Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Din agenda zilei prezentată de agenția IPN:

Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului se întrunește în ședință.

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, susţine o conferinţă de presă în cadrul căreia va relata despre stadiul de implementare a măsurilor de reformă iniţiate.

Coaliţia Vocea Romilor, cu sprijinul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) şi UN Women Moldova, organizează o discuţie deschisă despre Mitul şi Realitatea Femeii Rome prin prisma femeilor rome de succes.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:04 0:00
Link direct

Din agenda internațională a zilei, prezentată de Reuters:

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, vizitează orașul Mostar din Bosnia-Herțegovina în continuarea unui turneu prin fostele republici iugoslave.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, va vizita Teheranul.

La Istanbul are loc ședința miniștrilor de externe din țările Organizației Conferinței Islamice, având pe agendă conflictele din Siria, Yemen, Libia și Nagorno-Karabah.

Astăzi se marchează Ziua Internațională a Zborului Uman în Cosmos, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la zborul pe orbită al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG