Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov acuză din nou autoritățile de la Kiev


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat autoritățile de la Kiev că ar încălca înțelegerile de la Geneva și că nu ar fi în stare sau nu ar dori să controleze forțele radicale din estul Ucrainei. Vorbind la o conferință de presă, Lavrov a condamnat schimbul de focuri soldat cu câțiva morți la un punct de control al separatiștilor pro-ruși din apropierea orașului Sloviansk în noaptea de duminică spre luni și a dat vina pe „cei care au preluat puterea la Kiev”. Lavrov a respins informațiile despre cantități mari de arme rusești în estul Ucrainei, spunând cu trimitere la presa rusă că atacatorii de la punctul de control de la Sloviansk ar fi utilizat „arme americane”.
Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că nici o organizație ucraineană nu a fost implicată în incidentul de la Sloviansk, pe care l-a descris drept provocare și l-a pus pe seama unor forțe străine.
La conferința de presă, ministrul Lavrov a mai acuzat Kievul că nu înlătură „protestul ilegal” de pe Maidanul de la Kiev, spunând că aceasta ar fi o încălcare a înțelegerilor de pe 17 aprilie de la Geneva despre stabilizarea Ucrainei, la care au mai luat parte Statele Unite și Uniunea Europeană.
XS
SM
MD
LG