Linkuri accesibilitate

Nimeni (I)


Aţi aflat, desigur, din mediile de informare ruseşti care e adevărul. Căci adevărul, oricît de bine ascuns, iese la iveală, mai ales într-o ţară în care presa e liberă şi nu are altceva de făcut decît să scormone unde doreşte şi să informeze publicul. Iar adevărul dezvăluit cu atît curaj e următorul: avionul malaezian care a căzut în fosta Ucraină, actuala Republică Autonomă Doneţk n-a fost doborît. Mai mult, avionul căzut nu era cursa MH17 ci, pur şi simplu, MH370. Mai limpede: avionul care s-a prăbuşit joi 17 iulie era, de fapt, avionul care a dispărut fără urmă, acum 4 luni, deasupra Oceanului Indian. S-a aflat, astfel, că avionul de care nu s-a mai auzit nimic în ultimele luni a aterizat în secret la baza militară americană Diego Garcia din, aţi ghicit!, Oceanul Indian. Mai departe lucrurile lămurite de presa rusească stau aşa: din motive care nu trebuie explicate acum, pasagerii au fost ucişi şi, apoi, încărcaţi la bordul avionului care s-a prăbuşit în Ucraina. Care avion nu s-a prăbuşit de capul lui ci a fost detonat exact unde şi cînd trebuia. După încheierea operaţiunii, serviciile de propagandă occidentale au dezlănţuit o campanie murdară împotriva Rusiei şi a Preşedintelui Vladimir Putin. Aşa s-au trezit ruşii şi Vladimir Putin acuzaţi de moartea a 300 de oameni cu care nu aveau nimic de împărţit. În acelaşi timp, aşa zisa catastrofă a abătut atenţia opiniei publice de la crimele armatei israeliene în Gaza, ceea ce susţine ipoteza complicităţii serviciului secret israelian Mossad la conspiraţie. Totul se leagă. Rusia şi ruşii sînt, încă o dată, victimele înscenărilor criminale ale Occidentului. Mediile de informare ruseşti au zădărnicit minciuna şi publicul larg de acasă poate înţelege mai bine cum stau lucrurile în lumea de azi. Şi nu numai. Operaţiunea respingătoare din cazul avionului malaezian e doar ultimul capitol într-o lungă istorie de acţiuni occidentale care urmăresc să defăimeze Rusia şi să întoarcă o lume întreagă împotriva ruşilor. Aşa a fost şi cu masacrul de la Katyn, în 1940, şi cu avionul korean doborît de rachete ruseşti în 1983, şi cu explozia de la Cernobil în 1986, şi cu blocurile aruncate în aer la Moscova, în 1999, şi cu submarinul Kursk scufundat în 2000.

Traian Ungureanu

Fost parlamentar european (2009 – 2019), din partea PD-L (Partidul Democrat Liberal, apropiat președintelui Traina Băsescu) și ulterior a PNL (Partidul Național Liberal).

Jurnalist în România, între 1983-1988, Traian Ungureanu a lucrat la BBC, redacția pentru România, între 1989 – 2003. După care a devenit colaboratorul extern al Europei Libere, unde a scris despre politica din România și Europa, a ținut o cronică sportivă iar după ce a devenit europarlamentar, o cronică europeană. Semnează un blog politic și în fiecare vineri, un Jurnal de corespondent de la Londra.

Opiniile autorului nu reprezintă, neapărat, punctul de vedere al radio Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG