Linkuri accesibilitate

Amerikanskie gorki


Weekend-ul trecut am fost împreună cu cîțiva prieteni la parcul de distracții Six Flags Great Adventure, unde am experimentat pentru prima dată ceea ce alții cunosc sub numele de „amerikanskie gorki”.

Ca să intri în parc trebuie să prezinți biletul procurat și odată intrat ai voie să mergi la cît de multe distracții poți reuși ziua întreagă. M-am simțit un pic în nesiguranță cînd am văzut că la bordul de operare a unora dintre acele mașinării erau niște copii.

Prima atracție la care am mers a fost așa numita „Green Lantern”, unde vizitatorii sunt atrași cu mesajul de a învinge frica și pe monstrul Parallax. Nu știu dacă am învins frica, dar cu siguranță ne-a pierit dorința de a mai merge cu un astfel de tren. Parcul este destul de extins și un alt lucru care-ți omoară nemilos timpul sunt cozile mari în care trebuie să stai pînă ajungi să urci în vreun trenuț „zburător”. Noi ca să ajungem să urcăm în „Green Lantern” a trebuit să așteptăm vreo oră și jumătate.

Pentru cei care totuși se interesează de senzații tari, trebuie să spun că în acel parc există o mașinărie denumită „Kingda Ka”, care este cea mai înaltă din lume și cea mai rapidă din America de Nord după viteza atinsă de tren. Trenul este propulsat în sus de un mecanism hidraulic și atinge viteza de 206 km pe oră în doar 3.5 secunde, se ridică la înălțimea de 139 metri, după care vine aproape în cădere liberă în jos. Numai unul dintre prietenii cu care am fost a avut curajul să meargă cu acel tren.

Mi s-au părut destul de înfiorătoare și „Dare Devil Dive”, care presupune o cădere liberă de la o anumită înălțime, și „Slingshot”-ul, care reprezintă o catapultare în cer de către o praștie imensă. Noi am ales în schimb o plimbare cu telecabina la „Skyway Cable Cars” și am putut vedea panorama întregului parc de la înălțimea unui zbor de pasăre. Am fost și la o prezentare cu vidre drăguțe.

Unica părere de rău a fost că nu am reușit să mergem și la „Safari Off Road Adventure”, care reprezintă o plimbare cu o mașină specială printr-o grădină zoologică în aer liber. Ne-am promis că la anul viitor numaidecît mergem și la safari.
XS
SM
MD
LG