marți, octombrie 21, 2014 Ora Locală 01:50


Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr

Live Blog


Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Europa Liberă va lansa emisiunea TV „Pur și Simplu”i
X
16.10.2014
„Pur și Simplu” la noi acasă împreună cu Europa Liberă. O emisiune la Moldova 1. Din 3 noiembrie, de luni până vineri, la ora 17. 50. „Pur și Simplu”, priveşte-ne!
Video

Video Europa Liberă va lansa emisiunea TV „Pur și Simplu”

„Pur și Simplu” la noi acasă împreună cu Europa Liberă. O emisiune la Moldova 1. Din 3 noiembrie, de luni până vineri, la ora 17. 50. „Pur și Simplu”, priveşte-ne!
Galerie foto

Galerie foto Chişinăuienii au sărbătorit Ziua oraşului

Capitala R. Moldova a împlinit 578 de ani. Locuitorii Chișinăului au sărbătorit Ziua oraşului cu cântece, dansuri, expoziții și cu un mare concert în Piața Marii Adunări Naționale.
Video

Video Moldova în direct 10.10.2014

Premierii Victor Ponta şi Iurie Leancă, într-o ediţie specială moderată de Liliana Barbăroşie. De ce nu curge gaz pe conducta Iaşi-Ungheni, ce legătură e între cazul Lukoil din România şi preţul petrolului din Moldova şi un răspuns al lui Victor Ponta la criticile americane.
Galerie foto

Galerie foto Liliana Corobca: o scriitoare moldoveană la Tîrgul de Carte de la Frankfurt

Scriitoarea Liliana Corobca și-a prezentat volumul „Kinderland” (Cartea Românească) la standul românesc al Tîrgului Internațional de Carte de la Frankfurt, în calitate de invitată a Ministerului Culturii de la București. O ocazie cu care a acordat și un interviu în exclusivitate postului nostru de radio.
Video

Video Moldova în direct 9.10.2014

Este al patrulea an şcolar de când religia se predă în şcoli. În unele – cursul s-ar reduce la îndoctrinarea elevilor, afirmă într-un studiu un ONG. Ce face, de fapt, acest curs opţional cu minţile copiilor? O discuţie cu Mihaela Ajder, expert CIDO, Tudor Lazar, ombudsman, şi doi profesori.
Video

Video Moldova în direct 07.10.2014

Cu ce atrage şi cu ce respinge Moldova oamenii de afaceri? O discuţie cu trei moldoveni care şi-au clădit afaceri peste hotare, iar acum sunt curtaţi de guvern să-şi mute succesul acasă. Veaceslav Şeptilici (Franţa), Chiril Gaburici (Azerbaidjan) şi Adrian Dulgher (Marea Britanie).
Galerie foto

Galerie foto Chișinăul la ora Zilei Vinului

Un fotoreportaj de Natalia Sergheev.
Galerie foto

Galerie foto „Transnistria, o țară care nu există”

Nicolas Righetti, un cunoscut fotoreporter elvețian a publicat recent (la Editions Favre, Geneva) un album cu imagini din Transnistria, regiune pe care a vizitat-o de cinci ori între 2010 și 2014. Volumul s-a bucurat de un succes deosebit în lumea cărții francofone și a apărut și într-o versiune în limba engleză sub egida agenției LargeNetwork. Imaginile, în format panoramic, fac și obiectul unei expoziții la Geneva, deschisă pînă la începutul lunii noiembrie. (Foto: © Nicolas Righetti/Rezo)
Video

Video Moldova în direct 02.10.2014

Electorala - caietul de sarcini al CEC şi CCA. Invitaţii Lilianei Barbăroşie sunt preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, secretatul CEC, Andrei Volentir, şi expertul Promo Lex, Pavel Postica.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
20 octombrie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
20.10.2014
Ștriri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video 20 octombrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Ștriri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Toufar Jocurile Torturii

Un reportaj la postul de televiziune CT24 de la Praga despre premiera operei documentare „Toufar - Jocurile torturii” de Ales Brezina, în cadrul proiectului „Vieți paralele - Secolul XX prin ochii Poliției secrete”.
Video

Video Vizitînd locurile terorii cu Memorial din Rusia

Una din activitățile de bază ale organizației pentru drepturile omului din Rusia Memorial este de aceea de a sensibiliza opini publică cu privire la trecut. Memorial organizează pe gratis vizite la locuri reprezentative pentru teroarea stalinistă și dorește să mențină vie amintirea represiunii.
Video

Video Aleșii locali și regionali din Europa condamnă Rusia

Iolanda Bădiliță în dialog cu viceministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri și cu viceprimarul Kievului Oleksii Reznikov, în marginea Congresului Puterilor Locale și Regionale de la Strasbourg, 16 octombrie 2014
Video

Video Natalia Romanova: „Separatismul nu este compatibil cu un stat unitar”

Un interviu la Strasbourg cu președinta Camerei Regiunilor din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale.
Galerie foto

Galerie foto O istorie cu un aparat drone întrerupe meciul Serbia-Albania de calificare în Euro 2016

Un meci de calificare pentru turneul de fotbal UEFA Euro 2016, între Serbia și Albania, a fost suspendat la 14 octombrie, urmare a unor încăierări între jucători, oficialitățile echipelor și fanii aflați pe stadionul Partizan din Belgrad. Tensiunea mare încă înainte de meci, în prima apariție la Belgrad din anii 1960 a echipei naționale a Albaniei, a degenerat în violențe ce vor fi acum anchetate de Federația de fotbal, care a anunțat că incidentul ar putea acea consecințe serioase.
Galerie foto

Galerie foto Ciocniri violente la Kiev

La Kiev, în faţa Parlamentului, au avut loc ciocniri violente între poliţie şi manifestanţii care cereau ca Rada sa dezbată un proiect controversat de lege care ar face eroi naționali din mişcările de rezistenţă din cel de al Doilea Război Mondial. Cel puţin 50 de persoane au fost reținute, scrie pe Facebook un consilier al ministrului de interne, iar şedinţa Parlamentului a fost suspendată. Unii dintre manifestanţi aparţin grupării naţionaliste „Svoboda”, deşi liderul partidului a declarat că acesta nu are nimic de a face cu organizarea protestului. O altă grupare de extremă dreaptă „Sectorul de Dreapta” respinge, de asemenea, informaţiile că ar fi participat la protest. Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşenko, nu exclude posibilitatea ca Rusia să fie implicată în organizarea acestei provocări.
Video

Video „Memorial” - un ONG amenințat cu interdicția

Ministerul rus al justiției a cerut închiderea cunoscutului ONG, „Memorial”, de la Moscova, o organizație creată în perioada perestroikăi, pentru documentarea istoriei și a crimelor comunismului și între ai cărei fondatori s-a aflat academicianul și disidentul Andrei Saharov.
Galerie foto

Galerie foto Fotografiile unei săptămâni

Unele din cele mai expresive imagini surprinse de fotoreporteri în regiunea în care transmite Radio Europa Liberă.
Galerie foto

Galerie foto De la cărți la lemnul copacilor pădurii și invers

Un popas la standul României de la Tîrgul Internațional de Carte de la Frankfurt.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

„În contextul evenimentelor din Ucraina, a vota cu PCRM sau alte partide derivate din această formațiune ar fi o sinucidere” (Ziarul Național)

R. Moldova poate acoperi cel puțin 20 de procente din consumul de energie din surse regenerabile (Evenimentul zilei).
Mai mult

Scăderea prețului la petrol. Cauze și efecte

Țările producătoare sînt îmgrijorate, dar scăderea ar putea duce la o creștere e economiei globale.
Mai mult