vineri, august 28, 2015 Ora Locală 00:24


Pur și Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Grădinița pentru toții
X
06.07.2015
Grădiniţa „Guguţă” din oraşul Ungheni este prima instituţie preşcolară din Republica Moldova care şi-a deschis uşile pentru toţi copiii, indiferent de starea lor de sănătate. Din cei 378 de micuţi care o frecventează acum, 32 sunt cu cerinţe educaţionale speciale. De când a fost deschisă, în anul 2011, instituţia are statut de grădiniţă incluzivă. În funcție de necesități, copiii cu nevoi speciale beneficiază aici de ședințe de masaj și kinetoterapie și sunt ajutați de un psiholog și un logoped. Iar progresele sunt vizibile - micuții reușesc să se integreze, învață să-și depășească temerile și complexele, să aibă încredere în forțele proprii... Începând cu anul 2011, Guvernul derulează un program de dezvoltare a educaţiei incluzive în Republica Moldova. La modul practic, fiecare instituţie de învăţământ ar trebui să ofere acces egal la studii tuturor copiilor. În realitate, însă, lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Un reportaj de Eugenia Pogor.

În actualitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova Multimedia

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
  • Moldova - Day of Independance, Chișinau
Galerie foto

Galerie foto Cu mult fast și puțină lume - Ziua Independenței la Chișinău

Un reportaj foto de la Chișinău: lansarea acțiunilor de sărbătoare a Zilei Independenței în Piața Marii Adunări Naționale și Parada Portului Popular, ajunsă la a treia ediție.
Video

Video Tradiții vechi în timpuri noi, la Congaz

Ce înseamnă tradiție, ce rol are limba și cultura? Opinii culese de la săteni pe ulițele din Congaz, în Găgăuzia, unde a ajuns miercuri, 26 august, campania „AICI este Europa Liberă.
Galerie foto

Galerie foto Chipurile Congazului

Campania „AICI este Europa Liberă” a ajuns pentru o zi la Congaz, în UTA Găgăuzia, la sudul Republicii Moldova. Ca de obicei, jurnaliștii Radio Europa Liberă au stat de vorbă pe ulițele satului cu localnicii - și cu cei mici, și cu cei mari - și le-au făcut poze.
Galerie foto

Galerie foto Plaiuri, gospodării, oameni

Caravana campaniei „AICI e Europa Liberă” la Sirota, r. Orhei
Galerie foto

Galerie foto „AICI este Europa Liberă”, la Bălți, pe ritm de jazz

Campania postului Radio Europa Liberă a ajuns pentru o zi la Bălți. Cortul este instalat lângă Universitatea de Stat „Alecu Russo”, unde, la ora 17.00 va avea loc un concert de jazz și apoi o dezbatere despre libertatea presei.
Galerie foto

Galerie foto Cioreștiul, surprins de fotograful Iulia Mihailova

Radio Europa Liberă a bifat pe harta campaniei „AICI este Europa Liberă” și comuna Ciorești, din raionul Nisporeni. Pur și simplu, oameni care îți oferă lecții de viață și peisaje care îți taie respirația.
Video

Video Cioreşti: cine pune umărul şi banul pentru dezvoltarea comunei?

Caravana „AICI este Europa Liberă” a ajuns în comuna Cioreşti, din raionul Nisporeni. Primarul Valeriu Guţu spune că, în 2007, localitatea se deosebea de un sat medieval doar prin faptul că avea curent electric şi linie telefonică.
Galerie foto

Galerie foto Pe ulițele din Sângereii Noi

Această comună din raionul Sângerei, unde a oprit pentru o zi autobuzul „AICI este Europa Liberă”, include două sate cu gospodării îngrijite și are peste 5.000 de locuitori.
Galerie foto

Galerie foto Case și oameni din Sângereii Noi

La Sângereii Noi, în cadrul campaniei „AICI este Europa Liberă” se discută despre rolul femeii-lider într-o localitate și felul în care o comunitate ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor „asemenea unei familii unite”.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Un nou monument al lui Stalin, flori și vandalii
X
26.08.2015
O nouă statuie a lui Josef Stalin a fost înălțată în orașul Lipetsk, ultim exemplu al procesului de reabilitare a moștenirii staliniste în curs în Rusia. Unii ruși sînt nefericiți de reabilitarea crimelor lui Stalin, dar mulți alții sînt gata să proclame că dicatatorul a fost un eoru național. (RFE/RL's Current Time program)
Video

Video Un nou monument al lui Stalin, flori și vandali

O nouă statuie a lui Josef Stalin a fost înălțată în orașul Lipetsk, ultim exemplu al procesului de reabilitare a moștenirii staliniste în curs în Rusia.
Video

Video 25 august. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Un fost candidat la președinția Belarusului, Statkevich, eliberat din închisoare

Fostul candidat la președinția R. Belarus, Mikalai Statkevich, a fost eliberat din închisoare după aproape cinci ani de detenție.
Video

Video 21 august. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Tensiuni la frontiera dintre Grecia și Macedonia din cauza refugiaților și migranților

Refugiați și migranți, cei mai mulți din Siria și Afganistan, au fost blocați în zona de frontieră Gevgelija din Macedonia, nepermițîndu-li-se intrarea din Grecia. Cîteva mii au fost blocați acolo după ce autoritățile de la Skopjie au decretat starea de urgență.
Video

Video Regizorul ucrainean Oleg Sențov acuză

Procurorii ruși au cerut o pedeapsă cu închisoarea pe 23 de ani pentru Oleg Sențov, regizorul de film ucrainean, un opozant de marcă al anexării Crimeei de către Rusia. Vorbind după proces în orașul rus Rostov-pe-Don, Sențov a calificat guvernul rus drept un „regim criminal”.
Galerie foto

Galerie foto Festivalul LGBT Prague Pride 2015

Între 11-16 august în capitala Cehiei se desfășoară festivalul anual Prague Pride, care sâmbătă a culminat cu un marș pe străzile orașului de pe Vltava. O galerie foto de Ileana Giurchescu.
Video

Video Ciocnirile cu forțele separatiste pro-ruse din Ucraina de est continuă

În noaptea de 13 august, în zona apropiată de aeroportul de la Kuibîșev, din regiunea Donețk au fost auzite tiruri de artilerie grea.
Video

Video Patru vehicule blindate ale misiunii OSCE au fost distruse la Doneţk, estul Ucrainei

Potrivit unui mesaj pe Twitter, cele 4 vehicule par sa fi fost incendiate în fața sediul OSCE din localitate. Mai multe detalii urmeaza sa fie date in cursul zilei.
Galerie foto

Galerie foto Timpul costă. Scump

La căsătoria lui, secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov a venit cu un cea de 620.000 de dolari, bătînd un record în Comunitatea de State Independente. În medie, pentru un ceas, funcționarii din Rusia plătesc numai 30 de mii de dolari. Ceasurile liderilor de stat din Asia Centrală sînt mult mai scumpe. O galerie foto despre cît de mult costă ceasurile celor de la eșalonul superior al puterii...

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Bloguri

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Cazul Victoriabank (Victor Ciobanu/Ziarul Național)

Rezultatele verificărilor efectuate de CNA şi Ministerul Justiţiei la Aeroportul internaţional din Chişiknău (Newsmaker.md).
Mai mult