Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Are loc ședința Comisiei Naționale de Integritate.

Tot astăzi este semnat și Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Culturii, Agenția Turismului și Proiectul de Competitivitate finanțat de către USAID privind asistența oferită în vederea susținerii dezvoltării Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

Va fi prezentat și un studiu despre dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități la utilizarea transportului și siguranța rutieră.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct

Din agenda internațională:

Comisarul pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, este așteptat la Kiev.

Premierul israelian Bejamin Netanyahu va fi la Moscova pentru convorbiri cu președintele rus Vladimir Putin.

La Riad are loc summitul țărilor din Consiliul de Cooperare în Golful Persic la care va fi prezent și președintele american Barack Obama. Înainte, discuțiile purtate de Obama cu liderii saudieni se concentrează pe războaiele din Siria și Yemen, dar și pe eforturile internaționale de a găsi soluții negociate. La lucrările summitului, Obama va fi însoțit de secretarul de stat John Kerry și ministrul apărări Ashton Carter.

Următoarele etape ale turneului lui Obama, care durează până pe 24 aprilie, sunt Marea Britanie și Germania.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG