Linkuri accesibilitate

Moldavian Night Fest



Chiar dacă studenții moldoveni de la Universitatea Carolină din Praga sunt în toiul examenelor, s-au decis totuși să lase un pic cărțile la o parte și să organizeze o mică sărbătoare: Moldovian Night. Și-au invitat colegii și prietenii din diferite colțuri ale lumii: din Asia pînă în America Latină.

Ca niște adevărate gospodine, studentele moldovence s-au îngrijit de bucate: au facut plăcinte, jumări, iar la desert... dulceață de casă din gutui și bomboane „Bucuria”. Băieții au servit oaspeții cu vin și cognac moldovenesc.

Cehii au o vorbă care spune „Jidlo sbližuje lide”, ceea ce în traducere ar însemna că mîncarea apropie oamenii. Acest lucru s-a confirmat la petrecerea studenților moldoveni. Într-un colț improvizat, au fost aduse poze și jurnale despre țara noastră, studenţii reușind în acelși timp să promoveze Moldova.

Momentul mult așteptat a fost „recitalul muzical” al unei studente moldovence, care a interpretat „Ioane, Ioane”, însoțită de dansuri și chiote caracteristice moldovenilor. La un moment dat, studenții străini chiuiau mai tare decît moldovenii...

Chiar dacă acest eveniment a durat doar 2 ore, studenții internaționali au reușit „să guste” puțin din Moldova. Iată că pentru a ne promova țara, nu este nevoie de proiecte speciale sau noi ministere, ci de puțină voință și inspirație, condimentate cu dorul de casă.
XS
SM
MD
LG