sâmbătă, martie 28, 2015 Ora Locală 07:13


Pur şi Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Viziunea SUA: o Moldovă reîntregităi
X
27.03.2015
Criza din Ucraina, care îngrijorează puternic comunitatea internaţională, nu ar trebui să împiedice apariţia unor progrese în Republica Moldova – şi în domeniul reformelor, şi în cadrul negocierilor în problema transnistreană, susţine asistentul adjunct al secretarului de stat american Eric Rubin. „Viitorul Transnistriei îl vedem într-o formă de reglementare negociată care, desigur, să fie agreată de Tiraspol. Viziunea noastră este următoarea: o Moldovă reunită, într-un teritoriu comun. Desigur, acest lucru se poate întâmpla cu consimţământul tuturor celor implicaţi. Aceasta e viziunea noastră, credem că e cea mai corectă, se pare că şi părţile din proces înţeleg acest lucru, deci sper că în acest an vom înregistra şi progres”, a menţionat oficialul american în interviul oferit în exclusivitate, cu ocazia vizitei sale recente la Chişinău, reporterului Europa Liberă Diana Railean.

Dicționar european


Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova în imagini

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
  • Tractoriştii de la Mălăieşti, gata de a ieşi la protest
  • Tractoriştii de la Mălăieşti, gata de a ieşi la protest
Galerie foto

Galerie foto La Cahul cu sărăcia la vînzare

În fiecare an, înainte de a se instala primăvara, prin piața agricolă din Cahul încep să apară tot mai mulți comercianți de ocazie care-și scot la vânzare… sărăcia. Vinde cine și ce are, de la urzici și până la pește proaspăt Precupeții și comercianți spun că piața bate viața.
Video

Video O Moldovă, două, trei: Vederi din Chişinău

Chişinăul văzut pentru prima dată.
Video

Video Duminică la alegeri la Chirsova

Speranțe și asteptări ale locuitorilor satului Chirsova, o localitate din apropierea Comratului, populată de etnici găgăuzi și bulgari.
Video

Video Moldova în direct. 19.03.2015

Ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, despre investigarea cazului BEM, suportul financiar UE, nevoia unui acord cu FMI, reforma Politicii de Vecinătate a UE, amânarea alegerilor locale etc...
Video

Video Traseul „alimentar” Ucraina-Transnistria

Transnistrenii din diferite localități vin la piața din satul de frontieră Cuciurgan pentru a cumpăra produse alimentare și bunuri industriale. Cumpără cât pot duce, fiindcă este practic de două ori mai ieftin decât în Transnistria.
Video

Video O Moldovă, două, trei: Cătinel spre Europa

Drumul moldoveanului către Uniunea Europeană e lung şi anevoios la bordul unui autocar de la Chişinău la Praga.
Video

Video Premierul Chiril Gaburici la Bruxelles

Remarcile premierului Gaburici la conferința de presă ce a urmat întîlnirii UE-Consiliul de Asociere Moldova. (Source: UE Press Service)
Galerie foto

Galerie foto Comemorarea eroilor la Coșnița

Coşniţa, amintiri despre locul unde a început războiul moldo-rus din 1992; sîmbată, la comemorarea eroilor.
Video

Video „Uciderea lui Nemţov, un act demonstrativ”

Uciderea politicianului rus Boris Nemţov, un sever critic al intervenţiei ruse în Ucraina, a determinat Uniunea Eueopeană să strângă legăturile cu opoziţia rusă. Aflat la Strasbourg, fostul premier rus Mihail Kasianov (2000-2004) a cerut UE solidaritate cu cei care se opun regimului Putin.
Video

Video Trei deputați ruși la Comrat

Trei deputați ruși au sosit la Comrat cu mesaje propagandistice de susținere a candidatei independente la funcția de bașcan a Autonomiei găgăuze, Irina Vlah, care este promovată de Partidul Socialiștilor din Moldova.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Iulia Timoșenko: „Trebuie să acționăm rapid și dur”i
X
27.03.2015
Liderul partidului „Batkivșcina”, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a discutat cu jurnalistul serviciului rusesc al Europei Libere Vitali Portnikov despre acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în regiune şi despre ce reprezintă regiunea transnistreană pentru liderul de la Kremlin.
Video

Video Iulia Timoșenko: „Trebuie să acționăm rapid și dur”

Liderul partidului „Batkivșcina”, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a discutat cu jurnalistul serviciului rusesc al Europei Libere Vitali Portnikov despre acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în regiune şi despre ce reprezintă regiunea transnistreană pentru liderul de la Kremlin.
Video

Video 27 martie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Video

Video Când e război, în pușcărie e rai

În timpul luptelor din februarie de la Debalțeve, a fost distrusă o colonie penitenciară din satul Cernuhino. Majoritatea deținuților a fugit, dar unii au rămas. Un reportaj realizat de Current Time TV.
Video

Video Voluntarii din armata ucraineană încep antrenamentele

Oficialii de la Ministerul Apărării din Ucraina consideră că voluntarii sunt mult mai motivați decât soldații mobilizați. Datorită acestui fapt, eficiența de luptă s-ar putea ridica semnificativ. Reportaj de Current Time TV.
Video

Video Ucrainenii din Crimeea

După anexarea de acum un an a peninsulei Crimeea de către Rusia, majoritatea localnicilor au obținut cetățenie rusă. Cei care aleg să rămână ucraineni sunt nevoiți să facă față însă unor noi dificultăți. (Biroul rus al Europei Libere)
Video

Video Refugiați politici din Rusia

Conform datelor Serviciului de migrație din Ucraina, peste o sută de cetățeni ruși au cerut azil politic în Ucraina. Motivul principal este persecutarea de către autorități din cauza criticii intervenției militare a Rusiei în conflictul din Ucraina. Reportaj semnat de Current Time TV.
Video

Video Un scenariu grecesc pentru economia Ucrainei

Ucraina va trebui să realizeze o serie de reforme dureroase și să reducă semnificativ din cheltuielile guvernamentale pe fundalul haosului din Donbas. Un reportaj realizat de Current Time TV.
Video

Video Crimeea: Un an după anexare

Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina la 21 martie 2014. Gestul, care nu a fost recunoscut pe plan internațional, a urmat unui referendum local, condamnat în mod larg ca ilegal.
Galerie foto

Galerie foto Cel mai vechi muzeu de artă al Germaniei serbează 200 de ani

La Frankfurt pe Main, Muzeul Städel aniversează la 15 martie două sute de ani de la fondarea sa. Sub motto-ul „Un cadou pentru fiecare”, duminică muzeul și expozițiile sale vor fi deschise gratuit tuturor.
Video

Video „Toto și surorile lui” la Praga

Documentarul „Toto și surorile lui” a fost prezentat luni, în cadrul Festivalului de Film Documentar „One World”, la Praga. La proiecție au fost prezenți și regizorul Alexander Nanau, alături de doi din protagoniștii filmului, Toto și sora lui Andreea.
Video

Video Ororile prin care a trecut femeia din Tadjikistan ostatică în Yemen

Sora medicală Gulrukhsor Rofieva a povestit corespondenților biroului Europei Libere din Tadjikistan despre cele 100 de zile în captivitate, după ce a fost răpită de niște militanți din Yemen.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

Intră-n vorbă!

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

Un ziar în fiecare seară: „Oastea Moldovei”

Invitatul serii este Ion Vulpe, redactor-şef.
Mai mult

Atitudinea românilor față de corupție (România liberă)

Manevre militare la concurență între Rusia și Nato („22”).
Mai mult