Linkuri accesibilitate

Cel mai frumos meci s-a jucat


Splendid, dar și absurd, deschis, dar și nedrept, meciul Bayern-Juventus va rămîne mult timp în amintire fără un verdict clar.

Bayern-Juventus, meciul din manșa a doua pentru calificările în sferturile Ligii Campionilor e greu de descris. Splendid, dar și absurd, deschis, dar și nedrept, acest meci va rămîne mult timp în amintire fără un verdict clar. De fapt, drama a început încă din prima manșă, la Torino. Atunci, Bayern părea că s-a desprins, a condus cu 2-0 dar Juventus a revenit extraordinar și a egalat. În retur, Bayern pornea favorită fără discuție. Însă, în minutul 28 Juventus conducea cu 2-0. Pogba a deschis scorul la o eroare colectivă a apărării germane. A urmat unul din cele mai frumoase goluri ale ultimilor ani. Morata a recuperat o minge la marginea propriului careu, a străpuns frontal apărarea adversă și a pasat cu un ultim efort lui Cuadrado venit la susținere. Cuadrado a scos din joc stoperii germani și a înscris cu o precizie de lunetist în vinclu.

Bayern a intrat în șoc și Juventus a ratat de două ori goluri care i-ar fi adus calificarea. Bayern a reapărut în joc și Lewandowski a înscris după un atac prelungit. Juventus era, totuși, calificată. În ultima secundă de joc, Juventus a pierdut ușor o minge în 16 metri, a urmat o centrare lungă și Muller a egalat cu capul. În prelungiri s-a jucat fără gardă. Juventus a ratat din nou două ocazii enorme. După primele 15 minute de prelungiri, Juventus a obosit și, mai important, s-a clătinat moral, urmărită de ratări repetate. Bayern a forțat și a înscris de două ori. Meciul s-a încheiat cu Juventus disperată și ratînd încă două mari situații de gol. Bayern e în sferturi, dar Juventus e echipa erou, iar Morata revelația acestei ediții a Ligii Campionilor.

În paralel, la Barcelona, Arsenal a încercat să își salveze onoarea și a pornit în atac. Calificarea era jucată din primul meci, cîștigat de Barcelona, la Londra, cu 2-0. Barcelona n-a forțat în manșa a doua. Neymar a deschis scorul la un atac desfășurat pe toată lățimea terenului, Elneny a egalat cu un șut senzațional din 20 de metri, după care Barcelona a început să joace fobalul imbatabil de care doar ea e în stare. Suarez și Messi au înscris două goluri de neuitat. Primul, dintr-un voleu acrobatic, al doilea, cu o o minge săltată peste portar dintr-o mișcare insesizabilă.

Cu o zi înainte, Manchester City și Dinamo Kiev au făcut un 0-0 cursiv, după ce City se calificase practic din prima manșă, cîștigată cu 2-0. În mod curios, Manchester și-a pierdut, în prima jumătate de oră, ambii stoperi, Komapny și Otamendi, accidentați la faze banale.

Tot marți, la Madrid, Atletico și PSV Eindhoven au bătut recordul stabilit în prima manșă și au jucat cel mai urît meci al anului. A fost tot 0-0, ca în tur, au urmat prelungirile, nimic nu s-a schimbat și prima serie de penaltiuri a trecut fără efect. După încă două penaltiuri, PSV a ratat și Atletico a ajuns în sferturi.

Singura problemă a sferturilor e un eventual meci Barcelona-Bayern, adică o finală jucată prea devreme. Barcelona arată ca o echipă fără adversar. Bayern e singura formă de rezistență posibilă.

În orice caz, Bayern Juventus are toate șansele să rămînă, și după finală, cel mai frumos joc al Ligii Campionilor.

XS
SM
MD
LG