miercuri, martie 04, 2015 Ora Locală 08:58


Pur şi Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Boala care te face să uiţi cine eştii
X
03.03.2015
În lume, milioane de persoane suferă de Alzheimer. Şi în Republica Moldova sunt mulţi astfel de bolnavi, doar că nu sunt diagnosticaţi. În general, puţină lume de aici știe ce înseamnă această maladie ce afectează capacitatea omului de a gândi, de a-și aminti și de a vorbi. Până acum câțiva ani, pacienții cu Alzheimer erau examinați de psihiatri și internați în spitalele de psihiatrie cu diagnosticul demență senilă. În ultimii ani, s-au produs unele schimbări. Dar nici acum nu se ştie câte cazuri de Alzheimer sunt, de fapt, în Republica Moldova. Totodată, nu există niciun centru specializat în care să fie îngrijiţi bolnavii de Alzheimer. Mihaela Gherasim a încercat să afle cauzele acestei stări de lucruri.

În actualitate


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Ziua Memoriei la Chişinăui
X
Tatiana Eţco
02.03.2015
Memorialul Eternitate din capitala R. Moldova, ceremonia de comemorare a celor uciși acum 23 de ani în războiul de la Nistru.
Video

Video Ziua Memoriei la Chişinău

Memorialul Eternitate din capitala R. Moldova, ceremonia de comemorare a celor uciși acum 23 de ani în războiul de la Nistru.
Video

Video Proteste la Tiraspol împotriva administraţiei Şevciuk

Politicile de austeritate ale administraţiei Şevciuk au început să scoată oamenii în stradă. În ultima zi de iarnă, la Tiraspol a avut loc un miting de protest împotriva majorării tarifelor la serviciile din sectorul de locuinţe, medicină şi învăţământ. Reportaj semnat de Karina Maximova.
Galerie foto

Galerie foto Omagiu la Chișinău adus victimelor războiului de pe Nistru

La Complexul memorial „Eternitate” au fost comemorați astăzi eroii decedați în timpul războiului pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova din 1992.
Video

Video Stop poluării rîurilor !

Tineri de la LT „Gh. Asachi” din municipiul Chişinău, alături de reprezentanți ai reţelei tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” şi membri ai Adunării Generale a tinerilor Reţelei de Dezvoltare şi Cooperare din Europa de Est au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un flash-mob.
Video

Video Conferința de presă comună a Președintelui CE, Donald Tusk, cu premierul Chiril Gaburici

După convorbirile desfășurate la Bruxelles, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene și premierul Gaburici au făcut declarații la o conferință de presă comună. (Video: Serviciul audivizual al CE).
Video

Video Iohannis şi studenţii

Fragmente din discursul preşedintelui României, Klaus Iohannis, rostit în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi câteva impresii ale tinerilor. Reportaj video de Tatiana Eţco.
Video

Video „Vrem legi, nu circ”

Câteva zeci de persoane s-au adunat sîmbătă dimineață în fața Parlamentului de la Chișinău într-un protest al tinerelor mame sub loznica „Vrem legi, nu circ”.
Video

Video Moldova în direct. 17.02.2014

Democraţii preiau reintegrarea de la liberal-democraţi, comuniştii cer neutralitate pe vecie. Transnistria-încotro? Liliana Barbăroşie în dialod cu democratul Dumitru Diacov şi politologii Anatol Taranu şi Viorica Ţîcu.
Video

Video Migranţi la PSRM

Tatiana Eţco a vizitat sediul Partidului Socialiştilor, unde a vorbit cu moldovenii care au interdicţie de a intra în Rusia, dar care caută la socialişti soluţii de a reveni la muncă.
Video

Video Protest cu skiuri la Chișinău

Membri ai mai multor organizații neguvernamentale din Moldova au protestat în fața clădirii parlamentului de la Chișinău cerînd transparență și integritate guvernamentală. Demonstranții au adus cu ei schiuri, pentru a ironiza un gest presupus indecent al liderului democrat Marian Lupu.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
3 martie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
03.03.2015
Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video 3 martie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video O lume îndoliată la înmormîntarea lui Boris Nemțov

Numeroși moscoviți în doliu și-au luat rămas bun de la Boris Nemțov, lider proeminent al opoziției ruse, la ceremonia desfășurată la Centrul Saharov. Boris Nemțov a fost asasinat în centrul Moscovei, a 27 februarie. (RFE/RL's Russian Service)
Video

Video 2 martie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Flori pentru Nemțov

În locul în care liderul opoziției ruse Boris Nemțov a fost ucis, s-a înălțat un adevărat altar. Printre cei care și-au adus omagiul s-au aflat omul politic din opoziție Anatoli Ciubais și ambasadorul SUA, John Tefft. (Reuters)
Video

Video Locuitori ai Moscovei reacționează la uciderea lui Nemțov

Sute de locuitori ai Moscovei au depus flori pe Podul Bolșoi Moskvoretsky, unde a fost asasinat proeminentul lider de opoziție Boris Nemțov, împușcat înainte de miezul nopții, pe 27 februarie. Mulți oameni adunați la fața locului și-au exprimat părerea că este un asasinat politic menit să intimideze
Video

Video Imagini de la locul asasinării lui Boris Nemțov

Locuitorii Moscovei s-au adunat aseară la locul în care liderul opoziției, Boris Nemțov, a fost asasinat cu sînge rece de atacatori necunoscuți. (RFE/RL's Russian Service)
Video

Video Proteste ale mișcării „anti-Maidan” la Moscova la sediul Biroului Radio EuropaLiberă/Libertatea

Membri au grupării de tineret pro-Kremlin, „anti-Maidan” au protestat vineri în fața sediului Radio Europa Liberă/Libertatea, la Moscova.
Video

Video 27 februarie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video O zi pe linia frontului de la Șirokino

Corespondentul Current Time TV Askold Sirko a petrecut o zi alături de soldații batalionului rusesc „Azov” la Șirokino, în estul oraşului Mariupol.
Video

Video Premierul Gaburici la Bruxelles

Imagini de la întîlnirea premierului Chiril Gaburici cu Federica Mogherini, înalta reprezentantă UE pentru politică externă și securitate, la Bruxelles. (Video: Serviciul audiovisual al CE).
Video

Video Pakistan: Într-o mâna arma, în cealaltă stiloul

După masacrul comis de Talibani la o școală din Peshawar, autoritățile din nordvestul Pakistanului le-au permis profesorilor să aibă arme în școli. Unii din profesori s-au opus, spunînd că armele în clasă ar putea avea un impact psihologic negativ asupra elevilor.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Premierul Israelului se pronunță împotriva unui acord nuclear între SUA și Iran

Reacții din presa americană la alocuțiunea lui Benjamin Netanyahu în Congresul de la Washington.
Mai mult