sâmbătă, aprilie 30, 2016 Ora Locală 14:20

  Blog / Ion Socolenco

  PLDM condamnat la „opoziție” în cadrul AIE-3

  x
  Într-o emisiune recentă, premierul Filat a spus că, pe perioada acestor 3 ani de guvernare în coaliție, a avut parte de mai multă critică din partea partenerilor de alianță decît de la comuniștii din opoziție și a acuzat precum ca PL și PD ar face opoziție față de PLDM în cadrul AIE.

  Într-adevăr PLDM este perceput drept singurul partid aflat la guvernare, dar această percepție a fost formată și cu ajutorul liberal-democraților, care în cadrul negocierilor foarte des aminteau de mandatul dat de alegători celor 31 de deputați din Parlament, cerînd să li se dea mai multe funcții - lucru care de cele mai dese ori și s-a întîmplat. Liberal-democrații se comportă singuri de parcă ar fi unicul partid la guvernare. Este evident că partenerii nu vor accepta această manieră de a guverna în coaliție și vor căută să facă opoziție în cadrul AIE. 

  Urmăresc uneori ședințele de guvern și văd cum Filat nu pierde nici o ocazie să „apostrofeze” miniștrii partenerilor de alianță. Cum să nu fie PL sau PD în „opoziție” față de PLDM?

  Filat probabil că a uitat eșecul de la alegerile locale din Chișinău unde PLDM s-a ales cu doar 7 consilieri (14.01% din voturi), cînd, cu numai cîteva luni în urmă, lua la alegerile parlamentare 28.44%. Vedem o scădere cu 50% în numai jumătate de an. Aceasta mă face să presupun că electoratul solid liberal-democrat reprezintă jumătate din cele 29.42% obținute la alegerile parlamentare din 2010. Cu cele aproximativ 15% acumulate la următoarele alegeri, PLDM s-ar putea trezi în „opoziție” în cadrul eventualei AIE-3.

  Unicul lucru care ar putea influența următoarele alegeri ar fi obținerea regimului liberalizat de vize, însă cel mai probabil că pînă la următoarele alegeri acest regim liberalizat nu-l vom obține. Și întrucît viața oamenilor nu s-a îmbunătățit, partidele care se vor bucura de o susținere mai mare vor fi partidele de opoziție și „opoziție”.

  Taguri Radio Europa Liberă,AIE,Moldova blog,PD,PLDM,PL,vize,regim liberalizat

  Acest forum a fost închis
  Comentarii
       
  În acest forum nu există încă niciun comentariu. Fiţi primul şi contribuiţi cu unul

  În exclusivitate