marți, septembrie 30, 2014 Ora Locală 14:49


Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Ethno Jazz Festival 2014: Trigon & Nadine Trohini
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
Tatiana Eţco
29.09.2014
Trigon & Nadin Trohin (Moldova): Anatol Ştefăneț - violă, Vali Boghean - voсe, saxofon, fluier, caval, Dorel Burlacu, pian, Gari Tverdohleb - tobe, percuţie, Nadine Trohin, voce

Live Blog

În exclusivitate


Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Ethno Jazz 2014: Ronini
X
29.09.2014
Ethno Jazz Festival 2014 - Ronin (Elveția) Nik Bärtsch - pian, Sha - saxofon, clarinet.
Video

Video Ethno Jazz 2014: Ronin

Ethno Jazz Festival 2014 - Ronin (Elveția) Nik Bärtsch - pian, Sha - saxofon, clarinet.
Video

Video Ethno Jazz Festival 2014: Gregorz Karnas Quartet

Ethno Jazz Festival 2014: Gregorz Karnas Quartet (Polonia, Ungaria): Grzegorz Karnas - vocal, Miklós Lukács - ţambal Michał Jaros - contrabas, Sebastian Frankiewicz - tobe, percuție
Video

Video Ethno Jazz Festival 2014: Jazzkamikaze

Jazzkamikaze (Danemarca, Norvegia, Suedia): Morten Schantz - pian, vocal, Marius Neset - saxofon, vocal, Daniel Heløy Davidsen - chitară, vocal, Kristor Brødsgaard - contrabas, vocal, Anton Eger - tobe, vocal.
Video

Video Percuționistul Trilok Gurtu, senzația ediției din acest an la Ethno-Jazz Festival din Chișinău

Trilok Gurtu este artist de talie mondială, unul dintre cei mai inovativi și spectaculoși percuționiști ce pot fi văzuți pe scenă în acest moment. Trilok Gurtu - percuţie, vocal, Frederick Koster - trompetă, Tulug Tirpan - pian, Johnatan Ihlenfeld Cunado - bas.
Video

Video Un trio germano-camerunez în a 2-a zi de Ethno Jazz Festival

Walter Lang - pian, Njami Sitson - vocal, percuţie, Sven Faller - contrabas, bas.
Video

Video Moldova în direct 25.09.2014

De ce mai există Parlament, dacă toate legile importante se adoptă de Guvern, prin asumare de răspundere în faţa Parlamentului? O discuţie cu premierul Iurie Leancă după asumarea responsabilității guvernului pentru șapte legi, după un gest similar în iulie trecut.
Galerie foto

Galerie foto Împotriva „ultimului dictator din Europa” - Flashmob în faţa Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău

Tineri din 23 de ţări, membri ai organizaţiei „European Democratic Students”, care reprezintă peste 1,6 milioane de studenţi, au organizat joi un Flashmob în faţa Ambasadei Republicii Belarus. Tinerii au pledat pentru drepturile omului, libertatea de expresie şi democraţie în Belarus.
Video

Video Opinii despre vizita lui Alexandr Lukașenka la Chișinău

Președintele Republicii Belarus Aleksandr Lukașenka a sosit la Chișinău. I-am întrebat pe locuitorii și oaspeții capitalei ce cred despre vizita înaltului demnitar.
Video

Video Moldova în Direct - cu liderul PCRM, Vladimir Voronin

PCRM intră în campanie mai mic și mai puțin radical? O discuție în prag de campanie cu liderul comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin.
Video

Video Vox populi: ce credeţi despre lupta cu corupţia în R. Moldova?

Opinii culese pe străzile Chişinăului. Un punct de pornire a discuţiilor la cea de a doua ediție a Forumului anual de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Rusia acuză conducerea Ucrainei de „genocid”i
X
30.09.2014
Rusia a anunțat deschiderea unei anchete penale împotriva conducerii politice și militare a Ucrainei pentru ceea ce a denumit „genocid” împotriva rusofonilor din Ucraina de est. Purtătorul de cuvînt Vladimir Markin a spus că ar fi existat un ordin de anihilare a populației vorbitoare de limba rusă. Ucraina și Occidentul acuză Rusia de ațîțare a separatismului în regiunile estice ale Ucrainei, concomitent cu desfășurarea de trupe și echipamente militare ruse în zonă. (Reuters)
Video

Video Rusia acuză conducerea Ucrainei de „genocid”

Rusia a anunțat deschiderea unei anchete penale împotriva conducerii politice și militare a Ucrainei pentru ceea ce a denumit „genocid” împotriva rusofonilor din Ucraina de est.(Reuters)
Video

Video 29 septembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Galerie foto

Galerie foto Prima Paradă gay la Belgrad după patru ani

Sute de militanți gay au participat duminică la un marș la Belgrad, în cadrul primei parade gay autorizate în ultimii patru ani. Mediile de informare estimează că numărul participanților a fost de 1000-1500 de persoane. Mai multe unități ale poliției speciale, cu transportoare blindate și tunuri cu apă au fost desfășurate în capitala Serbiei, urmare a amenințărilor la adresa marșului primite de la grupări de extremă-dreapta. Circa 50 de protestatari anti-gay au fost arestați în cursul marșului. (Photos: Vesna Andic, Ognjen Zoric, Zoran Glavonjic, Zarka Radoja)
Video

Video Zidul Slovac

Slovacia a fost oaia neagră a Europei Centrale timp de aproape un deceniu după prăbușirea comunismului și abia în 1998 a lansat un proces accelerat de reforme pro-europene. În această grabă, a lăsat în urmă o parte a societății: comunitatea romilor. Încearcă oare să o recupereze?
Video

Video 24 septembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.
Video

Video 23 septembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.
Video

Video Lupte lângă Debalţevo

În ciuda armistițiului anunţat, în unele localităţi din estul Ucrainei continuă schimbul de focuri. Unul din cele mai fierbinţi puncte este satul Debalţevo. Luptători din Garda Naţională ucraineană spun că ei respectă armistiţiul, dar separatiştii continuă să-i atace.
Video

Video Petro Poroșenko despre situația din Ucraina de est

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și-a apărat planul de pace, afirmînd între altele că o victorie militară împotriva separatiștilor pro-ruși este imposibilă la ora actuală din cauza Moscovei. (Reuters)
Video

Video Mii de demonstranți la Moscova împotriva războiului din Ucraina

Mii de persoane au participat la Moscova la un Marș al Păcii, împotriva sprijinului Rusiei pentru rebelii separatiști din estul Ucrainei.
Video

Video Ucraineni la marșul păcii la Dnipropetrovsk

Sute de demonstranți au participat Dnipropetrovsk la un Marș al păcii pentru a protesta împotriva conflictului separatist din estul țării și a implicării militare a Rusiei.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

„Moldova capitulează – mai repede decât Crimeea! – la primul acord de muzică sovietică... (V. Gârneț/Ziarul Național)

„Demagogia şi Minciuna sunt azi în Moldova singurele realităţi viabile, patul germinativ al „noii” viitoarei guvernări” (Timpul).
Mai mult

Dalia Grybauskaite: „Rusia își terorizează vecinii și folosește metode teroriste”

Extrase dintr-un interviu acordat de președinta Lituaniei cunoscutei ziariste a cotidianului „Washington Post”, Lally Weymouth, în legătură cu politica Rusiei, Ucraina și puterile occidentale.
Mai mult