vineri, aprilie 29, 2016 Ora Locală 22:45

  Blog / Ion Socolenco

  Atac „tele-ziarnetic”

  x
  Nu încerc să-i iau apărarea dlui Mihai Ghimpu, dar nu cred că episodul de mare încărcare emoţională din cadrul emisiunii În Profunzime de luni seara a fost cel mai relevant lucru de comentat. Mă simt indignat că „întreaga” breaslă jurnalistică și nu numai au găsit de cuviință sau mai important să comenteze anume acele ieșiri emotive - ceea ce mi se pare incorect și ne-obiectiv, iar alții s-au grăbit chiar să-i anuleze fără o minimă analiză tezele, viziunea şi viitorul politic.

  Pe mine, de exemplu, m-a marcat mai tare adresarea dlui Ghimpu către premierul Filat: “Nu meriţi nici să vorbeşti cu mine darămite să fii la conducere lângă mine. Datorită mie ai învăţat la Iaşi şi ai devenit premier. Unde îţi este educaţia de la Iaşi. Încetează!” Eu nu am mai văzut asemenea adresări ale unui politician către un alt politician. Mi s-a părut relevantă poziția liberalului și în ceea ce privește taxarea coletelor, pe care le trimit moldovenii de peste hotare, re-atrăgînd atenția asupra găurilor „vamale” de la Nistru, unde există contrabandă de milioane, ca peste o zi proiectul de lege privind declararea marfurilor din colete să fi retras de către Filat.

  Însă mai important de toate consider a fi poziția fermă pe care o are Mihai Ghimpu de a păstra întreagă Alianța pentru Integrare Europeană și apelul către Vlad Filat și Vlad Plahotniuc de a-și rezolva problemele în afara alianței de guvernare. Da, ar putea părea cam trăsnită ideea aceasta, însă sunt de acord cu liderul PL, că toate ilegalitățile care au avut loc și care mai au loc vor putea fi pedepsite și mai tîrziu, dar nicidecum nu trebuie să se distrugă alianța înainte de semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană din toamnă, care după părerea sa este unul istoric.

  Din păcate, opiniile redactorului-șef de la ziarul Adevărul nu au adus nimic nou, proferând în adresa dlui Ghimpu lucruri generalizate precum că nici el și nici ceilalţi lideri AIE nu au avut o reacție promptă la cele întîmplate în Pădurea Domnească. Ziaristei i s-a cerut în mod repetat să con-cre-ti-ze-ze ce anume nu a făcut bine, dar ea și-a continuat apelul „inchizitorial” - ceea ce l-a şi provocat pe politician.

  Taguri Radio Europa Liberă,Mihai Ghimpu,Moldova blog,Alianța pentru Integrare Europeană,Lorena Bogza,Alina Țurcanu,ziar,Pădurea Domnească

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: mocanita de la: chisinau
  02.02.2013 21:51
  Continuam sa ne pierden in amanulte triviale si chiar frivole regeritoare la "prostii" spuse de ilustrii nostrii politicieni care trebuie sa recunoastem ca au ajuns in acele pozitii doar datorita algoritmului electoral si sumelor platite si nu datorita calitatilor personale, morale sau academice.
  Nu trebuie sa uitam ca atitudinea egoista, lasa si alternanta a politicieniloreste aceeasi de cel putin 3000 de ani incoace,
  apa de ploaie sau latrat in vant.


  În exclusivitate