după atacurile teroriste de la Paris, în Franța s-a desfășurat o ceremonie națională în memoria celor 130 de persoane ucise.
Video

Video 27 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Galerie foto

Galerie foto Centrul Elțîn prezintă moștenirea fostului președinte rus

La Ekaterinburg a fost deschis Centrul Elțîn. Primul de acest gen din Rusia, Centrul prezintă moștenirea fostului președinte cu ajutorul unei biblioteci, al unui muzeu și al unui spațio expozițional. E vorba de peste 30.000 de obiecte și 13.000 de fotografii.
Video

Video 25 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Galerie foto

Galerie foto Potrete de imigranți de pe Insula Ellis (1902-1913)

Pentru milioane de emigranți, Insula Ellis a fost poarta de intrare în Statele Unite și unul din cele mai aglomerate centre de procesare între 1982-1954. Aceste fotografii istorice surprind varietatea culturilor din care proveneau acești oameni, și au fost făcute de Augustus Frederick Sherman.
Video

Video Video înfățișînd după toate aparențele pilotul rus mort în incidentul aviatic de la frontiera turco-siriană

Un video obținut de agenția Reuters de la un grup de rebeli sirieni, care se autointitulează Brigada a 10-a, l-ar înfățișa pe unul din piloții avionului rus ce s fost doborît la frontiera turco-siriană. Uniforma militarului se aseamnă acelora a aviatorilor ruși ce operează în Siria. (Reuters)
Video

Video Comemorarea lui Gheorghe Ursu la 30 de ani de la omorîrea sa de către Securitate

În București au avut loc săptămîna aceasta o serie de manifestări publice pentru comemorarea inginerului și a omului de cultură care a fost Gheorghe Ursu, omorît de Securitate la 17 noiembrie 1985. Gheorghe Ursu și-a legat destinul și de Radio Europa Liberă. La Clubul Green Hours, cu prilejul uneia
Video

Video „Sîntem toți înfrînți”. 20 de ani de la război

În 21 noiembrie se împlinesc 20 de ani de la semnarea Acordurilor de la Dayton care au pus capăt celor trei ani și jumătate de război din Bosnia Herțegovina. Un reportaj de Maria Arnautovici de la serviciul balcanic al Europei Libere.
Video

Video Laureați ai Premiului Nobel pentru Pace merg în Serbia în sprijinul refugiaților

Trei laureați ai Premiului Nobel pentru Pace, între care Shirin Ebdadi din Irana și Jody Williams din Statele Unite s-au deplasat în Serbia și au vizitat refugiații și migranții ajunși în Serbia pentru a le oferi sprijinul.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Afiș cu Putin în Kerci, Crimeea.

Criza din Ucraina. LiveBlog

Ucraina văzută de la Bruxelles. Mai mult

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Zidurile Europei se înalță din nou...

Odată s-au prăbușit. Acum barierele se reconstruiesc, fizic, psihologic și metaforic, și nu numai din cauza Parisului și a crizei refugiaților, este opinia cunoscutului politolog britanic Timothy Garton Ash.
Mai mult

Stînga politică este în creştere în topul preferinţelor alegătorilor (Tribuna.md)

Situaţia actuală în regiunea transnistreană (Evenimentul zilei).
Mai mult

„Jihadismul este o revoltă de generație și nihilistă”

Comentarii în presă ale politologului francez specialist în Islam, Oliver Roy, profesor la Institutul Universitar European de la Florența.
Mai mult

Articolele cele mai populare