joi, august 28, 2014 Ora Locală 12:11


În actualitate

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Voluntarii ajută copii refugiați din estul Ucraineii
X
28.08.2014
Voluntari din organizația Kiev-Copii din Est ajută copii refugiați din regiunile Lugansk și Donețk.

Drumul Mătăsii

În exclusivitate


Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...
 
🔇
X
 • Drum european
 • Chișinăul revine la acoperișuri roșii
 • În ajunul sărbătorilor naţionale de la sfârşit de august, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare, Chişinău
 • Cu toată familia, la plimbare
 • Sfârşit de august, toamna e aproape
 • Apus de soare, lacul Valea Morilor, Chişinău
 • Fetița și minunile copilăriei, pe treptele Catedralei din centrul Chișinăului
 • Vine ploaia!
 • Lemne de foc, la mănăstirea Condriţa
 • Fragment de frescă, biserica Adormirea Maicii Domnului, mănăstirea Condriţa
 • Verde crud, lângă pădurea Căprianei, Străşeni
 • Roşii "Made in Moldova", în grădină la Dănceni
 • Apus de soare la marginea Dăncenilor
 • Tarabă cu suvenire pentru turişti, în scuarul de lângă Sala cu Orgă, Chişinău
 • Cu strugurii din grădină, la piaţa centrală din capitală
 • Satul şi mănăstirea Căpriana, raionul Străşeni
 • Un pictor modern la o veche mănăstire, la Condriţa, raionul Străşeni
 • Sub soarele dogorâtor, în aşteptarea turiştilor, la Orheiul Vechi
 • Cursa de la Kiev pe Aeroportul Internaţional Chişinău.
 • Cod portocaliu de caniculă la Chişinău (până la +36 de grade Celsius).
 • "Hai să ne împrietenim!" La marginea satului şi a lacului Dănceni, Chişinău
 • La marginea cerului... cu undiţa şi pisica. Dimineaţa devreme. Lacul Valea Morilor, Chişinău
 • Hamali în aşteptarea clienţilor. Gara Feroviară Chişinău
 • Greu e să urci dealul Căprianei... Dar iarna nu-i atât de departe...
 • Lan de floarea-soarelui în apropiere de Băcioi, suburbie a Chişinăului
 • Trenul de la Moscova intră în Gara de Chişinău
Galerie foto

Galerie foto Check-in Moldova

Сheck-in Moldova sunt imagini din viaţa unei ţări mici, episoade ale realităţii moldovene – familiare şi, totodată, nebănuite, pentru locuitorii ţării şi pentru străini. Nu este un ghid glamour. Sunt ilustrate la istoria de azi a Moldovei care vor deveni foarte curând doar amintiri.
Video

Video Dor pentru tinerii din Diasporă

Peste 100 de copii din diasporă, din 13 țări participă la tabară Dor, lansată de Biroul pentru Relații cu Diaspora. Până pe 27 august, tinerii vor învăța despre tradițiile, limba, bucătăria și istoria Republicii Moldova.
Video

Video Marș Socialist

Simpatizanți și membri ai Partidului Socialiștilor au participat la un marș dedicat aniversării a 70 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău, datorită căreia trupele sovietice au obținut controlul asupra Basarabiei.
Video

Video Rogozin către transnistreni

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a participat ceremonia de pe Platoul de la Chiţcani, marcând 70 de ani de la operaţiunea Iaşi-Chişinău. El le-a spus transnistrenilor să stea ferm pe pământul lor, să păstreze pacea ca apoi să nu fie nevoie s-o recâştige cu preţul vărsării de sânge.
Video

Video Convoiul umanitar rusesc a intrat în Ucraina

Primele camioane din convoiul despre care Rusia spune că transportă ajutor umanitar au intrat în Ucraina, după ce au așteptat p săptămâna permisiunea dea trece granița. Moscova a acuzat guvernul ucrainean că a impus condiții artificiale pentru a întîrzia ajutoarele.
Video

Video Rogozin întâmpinat cu proteste la Chişinău

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost întâmpinat cu proteste la Chișinău. Membri PL și ai mișcării Antimafie au venit la Aeroport ca să spună că vicepremierul rus nu este un oaspete dorit în R. Moldova. Delegația rusă însă a ocolit ieșirea principală și nu a dat ochii cu protestatarii.
Video

Video 18 vise pe podium

18 tinere cu dizabilități și boli incurabile au fost modele pentru o zi, și au prezentat frumusețea din spatele aparențelor. DARE Social Fashion Show este primul eveniment caritabil de modă dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile din R.Moldova.
Galerie foto

Galerie foto Primul Festival etno-balcanic din R, Moldova

Zeci de meşteri populari, interpreţi şi sute de vizitatori au trecut poarta Complexului Cultural Vatra, la primul Festival Etno-Balcanic din Republica Moldova.
Video

Video Ritmuri din Balcani

Centrul Cultural Vatra a organizat Festivalul Etno-Balcanic. Evenimentul a reunit diverse trupe și ansambluri folclorice, meșteri populari, și bucătrie tradițională.
Video

Video Cînd căruciorul nu este o piedică

Eleonora, o tînară de 20 de ani, este pentru prima data la o tabară. Și tot pentru prima dată participă la o activitate pentru tineri cu nevoi speciale.
Video

Video Taraba din fața ambasadei

Membrii asociației „Mișc Lumea” au organizat un flash-mob în fața ambasadei ruse. Ei au ilustrat relația între producătorii moldoveni de fructe și legume și autoritățile din Rusia. Potrivit scenariului, Vladimir Putin, după ce se sufocă cu un măr rusesc, este salvat de fructele moldovenești.
Video

Video O vizită americană într-o livadă de mere model

Kara McDonald, însărcinata cu afaceri ad interim din cadrul Ambasadei SUA la Chişinău, a vizitat livada de mere din Sirota, Orhei.
Video

Video Brutăria care coace pâine ca la bunica

Au început să facă păine ecologică pentru copiii lor, apoi au făcutdin asta o afacere de succes. Soții Diana și Ion Ribca din Gura Bîcului, Anenii-Noi, coc pâine ca la bunica, cum zic ei. Toate ingredientele sunt naturale, iar procesul de producere e aproape în totalitate manual.
Video

Video Monumentele Chișinăului

Chișinău, contrast monumental. O colecție a celor mai importante monumente din capitală.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Urmările unui atac de artilerie în Donețki
X
27.08.2014
După un atac de artilerie asupra Casei de cultură de pe bulevardul Șevcenko, în apropiere de centrul oraşului Doneţk din estul Ucrainei. Potrivit localnicilor și separatiștilor pro-ruşi, atacul l-ar fi lansat armata ucraineană. Potrivit unor date preliminare, 3 oameni au fost ucişi, mai multe persoane au fost rănite, au fost deteriorate 6 blocuri de locuit. (Video: Andrei Babiţki).
Video

Video Urmările unui atac de artilerie în Donețk

După un atac de artilerie asupra Casei de Cultură de pe bulevardul Șevcenko. Potrivit localnicilor și separatiștilor, atacul l-ar fi lansat armata ucraineană. Potrivit unor date preliminare, 3 oameni au fost ucişi, mai multe persoane au fost rănite, au fost deteriorate 6 blocuri de locuit.
Video

Video 27 august. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea.
Video

Video  Planuri de pace pentru Ucraina

Președintele ucrainean Pdetro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au discutat despre cirza din Ucraina, la un summit al Uniunii Vamale la Minsk, Belarus. Poroșenko a spus presei că toate părțile, fără nici o excepție, sprijină propunerile Kievului pentru încetarea luptelor.
Video

Video Putin şi Poroşenko şi-au strâns mâna la Minsk

Preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au strâns mâna înaintea discuţiilor multilaterale din capitala Belarus. Este a doua înainte a celor doi lideri, prima având loc în iunie în Franţa. Petro Poroşenko a declarat că speră ca discuţiile cu Vladimir Putin să aducă pace în Ucraina.
Video

Video Ucraina a publicat mărturiile prizonierilor ruşi

Serviciul de securitate de la Kiev a publicat mărturiile unor pretinşi militari ruşi care ar fi pătruns în Ucraina ca să lupte alături de separatişti. Kievul mai spune că militarii ruşi ar fi intrat în Ucraina din Rusia, într-o coloană de câteva zeci de transportoare blindate. (Reuters)
Video

Video Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit la Minsk

În capitala belarusă are loc un summit al Uniunii Vamale care oferă șansa unei întâlniri directe între Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin.
Galerie foto

Galerie foto Săptămâna în imagini

Cîeva din cele mai sugestive fotografii din regiunile spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea și din alte părți ale lumii.
Video

Video „Foaia de parcurs” pentru pace în Ucraina

Programul „„Grani vremeni” de la Radio Svoboda.
Galerie foto

Galerie foto Steagul Ucrainei, înălţat de asupra Moscovei

În noaptea de 20 august, persoane necunoscute au instalat drapelul Ucrainei pe un zgârie-nori în centrul Moscovei, pe bulevardul Kotelniciskaia, şi au adăuga vopsea albastră pe steaua aurie din vârful clădirii. Drapelul a fost dar jos cu ajutorul alpiniştilor din serviciul situaţiilor excepţionale.
Video

Video Încă o noapte de volențe la Ferguson

Poliția din statul Missouri a folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante împotriva demonstranților într-o nouă noapte de revolte de stradă la Ferguson, o suburbie predominant afro-americană a orașului St. Louis unde un polițist a ucis la 9 august un tânăr de culoare.
Galerie foto

Galerie foto Festivalul comunității LGBT de la Praga (II)

„Pride Parade from East” – festivalul comunităţii LGBT de la Praga a fost dedicat anul acesta minorităţilor sexuale din Europa de est. „Diferenţele între Est şi Vest” a fost genericul sub care s-a desfăşurat parada, ajunsă la a patra ediţie în capitala cehă. Concomitent, în centrul Pragăi are loc o expoziţie de fotografii dedicată ocupaţiei sovietice din august 1968. O galerie foto de Vladimir Majrych.
Galerie foto

Galerie foto O săptămână în imagini

Cîteva din cele mai sugestove fotografii din regiunile spre care emite Radio Europa Liberă/Libertatea și de dincolo de ele.
Video

Video Convoiul umanitar rusesc s-a oprit la graniţa cu Ucraina

Aşa numitul convoi umanitar pe care Rusia l-a îndreptat către locuitorii regiunilor din sud-estul Ucrainei s-a oprit la 40 km de graniţa controlată parţial de separatiştii pro-ruşi din regiunea ucraineană Luhansk.
Video

Video Un terorist detonează o bombă în apropierea casei noului premier al Irakului

Clădiri dintr-o suburbiei a Bagdadului au fost distruse de explozia bombei unui atentator sinucigaș la un punct de control din apropierea reședinței noului premier desemnat al Irakului, Haidar al-Abadi.
Video

Video  Poliția intervine în forță împotriva protestatarilor la Ferguson, Missouri

Forțele de poliție au folosit gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa cîteva sute de protesatatari duminică seara tîrziu în orașul Ferguson, Missouri. Protestele au început după ce un tînăr de culoare a fost ucis de poliție în 9 august.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Bloguri

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Moldova a reuşit să rupă monopolul Gazprom (Adevărul)

„Un in­capabil, un mitoman, un plagiator – cinci ani la Co­troceni!” (22)
Mai mult