duminică, mai 01, 2016 Ora Locală 07:14

  Blog / Ion Socolenco

  Ideea PLDM nu-i aparține lui Filat

  x
  În una din discuțiile avute anul acesta cu un conațional, acesta mă întreba și în același timp se întreba de ce un Filat a format un partid, de ce nu s-a apucat el, conaționalul, să facă partid? În felul acesta parcă ar fi încercat să pună la îndoială faptul că ideea partidului i-ar fi venit lui Filat. Prin 2008, cînd PLDM abia apăruse, dl Filat spunea că baza PLDM a fost pusă de către o echipă de tineri și este adevărat că niciodată nu l-am auzit să zică precum că ideea i-ar fi aparținut. 

  Din cele spuse de cei care între timp au reușit să părăsească PLDM-ul, mulți dintre ei chiar membri-fondatori, printre care Alexandru Tănase, Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi, Călin Vieru, plecarea lor a fost motivată în special de faptul că nu era foarte clar cum se iau deciziile în interiorul partidului; multe decizii aparent le lua Filat de unul singur, întrucît nu aveau loc discuții.

  Luînd în calcul toate cele de mai sus, putem presupune că într-adevăr ideea formării PLDM nu-i aparţine lui Filat şi că în spatele partidului s-ar afla altcineva care dictează politica partidului.

  La întrebarea cine oare să fie omul din umbră în PLDM, care-l ghidează foarte profesionist pe Vlad Filat, succesul electoral înregistrat de liberal-democraţi mă duce la gîndul că acesta este foarte experimentat. Întrucît experiența politică o obții doar activînd în politică, înseamnă că presupusa persoană a deținut importante funcții publice.

  În Republica Moldova se știe că electoratul votează liderul și nu doctrina politică. Respectiv, mă întreb, cum va reacționa electoratul cînd va afla că un lider politic este de fapt „marioneta” politică a unui fost politician, care preferă să stea în umbră și care este adevăratul păpușar al PLDM?

  Taguri Radio Europa Liberă,Vlad Filat,Moldova blog,PLDM

  Acest forum a fost închis
  Comment Sorting
  Comentarii
       
  de: Ioana de la: Chisinau
  23.01.2013 00:06
  Urmaresc de ceva timp "aiurelile" d-lui Socolenco...asa cum mentionau Ion si Aurel, precum si multi altii care au lasat comentarii...nu inteleg de ce redactia "Europei Libere" permite publicarea acestui gen de "aberatii". Stimata Redactie analizati doar un pic limbajul si exprimarea autorului!!!
  Răspuns

  de: Ion Socolenco
  01.02.2013 03:47
  Ioana, v-aș ruga mult data viitoare cînd scrieți un comentariu - să lăsați emoțiile la o parte și să aduceți argumente și surse credibile, pentru că adevărul apare în urma confruntării de idei, dar nu de emoții.

  de: Ion de la: Chisinau
  10.01.2013 18:06
  Aiureli!
  Răspuns

  de: Ion Socolenco
  11.01.2013 23:26
  Ion, mersi pentru comentariu. Dintotdeauna mi-a fost greu să înțeleg cum unii oameni pot să-ți spună că ceva este greșit fără să fie capabili să-ți spună cum este corect.

  de: Aurel de la: Chișinău
  08.01.2013 02:23
  Călin Vieru a aderat la PLDM în 2009. El a explicat acest gest prin trauma trăită după decesul tatălui său și dorința de a suplini locul gol pe care acesta l-a lăsat prin implicare politică.

  Pînă atunci el nu a avut nici un interes și nici o implicare în politică. O spune chiar el în multiple interviuri, de exemplu aici: http://www.vipmagazin.md/profil/Calin_Vieru._un_artist_venit_de_pe_baricade/

  Un autor care minte cu atîta lejeritate nu cred că merită blog pe europaliberă. Europa Liberă e una din puținele resurse informaționale independente din Moldova. Nu pot să cred că și acest site devine un loc al formatorilor de opinie angajați în promovarea unor interese politice.
  Răspuns

  de: Ion Socolenco
  08.01.2013 23:27
  Aurel, vă mulțumesc frumos pentru comentariu. Întîi de toate vreau să vă reamintesc, că acest text nu este despre Călin Vieru și evoluția lui în PLDM. Însă, dacă tot insistați, vă spun că este irelevant cînd anume a intrat Călin Vieru în partid, iar aderarea lui la PLDM în ianuarie 2009 nicidecum nu înseamnă că nu era deja în echipa liberal-democraților. Îmi amintesc și acum cum dl Filat ne anunța despre un personaj surpriza care va adera în curînd. Aderarea oficială a lui Călin Vieru la PLDM a fost făcută în mod special mai aproape de alegeri, pentru a ține partidul într-un cîmp informațional cît mai larg.

  Îmi pare rău că nu v-ați expus opinia asupra ideii principale a textului. Țin să amintesc cititorilor că pe acest blog nu-mi expun decît opinia proprie asupra evenimentelor politice din Republica Moldova. Eu nu vin cu adevăruri sau minciuni, ci încerc doar să observ viața politică din Moldova și să ofer posibilitatea unei dezbateri constructive.

  În exclusivitate