marți, noiembrie 25, 2014 Ora Locală 02:20


Pur şi Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Vaccinul pentru educaţiei
X
24.11.2014
Peste 20 de copii din satul Congaz din autonomia găgăuză nu sunt admişi la studii pentru că nu sunt vaccinaţi. Părinţii lor au hotărât să dea în judecată administraţia şcolară. E un caz fără precedent, care ar putea pune în dificultate justiţia moldovenească. Şi asta deoarece, pe de o parte, orice pacient are dreptul să refuze o procedura medicală, iar pe de alta, vaccinarea este obligatorie la admiterea în şcoli, grădiniţe şi tabere de odihnă. De ce unii părinţi refuză să-şi vaccineze copiii? Cu ce argumente operează medicii în încercarea de a-i convinge că este o procedură necesară şi inofensivă? Aflaţi din reportajul realizat de Eugenia Pogor.

În actualitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
Video

Video Promo Punct și de la capăt 23.11.2014

Vasile Botnaru în dialig cu Daniela Terzi Barbăroşie şi Vladimir Bolea despre credibilitatea şubredă a celui parvenit.
Video

Video Punct și de la capăt

Vasile Botnaru, Alina Radu și Ecaterina Mardarovici despre promisiune neonorată de a accepta femei în avangarda politicii moldovenești. Duminică 16 noiembrie 2014, la Radio Europa Liberă.
Video

Video Moldova în direct 13.11.2014

Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova. Invitaţii Lilianei Barăroşie de la Moldova 1 sunt Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Moldova, şi ambasadorii Suediei în Moldova Ingrid Tersman, ambasadorul Slovaciei Robert Kirnag şi ambasadorul Poloniei Artur Mihalski.
Galerie foto

Galerie foto Chișinăul electoral (2)

Un foto-reportaj de Natalia Sergheev.
Video

Video Carnea ca armă geopolitică a Rusiei

Din 27 octombrie, Rusia va interzice importul de carne din Moldova. Despre cum este la gust politica rusească - opinii de experţi şi politicieni din Chişinău, între care şi ministrul agriculturii Vasile Bumacov, în programul Europei Libere de limba rusă "Current Time".
Video

Video Europa Liberă va lansa emisiunea TV „Pur și Simplu”

„Pur și Simplu” la noi acasă împreună cu Europa Liberă. O emisiune la Moldova 1. Din 3 noiembrie, de luni până vineri, la ora 17. 50. „Pur și Simplu”, priveşte-ne!
Galerie foto

Galerie foto Chişinăuienii au sărbătorit Ziua oraşului

Capitala R. Moldova a împlinit 578 de ani. Locuitorii Chișinăului au sărbătorit Ziua oraşului cu cântece, dansuri, expoziții și cu un mare concert în Piața Marii Adunări Naționale.
Video

Video Moldova în direct 10.10.2014

Premierii Victor Ponta şi Iurie Leancă, într-o ediţie specială moderată de Liliana Barbăroşie. De ce nu curge gaz pe conducta Iaşi-Ungheni, ce legătură e între cazul Lukoil din România şi preţul petrolului din Moldova şi un răspuns al lui Victor Ponta la criticile americane.
Galerie foto

Galerie foto Liliana Corobca: o scriitoare moldoveană la Tîrgul de Carte de la Frankfurt

Scriitoarea Liliana Corobca și-a prezentat volumul „Kinderland” (Cartea Românească) la standul românesc al Tîrgului Internațional de Carte de la Frankfurt, în calitate de invitată a Ministerului Culturii de la București. O ocazie cu care a acordat și un interviu în exclusivitate postului nostru de radio.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
24 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
24.11.2014
Știri în format video din țările spre care emite Europa Liberă/Libertatea
Video

Video 24 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Что знают венгры о Молдове и Приднестровье

Венгрия в этом году отмечает 10-летие жизни в составе Евросоюза. Молдова стремится стать частью этого единого политического и экономического пространства. Наш корреспондент прошелся по улицам Будапешта, и поинтересовался у людей, что они знают о восточном соседе – Молдове, включая Приднестровье.
Video

Video Euromaidanul şi istoria unei familii

La începutul anului 2014, Galina Trofaniuk a plecat din satul său din vestul Ucrainei la Kiev, la protestele de pe Maidan. Decizia a adus-o în miezul vieţii politice a ţării, dar a avut şi urmări cardinale asupra vieţii sale personale.
Video

Video Cehia: Fonduri Europene la Cutie

Apropierea Cehiei de UE a trezit temeri că industria vinicolă din Moravia de Sud va fi distrusă de importuri ieftine. Dar temerile nu s-au adeverit iar regiunea s-a dezvoltat cu spriinul fondurilor europene. În Cehia, aceste fonduri reprezintă însă și o tentație pentru cei mai slabi de fire.
Video

Video „Revoluţia de catifea” cu Efim Fistein

O plimbare pe străzile Pragăi, împreună cu cunoscutul scriitor şi publicist, în locurile unde acum 25 de ani, pe 17 noiembrie 1989, începuse lupta pentru libertate şi democraţie.
Video

Video 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

Arhivele British Pathé au oferit zilele acestea public pe YouTube și FB o compilație de imagini luate de-alungul timpului care ilustrează istoria Zidului Berlinului pînă la căderea sa. (British Pathé).
Galerie foto

Galerie foto Înălțarea și Căderea Zidului Berlinului

La 9 noiembrie 2014 va fi marcată împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Construcția Zidului dintre sectoarele răsăritean și vestic ale Berlinului a început în 1961. Atunci, la 13 august, trupele est-germane s-au plasat în zona Porții Brandenburg și au început să blocheze partea de vest a Berlinului, controlată de occidentali. Zidul de 155 de km în jurul Berlinului vestic, a condus la moartea a numeroși oameni care au încercat să scape din zona comunistă. 28 de ani mai tîrziu, trecerile Zidului au fost deschise în mod neașteptat, iar cetățenii germani au trecut cu miile în partea vestică. În mod simbolic, căderea Zidului Berlinului a marcat începutul căderii regimurilor comuniste din Europa Centrală pînă în Rusia.
Video

Video  „Sabia de fier”: manevre NATO  în Lituania

Cam 2.500 de militari din nouă țări iau parte la manevrele NATO din Lituania care au nume de cod „Sabia de fier”. Exercițiile două săptămâni erau menite inițial să fie o operațiune pur lituaniană, dar participarea a fost extinsă ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. (Reuter)

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Bloguri

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

„S-au terminat alegerile şi am uitat de Basarabia” (Evenimentul zilei)

Moldova se pregătește să voteze sub semnul fricii (Adevărul)
Mai mult

E momentul ca liderii politici de la Chişinău să înceapă să se gândească serios la fuziuni (Valentin Naumescu/Timpul.md)

Este puţin probabilă repetarea unui scenariu ucrainean în Moldova (Vladimir Socor pentru Deutsche Welle).
Mai mult