Linkuri accesibilitate

Lights Out


Patru colegi de liceu din Cluj care cântă muzică psihedelică.

Teodora Retegan (clape, voce), Andrei Sîncrăian (ghitări), Oana Pop (tobe) și Andrei Bobiș (ghitări) alcătuiesc împreună (sau au alcătuit, nu știu dacă mai activează) grupul Lights Out.

Am aflat de pe internet că e vorba de patru colegi de liceu din Cluj care au început că cânte împreună în 2010, când au scos pe piață primul lor demo, „Inside Out”.

Doi ani mai tîrziu au lansat un videoclip, cel al piesei „Mirror”, considerată de blogul muzical No. 3 cel mai bun cântec românesc din 2012, și care le-a adus locul trei la RØDE Rocks, în fața a 500 de trupe din 40 de țări.

Au concertat la mai toate festivalurile din România, au cântat în Ungaria, Slovacia, Cehia și Italia.

În decembrie 2015 au lansat un album long play, „Chakora”, al cărui nume (împrumutat dela pasărea aceea legendară din mitologia hindusă care stă pe razele lunii) sugerează că acești tineri au ascultat foarte multă muzică psihedelică, ce pare de altfel genul lor preferat, combinat discret pe albumul amintit cu sunetele electronice.

Patru colegi de liceu din Cluj care cântă muzică psihedelică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:04 0:00

Ultima lor postare pe pagina proprie de Facebook e de la Crăciunul din 2015, iar faptul că nu au răspuns la mesajele trimise de mine mă face să cred că, probabil, s-au despărțit.

Păcat.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG