sâmbătă, aprilie 30, 2016 Ora Locală 17:57

  Cultură / Dicţionar de sunete

  Oscar Allison aka Grouch

  Progressive trends & inner vibes.

  Multimedia

  Audio


  Oscar the Grouch este un personaj din filmul serial pentru copii „Sesame Street” al păpușilor Muppets. Are trupul verde (în primul sezon al serialului era portocaliu), nu are un nas vizibil și trăiește într-un tomberon.

  Lucrul său preferat în viață este gunoiul, și se distinge prin pasiunea aproape bolnăvicioasă de a aduna, de a colecționa obiecte carenu mai sînt de trebuință nimănui.

  Nu acesta este însă subiectul filei de astăzi a Dicționarului de sunete, ci muzicianul Oscar Allison, care și-a luat ca nume de scenă pe acela al personajului din „Sesame Street”.  Grouch
  muzicianul s-a născut în1985 în Aotearota, Noua Zeelandă, acum trăiește la Wellingon aceeași țară și e considerat de specialiști o „voce” unică a muzicii moderne din emisfera sudică.

  Modernă în acest caz înseamnă, aș adăuga eu, un amestec de psygressive(o categorie născută din împreunarea pshiedelicului cu progresivul, deși linia de demarcație dintre cele două stiluri nu a fost niciodată prea clară), un amestec așadar de psygressive, dub, dubstep, techno, breakbeat și chiar funk.

  A debutat cu albumul „The Moof is Rooving”, lansat de A-List Records în 2006, și este invitat la mai toate festivalurile trance din Noua Zeelandă, Australia și Goa, cel mai mic stat al Indiei, situat pe coasta de vest a acestei țări, faimos pentru forma muzicală care s-a născut aici, așa-numitul Goa trance.

  Ascultăm  de pe albumul „Organik Mechanic - Part One” lansat de Grouch la Enigmatik Records în 2012, piesa „Perfukt”, o bijuterie, în opinia mea, din punct de vedere compoziținal.

  Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Lucian Ștefănescu,Dicționar de sunete,dub,Grouch,Oscar Allison,Goa trance

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate