sâmbătă, februarie 28, 2015 Ora Locală 02:40


Pur şi Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Leul „fără dinţi”...i
X
27.02.2015
Depreciere să fie, dar s-o ştim şi noi. Cea mai mare parte a populaţiei Republicii Moldova se simte ajunsă la ananghie din cauza slăbirii dramatice a monedei naţionale. Situaţia este cu atât mai neplăcută, cu cât cauzele instabilităţii dramatice de pe piaţa valutară par a fi ascunse sub preş. Cât din prăbuşirea monedei naţionale poate fi îndreptăţită prin împrejurări regionale proaste, de exemplu, şi cât - prin interesul cuiva? După ce, ca în poveste, în câteva zile euro şi dolarul creşteau pe oră cât altădată într-un an, autorităţile au anunţat populaţia despre măsuri energice. Efectul? Ca la intervenţia pompierilor. Dar va fi oare acest efect de acalmie unul de durată? Şi îşi poate lumea căuta de treabă şi de cheltuieli în linişte? O situaţie pur şi simplu mai lămurită - este ceea ce şi-a propus autorul reportajului, Alexandru Popescu, de la convorbirea pe care a avut-o cu expertul economic Stanislav Madan.

Revista presei


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Conferința de presă comună a Președintelui CE, Donald Tusk, cu premierul Chiril Gaburicii
|| 0:00:00
...  
🔇
X
26.02.2015
După convorbirile desfășurate la Bruxelles, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene și premierul Gaburici au făcut declarații la o conferință de presă comună. (Video: Serviciul audivizual al CE).
Video

Video Conferința de presă comună a Președintelui CE, Donald Tusk, cu premierul Chiril Gaburici

După convorbirile desfășurate la Bruxelles, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene și premierul Gaburici au făcut declarații la o conferință de presă comună. (Video: Serviciul audivizual al CE).
Video

Video Iohannis şi studenţii

Fragmente din discursul preşedintelui României, Klaus Iohannis, rostit în faţa studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi câteva impresii ale tinerilor. Reportaj video de Tatiana Eţco.
Video

Video „Vrem legi, nu circ”

Câteva zeci de persoane s-au adunat sîmbătă dimineață în fața Parlamentului de la Chișinău într-un protest al tinerelor mame sub loznica „Vrem legi, nu circ”.
Video

Video Moldova în direct. 17.02.2014

Democraţii preiau reintegrarea de la liberal-democraţi, comuniştii cer neutralitate pe vecie. Transnistria-încotro? Liliana Barbăroşie în dialod cu democratul Dumitru Diacov şi politologii Anatol Taranu şi Viorica Ţîcu.
Video

Video Migranţi la PSRM

Tatiana Eţco a vizitat sediul Partidului Socialiştilor, unde a vorbit cu moldovenii care au interdicţie de a intra în Rusia, dar care caută la socialişti soluţii de a reveni la muncă.
Video

Video Protest cu skiuri la Chișinău

Membri ai mai multor organizații neguvernamentale din Moldova au protestat în fața clădirii parlamentului de la Chișinău cerînd transparență și integritate guvernamentală. Demonstranții au adus cu ei schiuri, pentru a ironiza un gest presupus indecent al liderului democrat Marian Lupu.
Video

Video Moldova în direct. 10.02.2014

Leul, BEM-ul şi economia - cine pe cine trage la fund? Liliana Barbăroşie în dialog cu experţii Sveatoslav Mihalache, Grigore Furtună şi Vitalie Rapcea.
Video

Video „Este necesar să avem la Chișinău un guvern capabil să continue reformele...”

Despre relațiile dintre Rusia și Occident în lumina agresiunii din Ucraina și despre eforturile de constituire a unui nou guvern la Chișinău, în dialog cu europarlamentarul german Knut Fleckenstein.
Video

Video Moldova în direct. 03.02.2014

Se scrie programul de guvernare - cum îl vrea societatea civilă? Invitaţii Lilianei Barbăroşie sunt Antoniţa Fonari, vicepreşedinta Consiliului Naţional de Participare, Dumitru Ivanov, de la Sindicatul Educaţie şi Ştiinţă, şi Alexandru Slusari, preşedintele Uniagroprotect.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
27 februarie. Tur de orizont la Europa Liberăi
X
27.02.2015
Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video 27 februarie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video O zi pe linia frontului de la Șirokino

Corespondentul Current Time TV Askold Sirko a petrecut o zi alături de soldații batalionului rusesc „Azov” la Șirokino, în estul oraşului Mariupol.
Video

Video Premierul Gaburici la Bruxelles

Imagini de la întîlnirea premierului Chiril Gaburici cu Federica Mogherini, înalta reprezentantă UE pentru politică externă și securitate, la Bruxelles. (Video: Serviciul audiovisual al CE).
Video

Video Pakistan: Într-o mâna arma, în cealaltă stiloul

După masacrul comis de Talibani la o școală din Peshawar, autoritățile din nordvestul Pakistanului le-au permis profesorilor să aibă arme în școli. Unii din profesori s-au opus, spunînd că armele în clasă ar putea avea un impact psihologic negativ asupra elevilor.
Video

Video Debalțeve – „un iad adevărat”

Un reportaj semnat de corespondenta Current Time TV Katerina Cocikina de la Debalțeve, după retragerea trupelor ucrainene.
Video

Video Alertă la Harkov după explozia unei bombe la Marșul Păcii

În estul Ucrainei, la Harkov, explozia unei bombe pe traseul Marșului Păcii a ucis cel puțin două persoane și a rănit cîteva altele la 22 februarie. (Reuters)
Video

Video Expoziţie Charlie Hebdo la Praga

Pe durata lunii februarie, la Muzeul de Artă Contemporană DOC de la Praga are loc o expoziţie dedicată săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, una dintre puţinele galerii de acest fel din Europa.
Video

Video Marș anti-Maidan la Moscova

Mii de persoane au mărșăluit la Moscova într-un protest care a condamnat demonstrațiile antiguvernamentale din centrul Kievului acum un an. Unii participanții aveau pancarde pe care era scris „Yankei, plecați și luați Maidanul cu voi”, alții fluturau drapelul autoproclamatei republici Donețk.
Galerie foto

Galerie foto Lansarea antologiei de proză contemporană din R. Moldova la Praga „Oglinda noastră”

Joi, a avut loc lansarea volumului de proză scurtă din Moldova în limba cehă „Naše zrcadlo” sau „Oglinda Noastră” la Praga. Institutul Cultural Român în parteneriat cu Catedra de românistică a Universității Caroline din Praga a organizat evenimentul ca răspuns la publicarea din 2013 a cărții „Coama leului pe pernă” – o selecție de nuvele a scriitorilor cehi, traduse în limba română pentru cititorii din Moldova.
Video

Video Pe urmele masacrului din Piața Independenței de la Kiev

Un an de la începerea violențelor din capitala ucraineană.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Viitorul unui fost premier (Jurnal de Chișinău, newsmaker.md)

Miniștri în vizorul ziariștilor de investigație (rise.md).
Mai mult

Recepția lui Klaus Iohannis în capitala Moldovei (Adevărul)

Politica lui Vladimir Putin la Marea Mediterană (România liberă).
Mai mult