Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

„O ungheneancă a devenit eroina primăverii în Italia. Este vorba de Nina Gorincioi, stabilită cu traiul în orașul italian Cavriago de 15 ani. În această primăvară, ea a decis să facă un cadou municipalității. Ea a donat 350 de bulbi de lalele aduse din Olanda. Gestul ei nu a rămas neobservat de presa italiană. Pentru Expresul, Nina Gorincioi a declarat că un dar similar va face în toamnă și pentru orașul Ungheni.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00
Link direct

În bibliotecă o școală - o școală a diabetului. Biblioteca publică Grigore Vieru din Călărași a lansat un nou serviciu, intitulat școala diabetului. Directoarea bibliotecii a declarat pentru Expresul că scopul proiectului este informarea oamenilor despre această maladie care în ultimii ani avansează cu pași rapizi. De notat că aici funcționează de 12 ani și un centru de informare și documentare în domeniul medicinei.

În oraș fără panouri publicitare. De acum înainte în centrul orașului Nisporeni nu vor mai fi panouri publicitare, asta deoarece autorizațiile pentru amplasarea lor au expirat iar alte autorizații nu vor fi eliberate. Primăria își dorește astfel să îmbunătățească aspectul localității. Potrivit primarului de Nisporeni, Grigore Robu, panourile publicitare vor fi instalate doar în locurile special amenajate, după modelul orașelor europene.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG