vineri, noiembrie 27, 2015 Ora Locală 19:13


Pur și Simplu

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Sexul versus barzai
X
26.11.2015
„Educația sexuală” nu e disciplină școlară obligatorie în Republica Moldova, ci parte a cursului opțional „Educație pentru sănătate”. Tangențial, subiectele „delicate” sunt abordate la orele de biologie, educație civică și dirigenție. Mai sunt și orele ținute de voluntarii unor ONG-uri. E suficient, oare? Anterior, manualul „Deprinderi de viaţă“ şi cartea „Sexul povestit celor mici” au fost retrase din școli sub presiunea clerului, pe motiv că ar fi avut un conţinut indecent şi imoral. Nici până acum nu e limpede dacă autorităţile s-ar încumeta să persevereze în această privinţă. Între timp, preoţii le vorbesc copiilor despre beneficiile vieții de familie și abstinența înainte de căsătorie. În același timp, în multe familii, sexul rămâne o temă tabu în discuțiile dintre părinți și copii - un paradox pentru o societate în care se înjură mult pe seama organelor genitale, observă psihologii… Medicii atenționează că tocmai lipsa educaţiei sexuale îi face pe adolescenţi să-şi înceapă prea devreme viaţa sexuală, duce la un număr mare de sarcini şi o rată înaltă de infecţii cu transmitere sexuală printre tineri. Un reportaj de Eugenia Pogor.

Moldova Mea

  • Video „Din Coreea de Nord – în URSS”

    Lidia Tanasescu e profesoară de limba franceză la pensie, în vârstă de 70 de ani. Locuiește în satul Sirota, raionul Orhei și a fost născută în regiunea Kîzîlorda din Kazahstan. Părinții ei sunt originari din Coreea de Nord. Mai mult

Partner Media

Moldova

Comentarii, opinii

Moldova Multimedia

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Moldova în direct. 24.11.2015i
X
25.11.2015
Liliana Barbăroşie discută despre alternativele politice la actuala guvernare cu Pavel Midrigan, de la Asociaţia pentru democraţie şi justiţie, Ion Dron, Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ecaterina Mardarovici, director executiv al Clubului politic al femeilor.
Video

Video Moldova în direct. 24.11.2015

Liliana Barbăroşie discută despre alternativele politice la actuala guvernare cu Pavel Midrigan, de la Asociaţia pentru democraţie şi justiţie, Ion Dron, Centrul de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ecaterina Mardarovici, director executiv al Clubului politic al femeilor.
Video

Video Cui încredinţăm banii munciţi cu sudoarea frunţii?

Punct și de la capăt cu Vasile Botnaru și invitații lui, Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă, şi Dumitru Ursu, preşedintele Ligii Bancherilor din Republica Moldova.
Video

Video Moldova în direct. 17.11.2015

Lumea după 13 noiembrie. Liliana Barbăroşie în dialog cu ex-ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, Oleg Serebrian, directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu şi ex-directorul Serviciului de Informații și Securitate, Valentin Dediu.
Video

Video Dorin Purice: „Republica Moldova nu este o țară țintă a atacurilor teroriste”

Șeful poliției de frontieră din Republica Moldova în dialog cu Valentina Ursu.
Video

Video „Sunt necesare soluții pentru reintegrarea tinerilor radicalizaţi”

Directoarea Centrului de Studii Est-Europene de la Bucureşti, Raluca Răducanu, a spus într-un interviu la Europa Liberă că se aşteaptă ca după atacurile teroriste de la Paris ca UE să se concentreze pe combaterea terorismului şi pe politici de integrare a tinerilor radicalizați.
Galerie foto

Galerie foto Flori și lumînări pentru victimele atentatelor de la Paris

Moldovenii și-au exprimat compasiunea față de victimele atentatelor de la Paris.
Video

Video Moldova în direct.10.11.2015

Actualul şi fostul director ANRE, Sergiu Ciobanu şi Victor Parlicov, în dialog cu Liliana Barbăroşie, despre majorarea tarifelor la energie electrică şi gaze naturale.
Galerie foto

Galerie foto ANRE asediat de simpatizanții „Partidului Nostru”

Sute de simpatizanți ai „Partidului Nostru” au protestat astăzi la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric.
Galerie foto

Galerie foto Protestele continuă la Chișinău împotriva scumpirii tarifelor la electricitate

Zeci de oameni protestează la sediul Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) împotriva scumpirii curentului electric. Manifestanții convocați de Platforma Civică Demnitate și Adevăr (DA) scandează „Jos tarifele!”, ”Jos hoții!” „Demisia!” și „Afară!”. Sediul ANRE este păzit de un cordon de poliţişti.

Multimedia / Internaţional

Javascript nu este în funcţiune sau aveţi o versiune veche Adobe Flash Player. Descarcă ultima versiune Flash playerr
Franța comemorează victimele atacurilor teroriste de la Parisi
X
27.11.2015
Două săptămîni după atacurile teroriste de la Paris, în Franța s-a desfășurat o ceremonie națională în memoria celor 130 de persoane ucise. Au participat la ea circa o mie de persoane între care supraviețuitorii atacurilor, familiile victimelor, și președintele Franței, François Hollande. A fost citit numele fiecărei persoane ucise și s-a păstrat un minut de reculegere. (Reuters) The names of each victim was read aloud and a minute of silence was observed. (Reuters)
Video

Video Franța comemorează victimele atacurilor teroriste de la Paris

Două săptămîni după atacurile teroriste de la Paris, în Franța s-a desfășurat o ceremonie națională în memoria celor 130 de persoane ucise.
Galerie foto

Galerie foto Centrul Elțîn prezintă moștenirea fostului președinte rus

La Ekaterinburg a fost deschis Centrul Elțîn. Primul de acest gen din Rusia, Centrul prezintă moștenirea fostului președinte cu ajutorul unei biblioteci, al unui muzeu și al unui spațio expozițional. E vorba de peste 30.000 de obiecte și 13.000 de fotografii.
Video

Video 25 noiembrie. Tur de orizont la Europa Liberă

Știri în format video din țările spre care emite radio Europa Liberă/Libertatea
Galerie foto

Galerie foto Potrete de imigranți de pe Insula Ellis (1902-1913)

Pentru milioane de emigranți, Insula Ellis a fost poarta de intrare în Statele Unite și unul din cele mai aglomerate centre de procesare între 1982-1954. Aceste fotografii istorice surprind varietatea culturilor din care proveneau acești oameni, și au fost făcute de Augustus Frederick Sherman.
Video

Video Video înfățișînd după toate aparențele pilotul rus mort în incidentul aviatic de la frontiera turco-siriană

Un video obținut de agenția Reuters de la un grup de rebeli sirieni, care se autointitulează Brigada a 10-a, l-ar înfățișa pe unul din piloții avionului rus ce s fost doborît la frontiera turco-siriană. Uniforma militarului se aseamnă acelora a aviatorilor ruși ce operează în Siria. (Reuters)
Video

Video Comemorarea lui Gheorghe Ursu la 30 de ani de la omorîrea sa de către Securitate

În București au avut loc săptămîna aceasta o serie de manifestări publice pentru comemorarea inginerului și a omului de cultură care a fost Gheorghe Ursu, omorît de Securitate la 17 noiembrie 1985. Gheorghe Ursu și-a legat destinul și de Radio Europa Liberă. La Clubul Green Hours, cu prilejul uneia
Video

Video „Sîntem toți înfrînți”. 20 de ani de la război

În 21 noiembrie se împlinesc 20 de ani de la semnarea Acordurilor de la Dayton care au pus capăt celor trei ani și jumătate de război din Bosnia Herțegovina. Un reportaj de Maria Arnautovici de la serviciul balcanic al Europei Libere.
Video

Video Laureați ai Premiului Nobel pentru Pace merg în Serbia în sprijinul refugiaților

Trei laureați ai Premiului Nobel pentru Pace, între care Shirin Ebdadi din Irana și Jody Williams din Statele Unite s-au deplasat în Serbia și au vizitat refugiații și migranții ajunși în Serbia pentru a le oferi sprijinul.
Video

Video Președintele Cehiei Miloš Zeman avertizează împotriva „culturii criminalilor” la un protest anti-islam

Președintele ceh Miloš Zeman a vorbit în fața cîtorva mii de persoane la unprotest organizat de un grup numit Blocul Împotriva Islamului, spunînd că imigranții aparțin unei „culturi a criminalilor și a urii religioase”.
Video

Video Bruxelles: reacţii la „vânătoarea” de suspecţi, după atacurile teroriste din Paris

Opinii ale rezidenţilor cartierului Molenbeek din capitala belgiană, după un raid al poliţiei asupra unei case în care s-ar fi adăpostit un suspect de comiterea atacurilor teroriste de vineri seara din Paris.

Internaţional

În jurul MoldoveiDialoguri transnistrene

Cultură

“Aeroportul din Donețk”. Poster de artistul ucrainean Iuri Neroslik.

Criza din Ucraina. LiveBlog

Ucraina văzută de la Bruxelles. Mai mult

Intră-n vorbă!

Rubrici

Dialoguri / Диалоги

Revista presei

„Spălătorii de miliarde” (Ziarul Național)

Alegerile locale şi legislative din regiunea transnistreană (Timpul).
Mai mult

Recentele tensiuni dintre Rusia și Turcia sunt de natură să influențeze regiunea în care se află România

Partidele politice s-au dat deoparte în mod deliberat de la guvernare. Le prinde bine să nu aibă răspunderea directă a consecințelor guvernării Ponta (22)
Mai mult

Articolele cele mai populare